sobota, 14. januar 2017

Še vedno rada kidam sneg!

Ko sem danes kidala sneg, sem se spomnila članka o tej temi, ki sem ga napisala januarja 2013. Še vedno velja!

http://helena-golenhofen.blogspot.si/2013/01/deset-razlogov-za-kidanje-snega.html

Deset razlogov za kidanje snega

Danes zjutraj nikakor nisem mogla vstati iz tople postelje. Ne vem, ali je bil šibkejši duh, ali meso ... Pogled skozi okno me je hitro spravil v pogon, saj sem vedela, da me čaka kidanje snega. Ni lepšega, kot premetavanje puhastega pršiča. V dveh urah in pol, kolikor je trajalo čiščenje poti in treh parkirnih mest, sem sestavila seznam, zakaj je kidanje snega nujno potrebno:

1. H kidanju snega nas obvezuje zakon
Vem, v Sloveniji je jako slab argument, če nekaj piše v zakonih, vendar smo vseeno dolžni očistiti sneg iz svojih površin. Tudi bloki imajo funkcionalno zemljišče, ki ga morajo lastniki stanovanj očistiti.

2. Kidanje snega je zabavno
Verjamem, da nekateri niso tako zadovoljni kot jaz, ko morajo v rokah držati lopati, vendar je igranje s snegom zelo zabavno. Potrebujemo samo primerna oblačila in obutev, dobro lopato in malo motivacije. Sneg lahko kidamo z leve ali desne, naprej, nazaj, od roba k sredini in obratno ...

3. Kidanje snega je zamenjava za meditacijo
Do tega efekta na žalost pride šele po uri ali dveh, odvisno od naše fizične pripravljenosti. Ko postane telo res utrujeno, tudi možgani več ne delujejo. Potem nekaj časa občutimo samo praznino, nato pa  iz glave naenkrat pridejo razčiščene in zanimive misli.

4. Pri kidanju snega krepimo vztrajnost
Vztrajnost je ena od lastnosti, ki je vedno manj cenjena in uporabljana. Na žalost! Starši niso vztrajni in dosledni, ko gre za vzgojne ukrepe, kupci niso več zvesti (vztrajni) eni blagovni znamki, politiki niso vztrajni pri izpolnjevanju predvolilnih obljub. Pri kidanju snega je vztrajnost ena izmed ključnih lastnosti, da svoje delo opravimo dobro. Če nimate te lastnosti, si jo boste s čiščenjem snega zagotovo okrepili.

5. Kidanje snega je odlična rekreacija
Ni potrebno izgubljati besed o tem, kako naporno je prenašanje snega z lopato. Ko je sneg lahek, še gre. Ko pa je težak, je po eni uri vsaka prenesena lopata prava muka. Za kidanje snega moramo imeti močne mišice na rokah in hrbtu. Tudi nožne mišice so pomembne, še bolj pa trebušne, saj poskrbijo, da je drža hrbtenice pravilna (se ne upogibamo v pasu, stabiliziramo telo pri rotiranju). Še opozorilo: kidanje snega je rekreacija, kjer se telo zelo zakisa, zato pazite na kislinsko-bazično ravnovesje.


6. S kidanjem snega okrepimo medsoseske odnose
Prav lepo je med čiščenjem površin poklepetati s pridnimi sosedi. V vsakem okolju so tudi leni sosedi, ki jih je najbolje ignorirati. Ne se jeziti, ker nikoli, ampak res nikoli ne pridejo pomagat, ampak jih enostavno odmislite. Če so res tečni in zasedejo očiščene parkirne prostore, jim napiše listek. Vztrajnost pri pisanju opozoril se tudi v tem primeru obrestuje (glej točko 4).

7. S kidanjem snega vplivamo na feng shui
Če vam še vedno ni jasno, kako se premika energija od ulice do vaših vhodnih vrat, si oglejte očiščeno pot. Takšna, kot je očiščena pot, tako se premika energija. S poti očistite čim več snega, da bo čim več energije prišlo do vhoda v hišo ali blok. Sneg, ki zapade okrog zgradbe, zaustavlja gibanje energije, zato je široka in očiščena pot zelo pomembna. Zasnežena pokrajina je zelo yin, očiščena in gladka potka pa yang. Brez energije ni dobrega feng shuija!

8. S kidanjem snega si označimo teren
Mislim, da si vsaka ženska rada ogleda moškega (svojega ali sosedovega), ki suvereno vihti lopato za sneg. To je zelo seksi, kar priznajmo. Tudi ženske smo zanimive, ko kidamo sneg, čeprav še nisem dobila drugih komplimentov, kot to, da sem pridna. S kidanjem snega okrog bloka ali hiše označimo, kje so meje naše lastnine. Energijo, ki se sprošča pri kidanju snega, pošljemo na očiščeno površino in jo označimo kot svojo. Malo razmislite, kako pomembno je označevanje terena v živalskem svetu, pa boste vedeli, kaj želim povedati.

9. Po kidanju snega smo neznansko zadovoljni
Kolikokrat delamo več ur, pa nimamo kaj pokazati. Po kidanju snega je rezultat viden in mi smo strašansko zadovoljni. Naš trud opazijo vsi: partner, sosedi, tašča, poštar ... Da, to je naše delo, mi smo to naredili!

10. Kidanje snega nas naredi lačne
Pri odmetavanju snega porabimo veliko kalorij (ženske 400, moški 600 - ker imajo več mišic), zato smo po končanem delu zelo lačni. Pozimi je zrak zelo suh, zato na toplem najprej spijemo velik kozarec vode, nato pa si lahko brez slabe vesti privoščimo krepčilno malico. Nekatere mišice nas bodo že začele boleti, vendar bomo zadovoljni, ponosni in srečni pojedli sendvič ali dva.

petek, 13. januar 2017

Brez skrbi

Še vedno sedim za računalnikom in delam. V tej sivini, ko sem že malo utrujena po napornem tednu, sem našla tole vremensko napoved za jutri ob 12.00. Poglejte te sončke, kako žarijo! Takoj sem boljše volje.

Nemška vremenska napoved za jutri je takšna: sonce in ogrelo se bo do 3 stopinje. Jupiiii!

ponedeljek, 9. januar 2017

Na kosilo k mami

Seveda je moralo snežiti, ko sem se peljala k mami na kosilo. Za vse nevedne: med mano in mamo je več kot 150 km! Bolj proti vzhodu sem se vozila, manj je snežilo. V Ljutomeru smo celo za nekaj minut imeli sonce.

Moji sorodniki se ne želijo fotografirati; če jih dobim pred objektiv, ne želijo pozirati, zato so na vseh slikah zelo čudni, ali imajo široko odprta usta, ker sem jih zalotila pri kosilu. Sem pa na bencinski črpalki ulovila pravega snežnega Jetija ...


Sicer se ne vidi, ampak moj avto bi lahko zmagal v tekmovanju "Najbolj umazan avto v mestu". Danes je moral k avtomehaniku, da bo še naprej varno vozil. 


Pozor, jetiji na pohodu!


Mamino kosilo je najboljše, a ne?