sreda, 24. julij 2013

Poletno poročilo

Kje sem bila? Na morju, seveda. Sicer samo za štiri dni, ampak so se morali tudi moji prstki malo spočiti. V tem času se je veliko zgodilo, poročilo objavljam v kratkih zgodbicah.

1. Začela sem hoditi na treninge plavanja - in sicer ob 6.30. Brrr, je mrzlo tako zgodaj! To so treningi za rekreativce in že sedaj vem, da me ne bodo povabili v slovensko plavalno reprezentanco. Vedno sem se želela naučiti pravilno plavati, vendar mi ni nihče povedal, da je tako težko pravilno plavati. Trener Grega vidi vse, tudi če plavam na progah na sredini bazena. Že na drugem treningu je postavil pravilno diagnozo, zakaj moje levo koleno plava po svoje: nisem dovolj gibčna oziroma sta leva in desna polovica telesa različno gibljivi. Nič novega, problem poznam s treningov v fitnesu.


Danes je bil moj tretji trening in ne morem se začuditi, kako napredujem. Plavanje sem takoj opisala kot koreografijo, samo da se dogaja v posebnem mediju (v vodi), kar ji daje dodaten čar. A, eno stvar pa delam zelo dobro, pravi trener: znam pravilno dihati. Kar pomeni, da iz nosa spuščam zrak, ko sem z glavo pod vodo. Če bi se mi radi pridružili (so tudi večerni termini), se lahko prijavite tukaj: www.plavanje.org

Saj vam rečem, to je res znanost za sebe. Potrebna je moč, dobra koordinacija gibov in dovolj velika pljučna kapaciteta. V sosednjem bazenu plava slovenski podmladek in užitek jih je gledati. Oni nimajo težav z nediscipliniranim levim kolenom! Trener Grega pa nikakor noče upoštevati mojih želja, da bi preskočila učenje žabice in kravla, in raje takoj začela z delfinčkom ...

2. Prijatelj D. je prejšnji teden začel s strogo protiglivično dieto. Zdaj ne sme en mesec jesti sadja in sladkorja, ne sme piti alkohola, lahko je samo malo ogljikovih hidratov. Prvi uspehi se že vidijo, saj se počuti lažjega in ima več energije. Še vedno pije premalo vode, zato sem mu zagrozila s penali. Podpisala sva namreč dogovor, kjer bom za vsako kršitev dobila 20 evrov. Genialno, a ne? Tako je moj varovanec zelo motiviran in discipliniran.

Poleg bazičnega praška Dr.Jacob's jemlje še Bactoflor 10/20, maco in DHEA. Naslednji mesec bo dobil še Cellagon aurum. Vsi ti dodatki so nujno potrebni, saj so njegove zaloge mineralov in vitaminov izčrpane, želi pa se udeležiti ljubljanskega (pol)maratona.

3. Rožice še nikoli niso bile v tako slabem stanju kot letos. Nekaj jih je že romalo na kompost, pa še kakšna se bo morala posloviti. Tako sem razočarana, da niti dobrih slik nimam.

4. Spoznavam nove, zanimive ljudi. Pregovor "Iste sorte ptiči skupaj letajo!" velja tudi pri spoznavanju ljudi. Mislim na fizično spoznavanje, saj smo pri elektronskem spoznavanju svobodnejši, s kom se bomo družili. Na facebooku si sami izberemo prijatelje, na forumih odgovarjamo na tiste teme, ki nas zanimajo, chatamo s takšnimi, ki so nam všeč. Če ne, se lahko hitro poslovimo in najdemo nove "prijatelje".

Seveda se bo takšen način komuniciranja močno odražal v realnem svetu, ko se od sogovornika ne moremo posloviti s klikom na pravi gumb.

5. Vedno znova me veseli, ko prodamo Reverzno-osmozno napravo za čiščenje vode. Čista voda je tako pomembna za ohranjanje zdravja, da bi se raje odpovedala avtomobilu kot RO napravi. Se vidimo 31.7.2013 v Kalčku na moji delavnici "Sestavite si svoj osebni jedilnik"?