sreda, 11. julij 2012

Cena Janeza Janše

Malo politike danes ... S člankom se zelo, zelo strinjam.

Se bo uresničila moja napoved? Za avgust 2012 sem napovedala obisk iz tujine, ki bo vplival na delo naše vlade. Kdo bo prišel delat red?

Vir: www.finance.si
Avtor: Simona Toplak

Februarja 2011 je Repubblica objavila, da je Slovenija raj za mafijo. Šlo je za intervjuje Roberta Saviana z mafijskim skesancem. Po Savianovem mnenju so naši organi to vedeli, ne pa nujno tudi naša vlada. Ne vemo, da bi se Slovenija odzvala tako, da bi navedbe skrbno raziskala. Vemo pa, da se je veleposlanik v Rimu šel kregat z enim najvplivnejših časopisov, čeprav je sam zatrjeval, da jim v posebnem pismu ni želel soliti pameti. Temveč le opozoriti, da Slovenija ni mafijska država.

Samo leto pozneje se z enim najpomembnejših časopisov in celo s finančnimi trgi krega tudi Janševa vlada. Predsednik vlade Janez Janša tako daje v nič Financial Times (FT), in sicer z argumentom, da je ta časopis poleg tega, da bi Slovenija potrebovala mednarodno pomoč, zapisal tudi, da je težava Evrope Merklova, in ne Grčija. Potem že mora biti FT zabit.

To seveda kaže predvsem, kako aroganten, enoumen in nepripravljen sprejeti ali vsaj poslušati drugo stran in razmisliti o drugačnih argumentih je sam Janša oziroma naša vodilna politika.

Aroganca je seveda težava ne le pri tokratnem reševanju Slovenije, temveč pri splošnem ustvarjanju Slovenije kot modernega, odprtega, civiliziranega, demokratičnega, poslovnega okolja.

Zdaj poenostavljam in že vnaprej prosim, naj se omenjeni ne kregajo z mano. Mi imamo dve društvi - imenujmo ju levo in desno - davčnih svetovalcev, ki se ne »pogovarjata«. Imamo levo in desno društvo novinarjev, ki se ne pogovarjata. Imeli bomo levo in desno televizijo, najbrž zato, da bosta imeli pravico vsaka do svojih dejstev, ne pa do svojega mnenja. Čeprav bi moralo biti prav nasprotno.
Imamo leve in desne sindikate, ki se ne bojujejo za pravice delavcev, temveč za politično in ekonomsko oblast. Imamo leva in desna združenja malih delničarjev. Levega in desnega združenja menedžerjev nimamo le zato, ker je desnih premalo, ker v večini pomembnega gospodarstva nastavlja in odstavlja politika. Inženirskih levih in desnih združenj pa najbrž nimamo, ker so na tehniške fakse hodili sami desničarji, levičarji pa na FDV. Tako da se inteligenca itak ne pogovarja med sabo.

In naprej, imamo Ljubljano, pa ne mislim samo župana, ki je itak posebna zgodba, in imamo vse preostale, Celje, Kranj, Novo mesto in Sevnico. Ljubljana, kjer sta politika in uprava, je nazadnjaška, v rdečo zvezdo zagledana in arogantna do periferije, kjer ni ideologije, so pa inovacije, delovna mesta in denar. In Ljubljana živi na puf in v utvarah. Zoprno je, če si aroganten. In aroganten si lahko le, če ti vse stoodstotno uspeva. Če si aroganten in se ti vse zalomi, se ti vsi smejijo. Si klovn, ne voditelj. Zato so bile cirkus vse naše vlade in s to ni nič drugače.

Pahorjevi so ob jasnih znamenjih, da se država potaplja, govorili, kako to ni res, ker je Slovenija na varni strani radarja. Arogantni do težav, arogantni do reform.

