četrtek, 13. junij 2013

Moj prvi vrtnarski podvig

Prijatelj E. je res pravi prijatelj in vedno pripravljen pomagati. Poleg tega, da zna skoraj vse popraviti, je tudi natančen in potrpežljiv. Da o njegovem znanju računovodstva ne govorim. Vse te njegove storitve s pridom izkoriščam, priznam.

Bila sva že v energijskem neravnovesju (=on je več naredil zame, kot jaz za njega), zato sem se razveselila njegove prošnje, naj mu na terasi posadim nekaj rožic. Odločila sva se, da bodo v dveh loncih trajnice, v dveh pa enoletnice. Dodala sva še korita, ki jih je želel obesiti na ograjo.

Zaradi nizkih temperatur sva z nakupom in sajenjem odlašala do prejšnjega tedna. V petek pa je bila velika akcija: najprej obisk vrtnarije, potem pa sajenje. Sicer sem si skicirala neke ideje, ampak sem jih v vrtnariji bolj malo upoštevala. Mislim, da so nastale zanimive kombinacije in da bi bila Ruth zelo ponosna name.

Tudi prijatelj E. me je večkrat pohvalil in bil navdušen nad preobrazbo. Kaj šele bo - če bo lepo skrbel za rožice, bo terasa kmalu polna zanimivih in hvaležnih rožic. Povedal mi je, da so tudi sosedovi opazili spremembe in si jih prišli ogledat. Hej, mogoče pa bom tretjič spremenila poklic in postala vrtnarka!










Seveda je moral prijatelj E. skrbno poslušati moje nasvete za nego rožic, poleg tega sem mu zagrozila, da bom čez nekaj časa nepričakovano prišla na obisk in si ogledala stanje.

sreda, 12. junij 2013

Partnerski odnosi nas ne naredijo srečne

Bruno Šimleša je na svojem facebooku napisal eno od najpomembnejših pravil za srečno življenje:

Jedna od najvećih i najčešćih pogrešaka u vezi ljubavi jest kad naš čitav ljubavni život poistovjećujemo s partnerskim odnosom pa mislimo da nemamo ljubav ako nismo u vezi s nekim.

Ljubav možemo živjeti i u drugim odnosima. Naravno da će se drugačije manifestirati i naravno da će to biti platonski odnosi, ali to nisu ništa manje ljubavni odnosi. Ta ljubav je jednako sveta! Možemo osjećati ljubav prema prijateljima, djeci, plesu, životu, Bogu, prirodi, slobodi… i svi ti ljubavni odnosi mogu nas jednako silovito približiti ljubavi i osvijestiti da mi jesmo ljubav. Čak štoviše, često su to mnogo jednostavniji odnosi jer od njih imamo realna očekivanja, za razliku od partnerskog odnosa koji je obično krcat svim mogućim pogrešnim očekivanjima i zabludama. 

Molim vas da pažnju posvetite svim svojim ljubavnim odnosima jer je žalosno zanemarivati ljubav! Hvala na tome! A prilično sam uvjeren i da vam ljubav zahvaljuje :)


Včasih je platonska ljubezen dosti bolj izpopolnjujoča kot najbolj vroča ljubezenska zveza

torek, 11. junij 2013

Fit čokoladna obletnica

Z mojim trenerjem Boštjanom Šifrerjem sva praznovala prvo obletnico. Ker se zavedava, da so rituali pomembni, saj upočasnijo čas, sva se dolgo pogajala, kako jo proslaviti. Skoraj sem ga že pripravila do tega, da bi mi skuhal večerjo, saj zna zelo dobro in zdravo kuhati ... Ampak, za prvo obletnico bi bilo to malo preveč - kaj bova pa počela za peto ali deseto?

Zato mi je na trening prinesel 380 gramov težko fit čokolado. Narejena je brez mlečnih izdelkov in tako perverzno dobra, da tega ne morem opisati. Pojedla sem jo v treh dneh. Ja, priznam, nisem se mogla ustaviti!


Fantastično dobra fit čokolada, zaradi katere bo potrebno nekaj dodatnih treningov ...