petek, 8. maj 2009

Zdravje: Ljudje proti raku

Prvi dan brez dela v ordinaciji, zato pa me je čakalo vso ostalo delo, ki ga nisem utegnila narediti. Zopet se lahko ukvarjam s feng shuijem, kar me seveda najbolj veseli.

Po 1.5. smo v ordinaciji zopet začeli vpisovati na čakalno listo. V tem tednu sva z Dominikom vpisala čez 50 kandidatov za prvo testiranje, tako da se je čakalna doba povečala na dva meseca (če bodo vsi prišli).

Dominik je včeraj ob 14. uri odpotoval v Lidau (Bodensko jezero) na srečanje združenja Ljudje proti raku (Menschen gegen Krebs - na strani so besedila tudi v drugih jezikih). Lansko in predlansko leto sem šla z njim, letos pa sem ostala doma. Takšna srečanja so vedno zanimiva, saj se izvejo najnovejša dognanja o (alternativnem) zdravljenju raka, pridejo zanimivi predavatelji, drugi svetovalci poročajo o svojih izkušnjah z bolnišnicami, terapijami, zavarovalnicami, pacienti ...

Ni vsakdo primeren za delo z rakavimi bolniki, Dominik pa je v tem zelo dober. Ne smeš se preveč čustveno vpletati v zgodbo, hkrati pa biti topel in strokoven. To mu res dobro uspeva. Če bi še vedno živela v Nemčji, bi bil eden boljših terapevtov na tem področju.

Ko bi pacienti vedeli resnico o uspešnosti zdravljenja s kemoterapijo in obsevanjem, niti ne bi zavili proti onkologiji. Doze že desetletja samo zvišujejo, (ne)uspehi pri zdravljenju pa ostajajo enaki - zelo slabi. Najbolj ironično pa je to, da še ni nihče znanstveno dokazal, kako rak sploh nastane. Obstaja cel kup teorij (mutacijska, mitohondriji, metastaze), ki pa nobena ni dokazana. In kljub temu že desetletja zdravijo po nekih neuspešnih doktrinah. Še bolj absurdno je to, da veljate za uradno medicino kot ozdravljeni, če preživite 5 let.

Ker sem danes pojedla sladoled in dvomljivega piščanca, bom o preventivi pred rakom kar tiho. Upam, da se bom svojemu teleščku odkupila z zdravo večerjo.

sreda, 6. maj 2009

Ordinacija: seneni nahod

Predvidoma je danes zadnji dan mojega staža v ordinaciji. Mož se je že sprijaznil z novim načinom dela, pacienti tudi.

Ker zopet pišem med "delovnim časom", samo na kratko o zdravljenju senenega nahoda:

Terapevti za BRT, ki nimajo pojma, se ga lotijo tako, da testirajo posamezne pelode (trave, drevesa), potem pa pacientu dajejo terapije za pelode na katere je alergičen. To je simptomatski pristop in nikoli ne vodi v trajno ozdravitev.

Kako pa delamo mi?

Seneni nahod je skoraj vedno povezan z zakisanostjo in nepravilnim delovanjem jeter. Pa naj bo to pri 5 let staremu otroku, ali odrasli osebi. Zato je pot do ozdravitve malo zavita. Dominik pa pravi, da je uspeh zdravljenja pri senenem nahodu vedno negotov.

Prav tako ni možno zdraviti senenega nahoda v akutni fazi, ko pacient alergično reagira. To je tako, kot če bi želeli zdravili alergijo na mleko, pa bi mleko vsak dan uživali. Zato lahko dobi pacient nekaj podpornih terapij, da simptomi niso tako hudi, resno zdravljenje alergij pa se začne kasneje. Ker pa mora vsak pacient tudi razkisati in pozdraviti jetra (in še kaj drugega - glede na rezultate testiranja), se zdravljenje teh težav začne takoj.
Velikokrat se zgodi, da pacient po razkisanju in čiščenju jeter ni več alergičen na 30 pelodov, ampak samo na 5. Končno zdravljenje alergij tako poteka zelo hitro.

Nekaterim pacientom, ki imajo močne reakcije na pelode, pa svetujemo, naj pridejo jeseni ali pozimi. Kaj se pa zgodi? Ko so brez simptomov, jih "mučenje" z bioresonanco več ne zanima. Do naslednje pomladi.

ponedeljek, 4. maj 2009

Ordinacija: Še vedno se jezim in pomagam

Še vedno pomagam v ordinaciji (vidite, kako slaba asistentka sem - med delovnim časom pišem blog ...) in se čudim, jezim, pomagam. Čudim nad tem, kako nezdravi so že mladi ljudje, jezim nad slabimi terapevti za bioresonanco, pomagam z nasveti.

Če se le da, svetujemo že po telefonu. Pri nas je vedno potrebno dolgo čakati na pregled, čeprav je trenutno čakalna doba "samo" slaba dva meseca, zato lahko bodoči pacienti med tem že kaj sami naredijo. Ponavadi se dogovorimo za protiglivično dieto ali razkisanje.

Najbolj pa me razjezijo zgodbice, ki jih slišim o načinu zdravljenja pri drugih terapevtih. Komaj čakam, da bo zdravilska zbornica začela resno delati - potem se bomo lahko o takšnih terapevtih odkrito pogovorili. A mislite da ne, da sem preveč naivna? Zakaj pa bo potem ustanovljena zdravilska zbornica?

Kaj se dogaja v njihovih ordinacija:
Pride pacient na pregled in mu stestirajo 30 do 35 alergij. Potem pa je sistem zdravljenja takšen, da mora pacinet hoditi 2 krat na teden (!), vsakokrat pa dobi terapije za posamezne alergije. In terapija za en alergen stane 30 EUR. Seveda se marsikateremu (potencialnemu) pacientu zdi to zelo vprašljiv način zdravljenja, zato še malo pokličejo naokrog.

Ko (potencialnim) pacientom povemo, kako zdravimo mi, se jim zdi celosten pristop pameten in logičen. Pri alergijah je potrebno ločiti primarne in sekundarne alergene. Primarni so na primer kravje mleko, soja, pšenica, jajca, citrusi ..., sekundarni pa vsi ostali. Zato se začne z zdravljenjem primarnih alergenov, sekundarni izginejo sami od sebe, če se primarnih lotimo celostno. To pomeni, da pozdravimo tudi vse druge organe, ki ne delujejo, da saniramo črevesje, razkisamo, odstranimo amalgamske zalivke - dobimo individualen program glede na rezultate pri prvem testiranju.

Zdaj razumete mojo jezo. Pacienti hodijo intenzivno (prevečkrat) na terapijo, dajejo jim terapijo za sekundarne alergene, ki bi po pametnem pristopu sami izginili, poleg tega jih ne zdravijo dovolj celostno, zato se težave z alergijo po 6 do 9 mesecih ponovijo. Katastrofa!!!

Tako, zdaj pa nazaj v ordinacijo, drugače bo šef jezen.