petek, 30. avgust 2013

Ste našli pravega?

Samo prijatelj I. mi je upal poslati vprašanje, zakaj nič ne pišem na blogu. Moj odgovor je bil pod vplivom hormonskih motenj tako oster, da sem se mu že dvakrat opravičila.  Vsi drugi ste potrpežljivo čakali - in dočakali.

Eni se nikakor ne zmorejo opravičiti ali priznati, da so naredili napako. Sama teh težav nimam, tako privat, kot v poslu. Mislim, da je iskreno opravičilo dober indikator suverenosti in zrelosti.

Danes sem na tržnici odkrila majhne kumare in lahko si bom naredila še eno rundo "pocanih murkov". Jutri so bom čistila jetra, v nedeljo pa me bodo za nagrado že čakali pocani murki, ki jih bom pojedla v solati skupaj s papriko in paradižnikom. Evo, priznam, moje kmečke korenine so še vedno aktivne (čeprav sem otroštvo preživela sredi mesta v bloku ...).

Poznopoletno sezono začenjam z meni zelo ljubim člankom iz spletne strani http://astro-live.si:

Pet namigov, da ste našli pravega

Po razhodu z nekdanjim partnerjem, ki ste ga mogoče imeli za tistega pravega, je najbolje, da si najdete drugega partnerja. Tudi če ste bili le na nekaj zmenkih, je normalno, da se sprašujete, če bi s to osebo lahko delili življenje. Po težkem razhodu se je težko odločiti ali je nekdo primeren za vas ali ne. Če pa ste radovedni in vas zanima, ali ste našli svojega življenjskega sopotnika, imamo za vas pet namigov, ki vam bodo povedali ali je pravi.

1. Ali je zaupanja vreden?
Nikoli ne podvomite v zvestobo svojega partnerja, ko vas ni zraven. Bodite samozavestni, verjemite v zvezo in bodite prepričani, da vam bo ostal zvest. Veliko zvez se konča samo zato, ker si partnerji ne zaupajo, upravičeno ali ne. Če partnerju zaupate, potem je zagotovo vreden vaše ljubezni. Držite se ga.

2. Imata skupne interese?
Imata s partnerjem enako mnenje o poroki, karieri ali otrocih? Opažate, da se vajini življenji in vajine želje pomikajo v isto smer in ste mnenja, da boste ostali del partnerjevega življenja? Takoj ko bosta začela načrtovati dolgoročno, boste vedeli, da partner misli resno z vami.

3. Sprejema vas take kot ste
Vaš partner vas ljubi in v njegovi bližini ste lahko popolnoma sproščeni. Ne skrbi vas, da vas bo videl jokati ali nenaličene. Če ste ob partnerju samozavestni, potem je to dober znak. To omeni, da je prava oseba za vas.


Srečni smo lahko tudi brez partnerske zveze, vendar je lepše v dvoje


4. Stoji vam ob strani
Je partner pripravljen biti z vami v dobrem in v slabem? Vam ponudi ramo, da se lahko zjokate na njej? Vam pomaga, vas podpira in skrbi za vas, ne da bi pričakoval karkoli v zameno? Če ste našli nekoga, ki se trudi, da bi bil vsak vaš dan boljši, je to pravi znak, da želi biti z vami.

5. Ste zaradi partnerja postali boljša oseba?
Ima vaš partner na vas samo pozitiven vpliv? Ste zaradi partnerjeve prisotnosti boljši človek? So vaši bližnji opazili, da ste se spremenili na bolje? Ali ste bolj srečni in samozavestnejši? Ko se začnejo zmanjševati vaše napake in začnete širiti svoje najboljše lastnosti, je to dober znak, da ste v družbi pravega.
Zavedati pa se morate, da tudi tisti pravi ni popoln in da je nemogoče, da posameznik vedno sprejema samo prave odločitve. Če vaš partner ustreza zgoraj naštetim znakom, potem je vsekakor mogoče, da ste našli pravo osebo. Mislite pozitivno. Zaslužite si, da ste z nekom, ki vas bo osrečil.

Če ste ugotovili, da imate nekoga, ob katerem ste zadovoljni, potem je najbolje, da vzdržujete ta odnos.