Janševi gredo po drugi poti, a z istimi rezultati. Grozijo in se potem čudijo, če jih kdo resno vzame. Strah, panika in kaos niso prava orodja za politični ali poslovni dialog ne za rešitve. Tako kot ni lišpanje razmer. Ne gre za nespretnost, gre za model, in to napačen model. Zato me preseneča, da finančni minister Janez Šušteršič izjavi: »Očitno smo bili nespretni, je pa res, da se včasih zdi, da finančni trgi samo čakajo na katerikoli namig ali spodrsljaj, na katerega se lahko oprejo.« Finančni trgi vedno čakajo samo na namig, da se odzovejo. Zato so tam, to delajo, tako služijo denar. In po prej opisani poti ga mi izgubljamo. Cena zadolževanja Slovenije pa se nenehno povečuje. To je cena ravnanja in izjav Janševe politike. To je cena, ki gre iz vaše denarnice. Kot smo prej plačevali ceno Pahorja, je to zdaj cena Janševe arogance in njegovih napak. Kar je škoda, ker vse ni napačno. Recimo uvedba davčnega pavšala za male podjetnike.

ponedeljek, 9. julij 2012

7 znakov, da je dobra v postelji

Na portalu www.aktivni.si sem našla prav simpatičen poleten članek:

Ali je sploh mogoče predvideti, kakšna je ženska v postelji? Raziskovalci ljubezni pravijo, da je mogoče, no, nekako. Toda najbolj očitna znamenja mnogokrat zavedejo pohotno moško oko. Krilo, ki več razkriva kot pokriva, visoke pete in zapeljiv pogled, ne povedo veliko. Izražajo namen, še zdaleč pa ne povedo, ali je ženska v postelji zapeljivka, ki jo iščete in si je želite.

Sama predlaga večerjo

Pazite se “ne vem, kaj bi pa ti rad počel” vrste žensk. Ženska, ki ve, kaj si želi in to nemudoma tudi izrazi (pa tudi če bo s tem odgovorila na najbolj butasto vprašanje), ima veliko boljše zametke, da vas bo v postelji raztrgala na kose (ne vzemite tega dobesedno, prosim). Dobre ljubimke same prevzamejo pobudo za lastne užitke in takoj odstranijo dvomljive dejavnike.

Zavedajte se, da so okusi ljudi, ko pridemo do posteljne telovadbe, prav tako raznoliki kot takrat, ko govorimo o hrani. Nekdo obožuje pikantno mehiško kuhinjo, a tudi slučajno ne prenese pice.

Nekatere ženske želijo, da se jim prisesate na oprsje, druge zahtevajo veliko bolj izdelane prijeme. Ženske današnjega časa tudi malo niso sramežljive. V preteklosti niso spale z dovolj moškimi, da bi vedele, kaj jim ustreza. Zdaj pa postajajo čedalje bolj izkušene in zahtevne.

Vse poje počasi

Opazujte, kako pripravlja hrano. Kako uporablja vilico. Ali uživa v okusih? Je občutljiva? Nerodna? Če ženska je počasi, obstaja možnost, da ima raje dolg spolni odnos. Tako da . . splača se jo povabiti na večerjo.

Ubijala bi... za čokoladni sladoled

Ne boste verjeli, ampak idealno ljubimko lahko najdete tudi, če primerjate okuse pri izbiri njenega najljubšega sladoleda.

Raziskave, v kateri je sodelovalo 720 ljudi, so namreč pokazale, da se ljubitelji sladoleda z okusom kave zelo dobro ujamejo s tistimi, ki izberejo jagodni sladoled. Vanilijeva dekleta se stopijo ob trdnih in načelnih moških. Ljubiteljice čokolade vidijo kot najbolj erotične, dramatične in čutne ljubimce tiste, ki se predajajo užitkom okusov mete.

Hmm, izpolnjujem vse pogoje, zdaj mora samo še priti pravi ... (ne skrbite, če ga ne boste našli, čez 10 let bom odprla partnersko posredovalnico)

Govori kot vi

Ali vas zvok njenih nežnih besed spravlja ob pamet? Najprej morate opazovati, kako govori in hodi. Če neverbalna govorica, ki jo izraža njeno telo, ustreza vaši, je možnost, da se bosta ujela, zelo velika.

Zaplete se lahko, ko zagledate takšen par: ona se premika z zelo počasnimi in usklajenimi gibi, on pa kot ptič frfota po svetu. Pri njiju so možnosti za seksualno ujemanje zelo majhne.

