sobota, 9. junij 2018

Smeti in voda

Mogoče o smeteh in vodi doma razmišljamo drugače kot na dopustu. Ali pa ne?

O smeteh:

Ko sva bila na Siciliji, so nama lastniki apartmaja pokazali zabojnike za smeti. Ker sva jih gledala na 200 metrih razdalje in so bili vsi enake barve, sva sklepala, da smeti ne sortirajo. Hej, na Siciliji so smeti povsod, zato jih zanesljivo ne sortirajo, sem zaključila.

Ko sva smeti prvič odnesla v smetnjake, sva spoznala najino zmoto: smeti sortirajo! No, imeli so različne smetnjake za različne vrste smeti, vendar se tega skoraj nihče ni držal.

Na zadnjem dopustu v Vrsarju sva se tudi naučila nekaj novega o smeteh: imajo zabojnike, celo lepe ekološke "otoke", vendar smeti ne sortirajo. Tudi, če jih bi, bi smetarji vse zmetali v en smetarski avto. Smeti namreč sortirajo na smetišču - ročno!

Res ne razumem te logike! Jo vi?

O vodi:

Na Siciliji naju je presenetila kakovost vode. O tem sem brala pred prihodom na otok in se sama prepričala, ko sem previdno spila prvi požirek vode. Voda je odlična za piti! Povsod se najdejo javni pitniki, zato ni bilo problema napolniti flaške.

V Vrsarju pa voda iz pipe ni bila dobra, verjetno je v glavni sezoni še slabša. V čaju in kavi sem okušala nezaželene sestavine, celo moj dragi je povedal, da mu takšna kava ne diši.

Na srečo sva s sabo prinesla 3 x 5 litrov vode v novih pletenkah, ki sem jih končno kupila. Navdušena sem, kako dobra je voda iz takšne embalaže. Moja reverzno-osmozna napravo jo napolni v slabih petih minutah.

15 litrov ni zadostovalo, zato sva kupila še 2 x 6 litrov vode. Skupaj sva v dobrih petih dneh spila 17 litrov vode oz. 1,7 litra na osebo na dan. Poleg juh, sadja in pijače je to kar dobra bilanca.


Namesto vina v "pletenki" prevažam prečiščeno vodo!

četrtek, 7. junij 2018

Rožice v Murglah

Čas je, da objavim fotografije rožic v Murglah. Ta blog berete zelo različni ljudje; ene bolj zanima zdravje, druge potovanja, tretje rožice. Vse moram zadovoljiti  (hahaha)!

Čeprav sem bila na začetku sezone skeptična, sem zelo zadovoljna z letošnjo zasaditvijo. Vrt je zelo lep in vabljeni ste na ogled, če želite.

Feng shui za 2018 priporoča, da se naj izogibamo zemeljskih in ognjenih barv - teh barv pa je med rožicami največ.

Zato je letošnja zasaditev zelo monotono bela in zelena. Malo sem grešila, boste zanesljivo opazili s katerimi rožicami, vendar se nisem mogla zadržati.

Tukaj so moje lepotice (pravkar sem jih poslikala in nimam niti 5 minut časa, da bi slike obrezala, poravnala, popravila osvetlitev ... vse je torej brez make up-a):


























sreda, 6. junij 2018

Kako preživeti junij 2018

Junij je najbolj yang mesec, vlada mu konj. V letu 2018 je to zemeljski konj, ki malo manj dirka kot ostali konji.

Če si ogledamo spodnjo sliko, najprej opazimo, da so tri pismenke v zemeljskih barvah, ena pa v ognjeni. Mesec junij bo torej (zopet) zelo energijsko suh - kot v gorah poleti.

Vladar leta (zemeljski pes) se bo v juniju izredno dobro počutil, saj ima okrog sebe same prijateljske elemente. Problem pa je, da je situacija energijsko enolična in pes nima opozicije. Če bo delal bedarije, ne bo imel kontrole.

Še več: konj je psu idealen sopotnik za potepanje. Ker ima pes v števcu ulomka (dvojno kua število) 6, konj pa 4, je zelo verjetno, da bosta na teh potepih "poredna". 6 in 4 sta namreč zvezdi, ki spadata v t. i. mix qi. To je energija, ki je nestabilna, zato se pogosto obrača po vetru, je dvolična in nestabilna. Velikokrat je odvisna od okoliščin in družbe (v katero smer jo potegnejo).

V imenovalcu imamo številki 3 in 1. To sta aktivni števili, zato imamo v juniju 2018 možnost, da opravimo še kar nekaj nalog, preden se začne poletje.

Mesec bo ugoden za aktivnosti, kjer se bomo pokazali (drugim) in želeli dobiti priznanje, za nepremičnine, za takšne in drugačne užitke (tudi "mesene"). Delali bomo konkretno, z realističnimi temami; pri tem bomo praktični, vztrajni in točni. Pazimo, da ne bomo na poti k cilju premalo fleksibilni.

Če pa ste rojeni v znamenju psa ali konja, se lahko zgodi, da bo vaš mesec zelo drugačen od zgoraj napisanega. Ne delajte preveč bedarij!