sreda, 20. maj 2020

Rožice: Nedokončan vrt tudi po ledenih možeh

Včeraj sem resno ugotovila, da bo treba ponovno začeti meditirati. Vse gre prehitro, vse je preveč noro. Kaj vse se je zgodilo v zadnjih šestih tednih, raje ne bom napisala - čeprav vem, da zelo radi berete, ko trpim ali se kako drugače spravim v težave. Vsega tega je bilo v zadnjih tednih v obilju.

Ampak, dragi moji, iz limon se naredi slastna limona - ki, skupaj z ingverjem, odlično krepi imunski sistem in pomaga pri preganjanju virusov.

Včasih me malo zajame panika, kaj bo, pa se hitro pomirim, da mi (nam) gre zelo dobro. Imam vse. In zdrava sem.

Je pa bilo takole, da smo med korona karanteno pridno delali, nekaj tednov sem bila celo dvojno obremenjena, zato sem kar utrujena.

Tudi na murgelskem vrtu sem pridno delala in dobili smo novo ograjo, ki pa še ni končana. Sezonske rožice tudi še niso posajene in pod kopreno čakajo na toplejše dneve, predvsem noči. Če koprive, batate in begonije ne prenesejo temperatur pod 15 stopinj, in če mene zebe v flisu, potem jih ne bom sadila. Ledeni možje gor, ali dol.

Ampak, od jutri naprej se napovedujejo višje temperature in čas bo za akcijo. Komaj čakam, da dokončam delo in uredim vrt - za ležanje, branje in fotografiranje.

Objavljam, kot vedno, neretuširane fotografije. Ja, takšen kaos imamo, ampak kaos je organiziran (hahaha).

Imam tudi že narisane kombinacije sezonskih rastlin. Ker so trajnice v loncih tako bujne, bo v atriju malo cvetočih rastlin, več jih bo pred hišo.

Nato pa pride na vrsto zasaditev pred in za novo ograjo - vse po feng shuiju, seveda.