Ali poslušata drug drugega? Tudi to je pomembno. Če vajin pogovor daje vtis dveh ločenih monologov, ki drug z drugim nimata nobene povezave, bo tudi vajina posteljna govorica zelo različna in neusklajena. Če neverbalna govorica, ki jo izraža njeno telo, ustreza vaši, je možnost, da se bosta ujela, zelo velika.

Ve, katere vrvice je treba potegniti

Mlajše ženske pogosto niso dovolj sproščene, da bi doživele orgazem. Starejše pa točno vedo, kaj hočejo in vam to tudi povedo. Ugotovile so že, da je skrivanje želja brez pomene in da to velikokrat vpliva na užitke obeh partnerjev.

Ženske pa lahko uživajo v spolnosti tudi, ko prestopijo mejo mladosti in se znajdejo v meni. V bistvu imajo takrat še bolj utemeljene razloge, da natančno izražajo svoje želje in zahteve ter tako še naprej okušajo nektar spolnih vrhuncev.

Ni res, da ženske izgubijo željo po seksu. Nekatere šele takrat postanejo resnično zahtevne.

Prisloni ti čudovit poljub

Poljub odpira vrata v skrivnostni svet spolnosti. Vaše poljubljate pogosto veliko pove o tem, kako se ljubite. Poljub ni samo izražanje z ustnicami, ampak govorica celotnega telesa. Če se vas močno oklene z rokami, svoje prsi nasloni na vaše in vas boža (praska?) po hrbtu, imate pred seboj strastno in erotično ljubimko.

Najizkušenejše ljubimke velikokrat rade stopnjujejo napetost. Začnejo z otroškim poljubčkom in vas nato nežno ugriznejo v zgornjo ustnico, medtem se igrajo z vašimi lasmi ali nanje položijo svoje roke. Vse skupaj je v bistvu ples. No, ko smo že pri plesu .


Naj vam bo: je dobra plesalka

Pri raziskovanju za ta članek mi je veliko prijateljev prijazno pojasnilo, naj iščem dobre plesalke. Torej nisem imel velike izbire. Tudi sam sem nekoč hodil s plesalko in že takrat sem sovražil, kako so jo moški jedli z očmi, ko se je pozibavala na plesišču. Ampak v plesu se vendarle nekaj skriva.

Če je energičen, lahko sklepate, da je dama polna energije in odlični kondiciji. Ampak vseeno mislim, da ples sam ne izraža samozavesti in erotičnosti. To ima človek v sebi in žari iz njega. Mogoče je pa res, da pri plesu še bolj pridejo do izraza.

Avtor: Gregor Anžlovar

nedelja, 8. julij 2012

Nazaj sem!

Kar nekaj odmora sem si vzela na blogu, upam, da ste me vsaj malo pogrešali ...

Med tem časom se je zgodilo veliko stvari, tako da sploh ne vem, kje začeti.

1. Bila sem na dopustu v Malem Lošinju in uživala. Če vam povem, da se niti enkrat nisem selila, potem je vse jasno (za neredne bralce bloga - povprečje je 2 do 3 zamenjave sob).

2. Po dopustu pa stres, saj znova prenavljamo spletno trgovino Avita. Nekaj popravkov je vidnih, drugi še pridejo, ker bodo predvsem vsebinski.

3. Naredili smo tudi katalog izdelkov iz spletne trgovine. Poudarek je na fotografijah in ne toliko na besedilu, saj smo pač spletna trgovina in majhno podjetje, ki mora varčevati tudi pri katalogih. Začetek je, s katalogom smo vsi zadovoljni in komaj čakamo, da bo natisnjen.

4. Že četrti dan sem na postu - pijem samo vodo, ker mi je to najlažje. Prve tri dni sem imela težave s črevesjem, zato tudi nisem bila lačna. Danes so se mi v ustih nekajkrat pojavili zelo intenzivni okusi po hrani. To poznam od prejšnjih postov. Prav zanimivo je, katere jedi se pojavljajo, tudi tiste, ki jih skoraj nikoli ne jem.

5. Upam, da pridete na moje brezplačno predavanje v sredo, 11.7.2012 ob 18.30 v Kalček (Ljubljana Šiška). Tema bo Črevesje, prehrana, alergije - idealno za ta letni čas.

Objavila bom fotografije rožic in z dopusta, brez skrbi. Zdaj pa na tajsko masažo, med postom se je treba malo razvajati.