četrtek, 28. maj 2009

Članek: Kaj jesti poleti, da bomo zdravi jeseni

V Londonu je bilo super! Štiri dni brez dežja in s temperaturami okrog 25 stopinj - le kdaj se bo to ponovilo?

V prihodnosti bom objavila nekaj fotografij iz razstave Chelsea Flower Show in s potepanja po Londonu. S sabo sem vzela dober fotoaparat in bila strašno razočarana nad kakovostjo fotografij, ki sem jih naredila. Sicer pa je bilo to za pričakovati, saj sem še vedno fotograf začetnik. Svetlobni pogoji pa so bili ponavadi zelo zahtevni, kar se vidi predvsem na fotografijah iz razstave. Bilo je zelo veliko ljudi in komaj sem se prebila do vzorčnih vrtov. Nekateri deli vrta so bili preveč na soncu, drugi v senci. Za dobro kompozicijo bi se morala premakniti nekaj metrov v levo ali desno in pri tem pomendrati 100 obiskovalcev ... Nauk za dobre fotografije: pojdi na razstavo zelo zgodaj in ob oblačnem vremenu.

Doma me je čakalo okrog 250 sporočil in številni feng shui projekti. V zadnjem času je zelo veliko novinarjev (za radio in časopise) spraševalo o čiščenju in pospravljanju v feng shuiju. Novinarka iz časopisa Slovenske novice mi je sporočila, da bodo članek o tej temi pisali 8.6.2009 v rubriki Izbrano. Na takšna vprašanja vedno z veseljem odgovarjam, se mi zdijo dobra tema.

Kar se feng shuija tiče, smo od začetka maja že krepko v elementu ogenj. Toplota tega elementa zahteva, da prilagodimo prehrano, delo in prosti čas. Pred leti sem o prehrani v poletnih dneh napisala zanimiv (in dolg) članek za Deloindom.


V spletni trgovini Avita si ga lahko preberete v celoti, opremila pa sem ga tudi s čudovitimi poletnimi fotografijami, da bo branje prijetnejše.

Članek: Kaj jesti poleti, da bomo zdravi jeseni