četrtek, 11. avgust 2016

Še vedno hipersenzibilna

Saj veste, zakaj vas zanemarjam, a ne? Če ne veste, poglejte prejšnji prispevek na blogu. Čisto sem navdušena nad hormoni in nad vplivom, ki ga imajo na naše psihično in fizično zdravje. Knjige, ki sem jih naročila, so res pravi jagodni izbor. Bom poročala še vam, brez skrbi!

No, v novih knjigah sem tudi ugotovila, da sem še vedno hipersenzibilna. Kar preprosto pomeni, da življenje zelo intenzivno zajemam z VSEMI čuti. Danes sem kolegico fascinirala, ker sem pri vhodnih vratih zavohala kumarice, ki jih je v plastični vrečki imela spravljene v kuhinji. Sem jo potolažila, da sem bila v prejšnjem življenju Komisar Rex, zato tako dobro voham ...:)

V pisarni je bilo zjutraj 19,4 stopinje, zato sem oblečena kot medved. Vseeno me počasi začenja zebsti, kar je posledica "divje" zabave, ki sem jo imela včeraj. Na rednem mesečnem sestanku smo se zbrale "tetke iz Murgel". Ob devetih zvečer je prva zazehala, sledila ji je druga; ob desetih so se vse poslovile in šle spat.

Poleg vsega ostalega dela se najbolj ukvarjam s pridobivanjem ponudb za popolno prenovo naše spletne trgovine Avita. Nikar si ne mislite, da je to lahko delo. Ponudbe, ki jih imam na mizi, so od 1.500 do 10.000 EUR. Jap!

Sedaj pa se moram odločiti, katera je za našo malo firmico najboljša. Še dobro, da sem hipersenzibilna, bom lahko uporabila voh, sluh, tip, vid, intuicijo ...

Še vedno imam tudi izčrpano nadledvično žlezo, ampak vedno manj, saj pridno jemlje naš novi izdelek Adrenal (pa še kaj, med drugim bioidentične hormone). Navdušila me je manj znana rastlina Rhodiola rosea (rožni koren), ki s svojimi sestavinami poskrbi za to, da na stres reagiramo  - manj stresno.

Simptomi pri izčrpani nadledvični žlezi:

kronična utrujenost, izčrpanost, težave s spanjem, težave z jutranjim vstajanjem, depresija, anksioznost, hrepenenje po soli ali sladkorju, pridobitev telesne teže ali nezmožnost izgube le-te, pomanjkanje energije za vsakodnevna opravila, zmanjšan libido, zmanjšana sposobnost soočanja s stresnimi situacijami, vrtoglavica, nizka telesna temperatura, nagnjenost k prehladu in gripi ter zmanjšana toleranca za stres…