četrtek, 12. maj 2016

Motena majska puberteta

Mislim, da tudi tisti, ki se ne menijo kaj dosti za vreme, počasi ugotavljajo, da je vreme čudno. Preveč hladno in preveč mokro. Gledam tistih nekaj sadik, ki so na varnem, pod streho čakajo, da jih posadim. Bodo preživele? Odločila sem se, da bom z nakupom ostalih rožič še počakala, saj jih ne želim mučiti na mrazu.

Če še niste opazili, smo v fazi retrogradnega Merkurja. Muči me srednje močno, vendar opažam, da nisem tista prava, počutim se, kot bi bila decentrirana (razštelana). Zato potrpežljivo čakam 22. 5., da se Merkur obrne v pravo smer.

Zopet sem dobila zelo zanimive feng shui projekte. Ne morem govoriti o podrobnostih, vendar je vsak projekt zgodba zase. Zelo uživam pri tem delu, najbolj takrat, ko mi "uspe" pogruntati objekt. Tega niti ne znam nazorno pojasniti, ampak gre za to, da s pomočjo metod, ki jih imamo v feng shuiju, analiziram situacijo in te rezultate pravilno interpretiram.

Včasih se tema objekta (hiše, stanovanja, poslovne zgradbe) zelo hitro odkrije. Včasih pa moram globoko iskati, da najdem odločilen namig. Ampak, potem se vse sestavi v logično celoto. Največji izziv je tako iskanje rešitev - kar stranke od mene tudi pričakujejo.

Naporno je usklajevati "prodajni" del podjetja (spletno trgovino Avita) in feng shui, ampak ne morem si predstavljati, da bi feng shui opustila.

Tudi privatno se marsikaj dogaja in zelo uživam v novih dogodivščinah. Ne, več ne povem.


Letos vrnarim ...

Tole hladno in vlažno vreme lahko analiziramo tudi s pomočjo petih elementov. V maju, ki je pod vplivom ognja yin, bi se morala narava vztrajno in postopoma segrevati. Voda se spomladi segreje in rastline jo uporabijo za rast, sproži se delovanje rastnih hormonov. Meseca maja bi morala biti ta voda že primerno segreta in na razpolago po celotni rastlini, da se lahko razvije. Element ogenj, kamor spadata meseca maj in junij, namreč simbolizira puberteto (razmnoževanje) in delovanje energije na vse strani.

Mrzlo majsko vreme nas ne spodbuja kaj dosti pri razmnoževanju in razkazovanju. Nič, treba bo počakati, da sonce prevlada. Takrat bo šele veselo! Energijsko (in vremensko) bomo iz previdnega začetka pubertete skočili v globoko puberteto. Uf, uf, kako bo vroče, kar pripravite se!

Še nekaj slik iz leta 2009 - ena najboljših kombinacij, ki sem jih imela. Seveda, design by Ruth!



torek, 10. maj 2016

Razmišljanja o banki

Ne vem, ali naj bom navdušena ali razjarjena. V Financah sem prebrala, da sta kar dva člana uprave iz "moje" banke med elito petih slovenskih bankirjev, ki največ zaslužijo. Lani me je zamikalo, da bi izračunala, koliko na moj račun zasluži moja banka. Govorim o poslovnem računu. Pa sem se odločila, da raje ne bom računala, saj bi znesek za nekaj tednov porušil moj notranji mir.

Zdaj vsaj vem, kam gre moj denar ...

Ko smo začenjali z delom, sem se za to banko odločila zato, ker je imela najnižja nadomestila za plačevanje tujih računov. Potem so banko prodali (drugim tujcem), nadomestila pa so se počasi in vztrajno višala. Bila sem kot žaba v loncu, ki ne opazi, da se temperatura vode zvišuje.

Mislim, da je skrajni čas za zamenjavo banke. Imam pa novo težavo: katero banko izbrati?

