petek, 13. junij 2014

Nekaj idej iz murgelskega vrta

Medtem ko čakamo, da se roželjubec in bloger Aleš vrne iz Nizozemske s polnim aparatom fotografij, objavljam tri fotografije s svojega vrta, ki sem jih opremila s komentarji. Mogoče bodo komu navdih


Letos sem začela eksperimentirati z "monokromatskimi" zasaditvami (da je v enem loncu samo ena vrsta rastlin, ali da jih je več, vendar so barvno zelo podobne). Enkrat, ko bo pravo leto, bom v monokromatskem stilu posadila vse sezonske rožice - recimo kombinacijo trav in bele ali rumene barve. Tako, za hec, kot izziv.


To je pa slika, kjer se samo hvalim, zato jo preskočite, če ... Najbolj sem ponosna na obešanko, ki je seveda še majhna, vendar pridno rase in bo čez en mesec prava lepotica. Paradižnike sem že morala presaditi in jih dodatno pognojiti, saj je bila plastična obešanka dosti premajhna. Na rastlini je že najmanj 10 plodov, ki se bodo kmalu obarvali. O malinah ne bom zgubljala besed, ker so fantastično dobre. Lonec s trajnicami pa se je izkazal za izredno praktičen, saj ga je potrebno zelo malo zalivati, rastline so zdrave in se odlično vključujejo k ostalim rožicam.


Ta pogled je barvno dolgočasen, vendar samo zato, ker se ne vidijo lonci s sezonskimi rastlinami (v ozadju in na levi). Ampak, v jeseni, ko se bodo obarvali listi trav, ruja in hermelike, bodo trajnice zažarele in prevzele vodilno vlogo v tej kompoziciji. 

sreda, 11. junij 2014

Piše vam Daša

Hau,hau, piše vam Daša. Sem pri Heleni na počitnicah. Zjutraj sem jo počakala pred fitnesom, potem pa sva šli na tržnico. Pridno sem čakala, ko je kupovala zelenjavo in sadje, ter pazila, da ne bi pozabila zaviti k mesarju.

O, kako se je razveselil moj smrček, ko je mesar na tehtnico položil lep kos govedine. Doma je bila gurmanska pojedina. No, s tistim korenčkom me res ne bi trebala siliti, ampak baje bo moja dlaka lepša. Vse za lepoto.

Sedaj se hladim na ploščicah in sanjam o drugem delu mesa, ki ga je Helena zaenkrat skrila v hladilnik. Ga imam dobro na očeh, da ga slučajno ne bi pojedel ata kos. On si naj sam poišče črve!




torek, 10. junij 2014

Ohladitev na višini in ob vodi

Vam je kaj vroče? Predlagam vam, da si sposodite simpatičnega kužka in se odpravite na Weissensee v Avstrijo. Leži na 930 metrih nadmorske višine in je tudi v najhujši vročini zelo osvežujoče. Domačini so sicer zatrjevali, da se je lani segrelo do 25 stopinj, vendar jim ne verjamem kaj preveč. Mogoče pa je res!







ponedeljek, 9. junij 2014

Fotolov na lošinjske trave

Prejšnji teden sem bila na mini dopustu na Malem Lošinju. Okrog hotela rase veliko različnih trav, ki sem jih seveda želela fotografirati. Šele zadnji dan sem se odpravila na fotolov in ugotovila, da je fotografiranje trav zelo težko. In, da je ob devetih zjutraj že preveč sonca za dobre fotografije. Nič, bo treba še enkrat tja!