sreda, 3. april 2013

Salonarji Alenke Bratušek

Drage moje, ne glede na politično pripadnost se bomo morale združiti in zaščititi našo novo predsednico vlade. V Financah so objavili dva prispevka o njej - kako je napačno držala roke pri slavnostni večerji in kakšne čevlje si je obula. Sramota, kaj se grejo!

So na takšen način ocenjevali politike? Ne, pa bi lahko omenili njihove slabe pričeske, nepostrižene nohte, premajhne srajce in suknjiče, umazane čevlje, neprimerna oblačila in obnašanje.

V Sloveniji živi približno polovica žensk, zato mora biti takšna tudi zastopanost v politiki. Končno se je neka ženska opogumila in prišla na vrh, zdaj pa jo bodo vrednotili s takšnimi primitivnimi komentarji. Ne rečem, da je obrambna drža primerna za pogovor ob okrogli jedilni mizi, tudi salonarji s tigrastim vzorcem mi niso všeč in zelo verjetno so res preveč drzni.

Ampak, mogoče je gospo Alenko Bratušek bolel hrbet, pa si je s prekrižanimi rokami zmanjšala bolečine. Saj veste, po dveh nosečnostih se v ženskem telesu marsikaj zgodi. Z obleko in salonarji se je potrudila in dodala svojemu videzu žensko noto - bravo! In jasno, da nima časa iti nakupovat, zato je vzela najprimernejše v omari.

Kako sem besna, da enkrat političarke vrednotijo po "moških - šovinističnih" merilih, drugič pa zahtevajo popolno enakopravnost - češ, saj same rinete v politiko.

Kaj smo v srednjem veku?

Vse, ki berete moj blog, pozivam, da se kritično izrazijo o takšnem načinu ocenjevanja. Počakajmo na njene politične odločitve in jo vrednotimo po njenem delu.

torek, 2. april 2013

Škodljivo svinjsko meso

Kako ste preživeli praznike? Po dolgem času sem jedla svinjsko meso in na mojem obrazu so že zacveteli prvi mozoljčki. Ja, jedla sem šunko in klobase, čeprav vem, da mi svinjina škoduje.

Odločila sem se, da bom tudi vam povečala slabo vest zaradi neustrezne prehrane. Pa ne zato, da bi vam odrekala kulinarične spomine na žegenj, ampak, da bi ta teden pazili na zdravo prehrano. Če je le mogoče, jejte vegansko oz. veliko zelenjave, da si črevesje opomore. Pijte veliko vode, da boste odplaknili strupe iz telesa.

Preberite si spodnja sva članka, da vas bosta motivirala za "postni" teden:

Zakaj ne smemo jesti svinjskega mesa

S svinjino je tako: nekateri jo obožujejo, drugi ne marajo. Poleg okusa in drugih predsodkov, pa poznamo številne zdravstvene razloge, zakaj bi morali pojesti čim manj svinjine. Preberite si sedem svinjskih resnic o svinjskem mesu.
Svinjsko meso (oziroma njegove celice) je zelo podobno človeškemu. Ne le po sestavi, tudi po okusu (če lahko verjamemo kanibalom). Zato imamo tako ljudje kot prašiči podobne bolezni, na nas učinkujejo ista zdravila in gostimo iste parazite.

Je dieta edini odgovor na povišan holesterol?

Povišan holesterol je grožnja, ki jo je treba odstraniti za vsako ceno, pa četudi z močnimi zdravili in strogimi dietami, ki izključujejo maščobo. Strah pred boleznimi srca in ožilja je utemeljen, saj so najpogostejši vzrok smrti pri nas. Vendar pa holesterol sam po sebi ni nič slabega, telo ga za nemoteno delovanje celo nujno potrebuje. Pravo vprašanje ni, ali in koliko ga imamo, pač pa, zakaj je tako.


V Aviti boste našli dva izdelka, ki zelo pomagata pri razstrupljanju telesa: