petek, 11. april 2014

Na izletu v italijanskem Gradežu

Skoraj bi pozabila objaviti fotografije z nedeljskega izleta v Gradež. Moj popotniški nos me je odpeljal tja in ni se zmotil. Mestece me je presenetilo in hkrati navdušilo. Takoj v pristanišču so me pritegnili številni barvno zelo močni detajli. Sama plaža in sprehajališče je bilo (barvno) dolgočasno.

Gradež/Grado nudi za vsakogar nekaj: sprehod ob peščeni obali, po sprehajališču, ki je tlakovano s kamnito oblogo,  trgovine, igrala, veliko zanimivih restavracij. Moj kulinarični nos me je pripeljal do Ristorante Pizzeria Alla Pace da Marco, na P. Duca E'Aosta 20 - izredno prijazna postrežba, pridelujejo tudi svojo zelenjavo in imajo zelo dobro belo hišno vino. Sem bom zagotovo še prišla.








Neverjetno! Si predstavljate, da si me je nekdo dovolil fotografirati? Kaj pa zasebnost???





Izlet sem zaključila pri Devinskem gradu, ki sem si ga tokrat ogledala samo od zunaj, saj je že bil zaprt. Ampak, se bom vrnila, sker je zelo zanimiv.

sreda, 9. april 2014

Imamo kosje mladičke

Danes so se izvalili mladički v našem kosjem gnezdu. Kos in kosovka pridno letata in prinaša najbolj mehke črve. Kako sta skrbna. Ata kos je prinesel črva, ki ga je dal kosovki v kljun. Nato pa ga je po koščkih trgal in dajal mladičkom. Pri takšno oskrbi bodo mladički dobro rejeni.


Kosovka se vrača v gnezdo z izbrano hrano za mladičke.


Mreža kosa malo ovira pri pristajanju ob gnezdu, vendar bi srake in vrane požrle že jajca, če mreže ne bi bilo. Bo zaradi tega tudi manj mladičkov? Predlani jih je bilo v prvem gnezdu štiri, v drugem pa pet.

Mala speča kepica

Ha, v samo enem dnevu mi je uspelo "prevzgojiti" psa! Včeraj je Daša ignorirala mehko in toplo odejo, ki sem ji jo položila pod mizo, danes pa sta nerazdružljivi. Lepo!


Kako je sladka, mala speča kepica ...

torek, 8. april 2014

Pasja sporočila iz hotela Murgle

Danes pazim na psičko Dašo. Lastnik je moj dober prijatelj Matjaž. Ima odličen smisel za humor, zato ga rada dražim s slikami in zgodbicami, kaj vse počneva z Dašo, ko ga ni. Poslala sem mu štiri sporočila, obogatena s fotografijami:

1.
Od: Daša
Za: Matjaž
Zadeva: Kje je moja malica

Res ne vem, zakaj moram čakati, ko mi hrano pripravlja Helena. Pri tebi gre dosti hitreje: odpreš konzervo, in že lahko jem. Ampak, ker dobro diši, se bo splačalo počakati.

LP,
Daša


Samo za Dašo sem včeraj kupila jetrca ter lastniku ukazala, naj ji ne da zajtrka

2.
Od: Daša
Za: Pasji luksuzni hotel nekje v Ljubljani
Zadeva: Pritožba - velikost porcije

Spoštovani!

V hotelu s petimi zvezdicami res nisem pričakovala tako majhnih porcij. Prosim, da nemudoma opozorite vašo glavno kuharico na ta problem. V nasprotnem primeru bom prisiljena razmisliti o izbiri drugega hotela.

Lep pozdrav
Dašenka von Vič


Moj največji krožnik (seveda je dobila samo polovico porcije, ostalo pa zvečer)

3. 
Od: Daša
Za: Matjaž
Zadeva: Mljask, mljask

Hej, nimam časa za pisanje sporočil! Kako je dobro in slastno, mljask, jetrca z začimbami in ajdovo kašo - pasja nebesa. Helena je najboljša!!! Takkooooo jo imam rada.

LP
Daša


Pojedla je vse, samo nekaj kaše je pustila ...

4. 
Od: Pasji luksuzni hotel nekje v Ljubljani
Za: Matjaž
Zadeva: Nadomestilo zaradi nevzgojenega psa

Spoštovani lastnik psa!

Ker je vaš pes Daša zasedel prostor pod mojo pisalno mizo, ne morem delati. Seveda si je ne upam premakniti, poglejte, kakšne krempeljce ima! Lahko me še opraska ali pogrize ...

Vse zastoje pri delu, ki jih bo povzročil vaš pes, boste morali nadomestiti vi. Kdaj vas lahko pričakujem v Murglah? Seznam z opravili že pišem, zato se na delovnem mestu čim bolj spočijte.

Verjetno ste opazili, da ima vaš pes nedaleč vstran zelo udobno mesto za ležanje, vendar se ne želi premakniti. Slaba vzgoja? Mislim, da!

Pozdrav,
Helena von Murgle


Zadovoljna, sita, srčkana ... Ne, ne morete si je sposoditi, za čuvanje tega psa potrebujete posebna znanja in veščine.