Zanimivo mi je opazovati, koliko "bolečine" morajo ljudje dobiti, da se premaknejo iz cone udobja. Nekomu je dovolj že neprijazen nasmeh, pa bo zamenjal banko ali avtomehanika, drugi bo vztrajal 20 let, preden bo zamenjal predragega frizerja ali kozmetičarko. Kateri sprožilci so tisti, ki nas potisnejo iz cone udobja? Se res izoblikujejo že v otroštvu in nas spremljajo celo življenje?

Danes je moj seznam opravkov dolg, zato bo tudi članek kratek. Ne, ni mi treba iti na banko ... Šla bom v četrtek; do takrat se bom že malo ohladila in pozabila na vrtoglave zaslužke. Hmmm, le kako se počutijo zaposleni na bančnem okencu, ko vedo, da imajo njihovi šefi 10-krat višjo plačo?

Sama bi se kot lastnica podjetja počutila zelo slabo ob takšnem količniku. Zelo slabo.

ponedeljek, 9. maj 2016

Aktivna opica in slikarsko platno

Pa ostanimo še malo pri astrologiji - ker je tako zanimiva ...

Pošteno smo že v letu opice. Ker je to kar močna žival, pa tudi aktivna, je njen vpliv polariziran: enim močno ustreza, enim pa čisto nič. Od decembra (zimski solsticij), ko se začne kitajsko novo leto, do junija (poletni solsticij), se energija leta spreminja od zelo yin do zelo yang. Kar se seveda odraža tudi v vremenu, saj kitajska astrologija ni nič drugega kot več tisočletno opazovanje narave.

Zanimivo je to, da bo junija vladala najbolj yang energija (aktivna, močna), vendar je mesec opice avgust, zato se bo njena moč "potegnila" še v ta mesec. Do jeseni nam ne bo dolgčas.

Če se čudite, kaj "nenavadnega" počneta Angela Merkel in Miro Cerar (mislim na hitra, skoraj impulzivna dejanja od lanske jeseni naprej), potem imam zelo preprosto razlago: oba sta kovina yang (po kitajskem horoskopu), tako kot opica, vladar leta. Torej letos dobivata izredno močno podporo za svoj - ego.

Me je kar malo strah, kam ju bo katapultirala kovina yang, ki bo močna še do jeseni. Ta element namreč predstavlja vojsko, avtoriteto, brezobzirnost, agresivnost ... V njunih horoskopih tudi navidezne prijatelje. Bomo vsi skupaj skrbno opazovali, kaj bosta počela.

Ko bi vedeli, kako lepo urejen vrt imam letos! Ne, ne bom vam pošiljala slik, saj od zavisti ne boste mogli spati. Seveda govorim o loncih, napolnjenih s svežo zemljo, ki razporejeni po vrtu čakajo, da jih posadim s sezonskimi rožicami. Imela sem pomočnika, ki mi je opravil najtežja dela (še enkrat hvala!), zato me lonci kot prazno slikarsko platno čakajo, da jih "poslikam".


A ni krasen pogled? Vse možnosti so odprte, lahko bom kreativna in drzna.

Moj vrtnarski pomočnik se je na začetku še čudil, kaj bom z 8 x 70 litrov zemlje. Na koncu je ostala ena in že sedaj je jasno, da potrebujem najmanj 3 dodatne vreče. Če koga zanima: že več let uporabljam zemljo N8, ki je po mojem mnenju najboljša zemlja za sezonske rastline.

Še kar nekaj dela me čaka, ampak to so podrobnosti. Če v teh dneh tudi vi sadite rožice, ne pozabite, da bo letošnje poletje zelo verjetno zelo vroče. Zato izberite takšne, ki dobro prenašajo sušo. Kaj, če bodo redukcije vode?


Letos bom tudi malo vrtnarila (čeprav pridevnik malo kar izpustite, ker pri meni, ko gre za rastline, ni omejitev ...), zato na posaditev čakajo sadike.