torek, 16. oktober 2012

Ko prvič obišče vaše stanovanje

Ker tole pišem, bom zamudila na obisk k Heleni Kos, bivši urednici priloge Deloindom. Na začetku moje kariere mi je dala priložnost za pisanje člankov. Nikoli me ni omejevala s temami in dolžino, zato je nastalo več kot 60 člankov, ki so bili objavljeni v Deloindom. Zelo se veselim najinega srečanja, saj me gospa Kos vedno navdihne in motivira.

Prijatelju E. sem dala nekaj nasvetov, kako se naj pripravi, ko ga bo prvič obiskala (potencialna) prijateljica. Kot sem povedala tudi na svojem predavanju v Kalčku, je potrebno stanovanje vedno kritično oceniti, preden dobimo ljubezenski obisk. Tudi, če je kandidat/kandidatka zelo tolerantna, bo energija v stanovanju na njega podzavestno vplivala.

Potrebno je čiščenje, pospravljanje, sortiranje (prijatelj E. je na tem mestu odgovornost prenesel na svojo čistilko, danes pa mi je po telefonu vseeno priznal, da bo očistil tepih in opral pasje odejice). Za dvig energije zelo koristi šopek svežih rož, nadišavljenje prostora z eteričnimi olji (ne uporabite umetnih vonjav iz osveževalcev zraka!!!), da svetijo vse žarnice v lučeh in oprane copate za goste. 

Kadar mislimo, da se bo spoznavanje nadaljevalo v spalnici so obvezni kondomi, sveža posteljnina in pijača (ne nujno alkohol, ker lahko po njem postanemo zaspani). Za romantično predigro poskrbite za primerno glasbo (vaba naj tekne ribi, ne ribiču, zato upoštevajte njen/njegov okus, ne svojega), lahko tudi sveče, vendar naj ne stojijo preblizu kavča, če vas bo strast zanesla. Noč želite preživeti z njo/njim, ne z gasilci.

Z E.-jem sva se pogovarjala o mojem članku Partnerski praprogram. Ugotovila sem, da smo pred prvim obiskom ženske zopet na slabšem, kar se emancipacije tiče, saj si moramo odstraniti več dlak. Ker se razburjam o tem, sem seveda samo psevdoemancipirana (po Meyerju) in pri nalogi 5 si lahko takoj odbijem pol točke.

On se bo samo obril in previdno uporabil brivsko vodico, saj ženske nimamo rade, da nas njegov vonj pahne v omotico, ko se nam približa. Ženske pač bolje vohamo, zato bodite prizanesljivi z nami, moški!

nedelja, 14. oktober 2012

Lep začetek tedna s psom in zmajem

Nedelja zvečer je idealna za delanje bilanc, takšnih in drugačnih. Plačala sem skoraj vse račune, pospravila mizo, napisala tiste maile za katere med tednom nikoli nimam časa, naročila nove izdelke, da v Avita ne bo zmanjkalo robe.

Zelo me veseli, da se v Agenciji HG počasi zbirajo horoskopi. Razmišljam o najboljšem sistemu vodenja horoskopov, kako se vsega lotiti najprijazneje do kandidatov in najučinkoviteje zame. Idej je veliko, to me ne skrbi, vendar so tudi težave, za katere že nastajajo rešitve. Preveč ne smem povedati, ker konkurenca ne spi!

Ta teden, v četrtek, ste vabljeni na zadnje brezplačno feng shui predavanje v Kalček. Tema bo zdravje, zato se bom počutila kot riba v vodi. Lahko bom povezala znanje iz feng shuija z znanjem iz ordinacije in Avite. Pridite, predavanje bo zelo zanimivo.

V podjetju je, kot vsako jesen, zelo pestro. Dolgo nisem razumela, zakaj sem jeseni tako aktivna, ko pa mi po kitajskem horoskopu ta letni čas ne ustreza. Tisti, ki ste bili na predavanjih v Kalčku, veste, da govorim o podpornem oziroma nepodpornem elementu. Nemška kolegica Inga me je opozorila na nekatere kombinacije, ki jih tudi jaz poznam, ampak saj veste, da je kovačeva kobila vedno bosa.

Danes popoldne sem s knjigo v roki uživala na toplem soncu, zdaj pa zopet dežuje. Mimogrede: 8.10. se je po kitajskem koledarju začel mesec oktober, ki mu vlada pes. Ker je letošnje leto v znamenju zmaja, ki je s psom v opoziciji, bo ta mesec zelo turbulenten - tako v pozitivnem, kot negativnem smislu. Zmaj in pes bosta merila moči. Pri tem se bodo odpirali t.i. trezorji. V njih je energija, ki nam lahko zelo koristi (trezor skriva zaklad) ali pa ne. Zame bo ta energija koristna, ker je v mojem trezorju moj podporni element.

Na zadnjem predavanju v Kalčku smo govorili o ljubezni. Kaj mislite, kdo je šef pri Angelini Jolie in Bradu Pittu?