sobota, 29. februar 2020

Rožice - kakšne barve v letu 2020

Vsi moji zvesti bralci veste, da vsako leto s pomočjo kitajske astrologije določim prevladujočo barvo pri sezonskih rožicah. Letos imamo kovinsko podgano, zato bi bilo logično, da bi sadili rožice v barvah elementa kovine in vode: bele, sive, modre in črne.

Ampak, meni je moja intuicija prišepetovala, da takšen izbor barv ne bi bil dober. Nisem imela pojma, zakaj, ampak glas je bil vedno močnejši. Kovina ojača vodo in vse skupaj bo prehladno. Ampak, na kakšen način dodati toploto?

Čakala sem na nove impulze in prišel je od nemškega kolega Marka. On je horoskop leta 2020 uporabil za letno analizo.

Kdaj se pa leto rodi? V imperialnemu feng shuiju uporabimo datum rojstva po sončnem koledarju - na zimski solsticij. Torej se je leto 2020 rodilo 22. 12. 2019 ob 5:22.

Tukaj je horoskop leta 2020:



S pomočjo mojega programčka sem izračunala, kako močni so posamezni elementi. Voda je izredno močna (49%), ima podporo v kovini in oddaja energijo lesu - kar je v tem primeru dobro.

Zemlje skoraj ni, ogenj je zelo šibek.

Zato je priporočilo za izbiro barv v letu 2020 takšno:

- element ogenj: rdeča, roza, vijolična (50%)
- element zemlja: rumena, oranžna, marelična, rjava (50%)

Odlične barve za rožice, a ne?




četrtek, 27. februar 2020

S cinkom nad koronavirus

Saj veste, da se od 17. 3. do 10. 3. nahajamo v retrogradnem Merkurju? To res ni obdobje, ko bi začela resno pisati blog, a ne? (hahaha). Poleg tega, kdo bi ga sploh bral, saj se vsi ukvarjamo s koronavirusom.

Se spomnite filmov o izbruhu vulkana, močnem potresu, cunamiju, ledeni dobi in izbruhu virusa? Kaj imajo ti filmi skupnega? V nekem trenutku so se morali odgovorni odločiti o tem, kako bodo ukrepali.

Kot se za film spodobi, so prikazali predvsem napačne oz. prepočasne odločitve odgovornih. Pa čeprav so imeli ob sebi dovolj znanstvenih podatkov o trenutni situaciji, pa tudi modele o razvoju "težave" v prihodnosti.


Vulkan na gori St. Helens (Nova Zelandija) - Pixabay

Kako se o korona virusu odločajo odgovorni v Sloveniji? Imajo dovolj verodostojnih podatkov? Se odločajo kar tako oz. po principu "saj ne bo tako hudo"? Ali pa se sploh nimajo o ničemer za odločati, ker nimamo dovolj ljudi in sredstev, da bi preprečili širitev virusa?

Facebook prijateljica Sara se je pošalila na račun komunikacije zdravniške zbornice - zdravnike je strah. Po drugi strani pa odgovorni govorijo, da nas ni treba biti ničesar strah. To je res strašno, samo zdravnikov se bo gripa prijela ...

Sama spremljam predloge terapevtov in alternativnih zdravnikov. Zanimivo, iz večih virov sem slišala, da najbolj pomaga cink. V firmi sem že "ukazala" jemanje cinka, škatlico pa tudi poslala mami. Andrej ga že ves čas jemlje, ampak bo povišal dozo. Vendar, pozor: doze morajo biti kar visoke in sicer od 40 do 50 mg na dan. To so visoke doze, ampak kak mesec jih lahko jemljemo.