sobota, 11. julij 2015

Razgovor v fitnesu

V petek je v mojem fitnesu potekal tale pogovor (zaradi rahlo delikatne vsebine je ostal sogovornik anonimen):


Jaz: Kmalu boš imel rojstni dan. Koliko boš star? 38?

On: Ne, 37. Tri in sedem sta moji srečni številki.

Jaz: Aha. Torej boš imel 7 otrok s 3 ženami ...

On: Ne, raje bi imel 7 mačk s 3 ženami ...


Zdaj veste, zakaj bomo Slovenci izumrli!

Le kdo jih ne bi imel?

četrtek, 9. julij 2015

Živilo, ki ne ustreza nobeni krvni skupini

Že dolgo sem sumila, da mi neko živilo ne dene dobro. Ne bi mogla reči, da sem na njega alergično reagirala. No, včasih sem, ker sem kmalu po zaužitju začela kihati. Bolj je šlo za tisti občutek, da ga ne prenaša dobro (v črevesju). In opazila sem, da nekaj ur po zaužitju otečejo prsti in druge okončine.

Bi morala biti zaskrbljena? Nobeni alergijski testi niso pokazali, da sem na to živilo alergična! Delam nepotrebno paniko?

Zanimivo je, da tega živila še pred petimi leti nismo veliko uporabljali, mogoče za sladice. Sedaj pa je postalo izredno priljubljeno in vsak dan najdem nekaj receptov, kjer je ena od glavnih sestavin. Saj je tudi zelo vsestransko in zdravo, še posebej, če ga kupimo iz ekološke pridelave.

Včeraj, ko sem si pripravila zelenjavni kari, so se zgoraj opisani simptomi zopet pojavili. Tako, sem se razjezila, sedaj bom pa zadevi prišla do dna. Ker sem v kari dodala same preverjene sestavine, na katere ne reagiram, je moralo biti krivo to osumljeno živilo - kokosovo mleko.

Tako je, govorim o kokosu, pa naj bo v obliki maščobe, mleka ali vode.


Kokos, tako priljubljeno živilo (v zdravi prehrani), ne ustreza nobeni krvni skupini

Kako se naj lotim raziskovanja, ali mi kokos škoduje? Gremo po vrsti:

- Alergijski testi so negativni, torej sem tukaj zaključila, razen če kokosovemu mleku ne dodajajo nečesa (kar ni na deklaraciji), na kar bi lahko alergično reagirala. Ampak, ker slabo reagiram na kokosovo mleko različnih proizvajalcev, ne verjamem, da so v mleku potencialni alergeni.

- O sami pridelavi in predelavi kokosovega mleka ne vem veliko. Preden bi se pa poglobila v to materijo, sem želela izločiti druge dejavnike. Kaj bi še lahko bilo?

- Seveda, dieta po krvnih skupinah! V tabeli z živili in njihovo primernostjo po krvnih skupinah, me je čakalo veliko presenečenje: NOBENI KRVNI SKUPINI KOKOS NE USTREZA!!! Šok, velik šok.

Sami se lahko odločite, kaj boste naredili s to informacijo. Kokos se je počasi, ampak vztrajno prerinil v recepte, predvsem tiste zdrave (veganske, presne, z malo OH in sladkorjev), da se mu je težko izogniti. Ampak, sedaj vem, zakaj tako slabo prenašam presne piškote in sladice, ki so narejeni s kokosovo maščobo. Posledica zame: peka svojih sladic. In branje deklaracij ...

ponedeljek, 6. julij 2015

Triki za vroče dni

Danes pa imam težave s pisanjem. Pa ne zato, ker ne bi imela idej, ampak zato, ker ne vem, s kakšnimi temami vas naj "posiljujem" v teh vročih dneh. Niti o seksu in športu - po navadi so to najbolj brane teme na spletu - ne morem pisati. Kdo pa se bo v tej vročini stiskal ali skakal za žogo???

Moj termometer v pisarni trenutno kaže 25 stopinj, brez uporabe klimatske naprave. Ni slabo, a ne?

Telesno temperaturo si dodatno hladim z vodo, ki sem ji dodala lističe mete in na rezine narezane eko limone. Ne varčujte s surovinami, da boste lahko še najmanj trikrat dolili vodo, ko boste izpraznili vrč z aromatizirano vodo. Nič bolj se ne boste ohladili, kvečjemu prehladili, če boste vodi dodali ledene kocke.


Meta in limone delujejo yin, zato nas ohladijo in odžejajo.

O hrani tokrat ne bom ničesar povedala, ker sem o tem pisala prejšnja leta. Bom pa o pivu, ki je zvečer, ko smo že utrujeni in siti vročine, edina prava alternativa. No, poleg sladoleda. Če imate kakšne recepte za izdelavo sladoleda brez mlečnih izdelkov in brez strojčka za izdelavo sladoleda, mi obvezno sporočite.

Tudi rožice na vrtu so žejne, zato jih pridno zalivam. Koprive se še junaško držijo, prav tako batate. Če niste izbrali dobre zemlje, ali pa ste rožice posadili v premajhne posode, jih morate v teh vročih dneh zalivati dvakrat. Največji učinek boste dosegli, če boste zalivali zjutraj. Zvečer je zemlja tako vroča, da veliko vode takoj izhlapi.


To pride iz fotoaparata, če slikaš pri vročem opoldanskem soncu. Uboge rožice, kako šele one trpijo.