torek, 8. november 2011

Politika: Parlamentarne volitve 2011 - prve ugotovitve

Še vedno ne vem, koga bi volila. Pa vi? Po volitvah se vedno jezim, ker sem se premalo politično angažirala - s tem mislim, da sem naredila premalo analiz (na primer, kitajskih horoskopov, dvojnih kua števil ...), koga voliti.

Časnik Finance je naredil anketo in rezultati so zelo zanimivi, saj Janši ni niti pri enem kriteriju dobil največ glasov. Zmagal je Janković, Virant je bil drugi.

Moja najpomembnejša kriterija sta, poleg inteligence, ekologija in ženske. Vsi trije kandidati so dovolj inteligentni, glede ekologije porazni, glede žensk pa tudi. Ne, dragi moji, ne mislim na žene, ljubice in oboževalke, ampak na njihove sodelavka. Za Janšo vemo, kakšne sodelavke ima okrog sebe, zato niti ne bom izgubljala besed. Virant ima v svoji ekipi samo "fante", Janković pa je malo boljši.

Koga voliti? Se bosta Janša in Virat po volitvah res pobotala in sklenila koalicijo? Groza, potem se lahko samo še izselim. Jankovića tudi nimam zelo rada (zaradi garaže pod ljubljansko tržnico ima veliko črno piko), vendar sem prepričana, da bi s svojo karizmo znaj najbolje reogarnizirati državo in uravnotežiti proračun. Kaj bi lahko dosegla koalicija Janković-Virant?

Veste, kaj bi bilo zabavno? Koalicija Janković-Karel Erjavec! Kaj menite?

Preveč odprtih vprašanj, potrebno bo uporabiti znanje iz feng shuija. Mislim, da bo najbolj primeren Mah Jong, če bom le imela čas za interpretacijo. Bom poročala.

Vir: Finance

6 komentarjev:

  1. Ker ne vemo koga voliti, bo vaše poročilo dobrodošlo. Tako se bomo lažje odločili.Lp, Andreja

    OdgovoriIzbriši
  2. gospa Helena. na gospoda Hanžeka(TRS) ste pozabili.

    OdgovoriIzbriši
  3. Ne, nisem pozabila, vendar gospod Hanžek in njegova stranka TRS ne moreta zmagati, zato se z njim ne "ukvarjam".

    LP
    Helena

    OdgovoriIzbriši
  4. v slovenskem parlamentu šteje samo zmagovalec?
    pluralnosti nočemo? kakšen drugačen pogled? usmeritev?

    SEM-SI
    http://sem-si.si

    OdgovoriIzbriši
  5. Kot vidite, sem dala besedo "ukvarjam" v narekovaj. Torej se z ekološko naravnanimi strankami še kako ukvarjam, vendar ne v kontekstu zgornjega prispevka na blogu.

    Največji vpliv na našo politiko bodo imele stranke z največ sedeži v parlamentu, zato se je potrebno trenutno "ukvarjati" predvsem z njimi.

    Stranka TRS ima dolgoročno dobre možnosti za uspeh, na teh predčasnih volitvah pa ji bo zmanjkalo časa za dober nastop.

    LP
    Helena

    OdgovoriIzbriši