četrtek, 3. november 2016

Hillary Clinton se predstavi

Vaši komentarji so me sprovocirali, da sem naredila še horoskop Clintonove - čeprav bi raje brala knjigo, ker mi oba kandidata čisto nič nista všeč. No, sedaj vsaj vem, zakaj ... sem prebrala v njunih horoskopih. Pa še nekaj me je motiviralo: izbira ameriškega predsednika vpliva tudi na naše življenje. Zakaj?

Če bo zmagala Hillary Clinton, nas bodo korporacije "pojedle za zajtrk" (naj spomnim samo na sporazum TTIP in Monsato). Če bo zmagal Donald Trump, bo izbruhnila tretja svetovna vojna. Saj bi se takoj preselila v Sevnico, da bi bila na varnem. Vendar Trump ne bo nikomur prizanašal, tako pravi njegov horoskop, tudi svojim slovenskim sorodnikom ne ...

Na različnih astroloških portalih so objavljene analize njunih horoskopov in prognoze kdo bo zmagal. Problem pri Hillary je, da ura rojstva ni 100% znana. Rojena naj bi bila ob 8.02 ali 20.02. Astrologi pravijo, da ji ura 8.02 značajsko bolj ustreza. Se strinjam, to je ura v kitajski astrologiji, ki ji vlada zmaj. A ne deluje Hillary kot zmaj?


No, glede na moč njenih palač je srednje velik zmaj, včasih tudi samo zmajček. Za razliko od Donalda, ki je energijski gigant. Na srečo v horoskopu nima zmaja ...

Na kratko lahko o kitajskem horoskopu Hillary Clintom povem samo to, da je zelo normalen, da je vseeno dovolj močna za bodočo ameriško predsednico. Da vas ne bom preveč zmedla:

- Hillary je šibkejša od Donalda (osebni element 45 %, podpora 26% - povprečje naj bi bilo 20% oziroma za obe področji skupaj 40%);
- Hillary včasih precenjuje svojo moč (se spomnite pljučnice nekaj tednov nazaj?).

Zanimivo je to, da je njen osebni element zemlja yang (od Trumpa je zemlja yin). Oba sta trmasta, vztrajna, če je treba tudi kruta.

Kar me je presenetilo pri Hillary je pa tole: v bistvu je na številnih področjih zelo pasivna (ima yang-yang kombinacije, torej isto polarnost). To recimo pomeni: da je uživač, da ima rada lagodno življenje, da rada pride do bogastva na preprost način, tudi s špekulacijami, da ima raje, če ji je položaj ponujen, da je razvajena (od staršev). Vsi ti njeni grehi niso zelo veliki, razen tega, da je velik egocentrik, da se rada ukvarja sama s sabo in kot cesar deli milost okrog sebe.

Če te Hillary mara, ti bo velikodušno pomagala. Če postaneš njen sovražnik, pa se ti bo v obraz smehljala, naredila pa ne bo nič. Njen osebni element je tudi razlog, zakaj je svojemu možu odpustila skoke čez plot: zemlja nag bo naredila vse, ampak čisto vse za (navidezno) harmonijo okrog sebe. Pomembna je forma, šele nato vsebina.

Nevarnost, ki jo vidim, če bo postala prva ženska predsednica ZDA je ta, da okrog sebe zbira preveč navideznih prijateljev (zopet povezava yang-yang). Upam, da je že dovolj modra in zna izbirati prave ljudi. Takšne iskrene, ki ji bodo v obraz povedali, kaj dela narobe. Če k temu dodamo še njeno potrebo po navidezni harmoniji, bo njeno predsedovanje predvsem predstavljanje (trgovanje) in manj državniško vladanje. Upam, da se motim.

sreda, 2. november 2016

Donald Trump se predstavi

Res ne vem, kaj mi je bilo, da sem naredila kitajski horoskop Donalda Trupma. Verjetno zaradi najnovejših podatkov, da bi - vsaj po aktualnih javnomnenjskih raziskavah - zmagal na volitvah. Sicer pa ne vem, zakaj se razburjam, saj bi si lahko mislila, da ima "čuden" horoskop. Tip je egocentričen teoretik s šibko samokontrolo. Ima vse lastnosti, ki jih vodilni politik ne sme imeti.

Iz horoskopa se vidi, da so obtožbe o seksualnih nadlegovanjih resnične. Najbolj žalostno je to, da mu za partnerico (ženske) ni mar. To so samo objekti za potešitev njegovih potreb.

Njegov osebni element je zemlja yin, ki je zelo močan in sicer 43,1 % (normalno je 20%). Tudi element ogenj, ki podpira zemljo, je izredno močan: 43,5%. K tem odstotkom prideta še dve ognjeni kombinaciji (kača - ovca - konj in konj - pes), kar drastično poveča moč ognja. Vse te kombinacije so v vejah horoskopa, kar pomeni, da iz svoje notranjosti hrani svoj (zunanji) jaz. Ali drugače povedano: njegov ogenj v glavi proizvede najbolj nore, poblaznele ideje, ego pa jih pove.

Kako je z realizacijo teh idej, pa ne vem. V horoskopu je bolj velik teoretik, kot pa praktik. Težave ima biti šef, voditi ljudi, zaključevati projekte. Zanimiv je njegov odnos do bogastva: je samo sredstvo za doseganje ciljev, igranje, zadovoljevanje drugih potreb, špekulacije. Ker ima bogastvo v elementu voda, njegov denar niha kot plima in oseka, gor in dol, dobiček - izguba.

Je takšen človek lahko predsednik ZDA?

Feniks, mitološki ptič, ki je vstal iz pepela, predstavlja element ogenj

Lahko je in tudi razumem, zakaj ga nekateri celo podpirajo, ker je izredno spreten manipulant. Vendar, tudi če zmaga, ne bo dolgo vladal, ker je preveč radikalen. Ogenj v njegovem horoskopu, ki bi ga pripeljal v Belo hišo, bi ga iz nje tudi "odnesel". Če ne bi šel sam, bi mu pa pomagali ...