sobota, 7. januar 2023

Leto zajca 2023 - astrološka napoved

Le kaj nam bo prineslo kitajsko leto, ki mu vlada zajec? Četudi vas horoskopi ne zanimajo (preveč), so lahko modrosti iz več tisoč let stare kitajske astrologije dodaten impulz, ko boste sprejemali odločitve v letu 2023.

V svojih prognozah sem vedno zelo zadržana, saj je od našega celotnega horoskopa odvisno, kako bo leto zajca (=element les) vplivalo na nas. Lahko, da vam v horoskopu primanjkuje elementa lesa - potem bo leto za vas bolj ugodno. Lahko pa, da imate lesa preveč - potem vam ne bo nič pomagalo, da ste rojeni v letu zajca. V letu 2023 ne boste »vladar«, ampak tečen zajec, ki bo delal težave.

Zvezda 5 na severozahodu

Najprej nasvet, ki ni iz kitajske astrologije, vendar je zelo pomemben in uporaben - vsaj po mojih osebnih izkušnjah. Gre se za »zvezdo« 5, slabo zvezdo, ki se vsako leto pojavi na drugem mestu. V letu 2022 smo jo imeli v centru tlorisa, v 2023 je na severozahodu. 

Zvezda 5 je problematična zato, ker predstavlja slabo zemljo, statično in nezdravo energijo. Zdravilo je element kovina: kovinski okrasni predmeti, če so okrogli, še toliko bolje. To ne more biti 5 cm velik kovinski svečnik, premajhen je glede na velikost celotnega tlorisa. 

Ker v severozahodnem izseku že vlada element kovina, bo imela tudi zvezda 5 manjšo moč kot v prejšnjih letih. Obvezno moramo ta del hiše/stanovanja »zdraviti« s kovino, če se tam nahaja spalnica, kuhinja, otroška soba ali delovni prostor. 

Druga problematična zvezda je vzhodu. Tudi zvezda 2 je preveč zemeljska, vendar je na drugem mestu, zato ukrepamo z elementom voda. 

Pri obeh zvezdah NE smemo uporabiti rdeče in svetlo modre barve. Te odseke tudi ne prenavljamo, pustimo jih na miru in redno čistimo. 

Zdaj pa k astrologiji! 

Zajec je vladar leta 2023. Vse ostale živali se mu morajo klanjati in ga ne vznemirjati. Na nasprotni strani zodiaka se nahaja petelin, ki je zajčeva opozicija. Nahaja se v senci vladarja in lahko bi mu začel nagajati, saj bi tudi on rad dobil nekaj blišča. Da ne bi prišlo do konfliktov, mu za partnerja damo zmaja, ki je naravni prijatelj petelina. 


V praksi to pomeni, da si naj vsi tisti, ki so rojeni v letu, pa tudi mesecu petelina, priskrbijo zmaja. Lahko je plišasta živalca, obesek iz žada ali druge kovine, lahko je majica ali druga stvar, ki jo lahko nosimo na ali ob sebi. 

Kakšno bo leto 2023


Zelo bo podobno kot prejšnje leto, samo procesi bodo bolj skriti. Zavajali nas bodo, sklepali pogodbe za zaprtimi vrati, nas zamotili z »napačnimi« temami. Vse, kar se bo zgodilo v 2023, bo imel dolgoročnejši vpliv, saj ima leto zajca yin značaj. Recimo, tiha pogajanja z Rusijo, pogodbe za nove jedrske elektrarne (in ne za alternativne vire), nove (gospodarske, politične) koalicije bi bile možne.

Veliko bo skrite diplomacije, saj je zajec mojster zavajanja. Gleda vate z nedolžnimi očkami, v svojem briljantnem umu pa še načrtuje, kako te bo nategnil. Po možnosti večkrat, in to tako, da sprva niti ne opaziš. 

Zajec predstavlja tudi otroke, zato bodo le-ti tema 2023: od posledic zaradi kovida, šolstva, do upada rojstev in neplodnosti, lahko bodo tema tudi bolezni, ki se tičejo samo otrok. 

Februarja in marca, pa tudi del aprila bodo zgornje napovedi najbolj držale, potem pa se bo situacija umirjala. Od aprila do julija so dobre možnosti, da ta skrita dogajanja postanejo javna. Oči se nam bodo še bolj odprle in lahko pride do razširitve že obstoječih konfliktov. 

Element les je povezan s hrano. Tema leta 2023 bo pridelava hrane, samooskrba, sodelovanje in izmenjava, pa tudi selitve iz mesta. Lahko bi nastale težave z logistiko hrane.

Zajec leta 2023 je t. i. vodni zajec, zato bo tema leta tudi naše otroštvo, predniki (stari starši, starši), še posebej mama. Leto je idealno, da se naučimo, kako se spočijemo in napolnimo s pravo, nam primerno energijo. 

Kitajski horoskop leta 2023


Če pogledamo kitajski horoskop leta, vidimo, da je v njem malo elementa zemlje in veliko vode. Šibka zemlja lahko pomeni, da bo prišlo do krize v gradbeništvu in pri nepremičninah. 

Veliko vode pa je povezano s poplavami oz. obilnim deževjem, pa tudi s komunikacijami. Še težje bo ločiti med dobrimi in nezdravimi informacijami! V vodo spadajo potovanja (izseljevanje ljudi) in premagovanje ovir, povezovanje (nastajali bodo novi sistemi), smrt oz. zaključek nekega ciklusa. Velika tema bo strah, v vseh oblikah in na vseh področjih. Ne pustimo se ustrahovati, ampak se mentalno pripravimo, da bo v naslednjih letih prišlo do velikih sprememb. Moramo skozi te procese, da bo nastalo nekaj novega. To je dejstvo, poti nazaj ni. 

V horoskopu se preobilica elementa vode nahaja v področju bogastva. Težave bodo lahko z bankami, inflacijo in evrom. Bolj primerne bodo konservativne naložbe.

Najpomembnejši nasveti za 2023


V svoje življenje uvedite čim več elementa ognja:
- rdečo, roza ali vijolično barvo;
- hrano, ki ima grenak okus (preberite članek Grenčine: delovanje in uporaba);
- toploto v obliki ognja, infrardeče savne in sonca;
- druženje z ljudmi, ki so topli, čustveni, velikodušni in optimistični.


Srednjeročna napoved


Od decembra 2016 se nahajamo v periodi 9, ki bo trajala 27 let, do 2044. Prvih 7 let, do 2026 smo v t.i. nebeškem qi-ju, ko se vse dogaja zelo hitro. Nimamo pa velikega, odločilnega vpliva na dogajanje, kar nas dela nervozne. Po 2026 bomo prišli v človeški qi, kjer se bo šele lahko začela prava transformacija mišljenja in delovanja človeštva. Mislim tudi, da bo leto 2026 še posebej dinamično, saj je perioda 9 pod vplivom elementa kovina in ogenj, leta 2026 pa bo vladal ognjeni konj. Ogromno ognjene energije, veliko se bo razkrilo in ljudje bodo dokončno spregledali. 

OBNOVA ŽIVČNEGA SISTEMA 🌿 Nežna glasba, pomirja živčni sistem in razvese...