četrtek, 4. marec 2010

Feng shui: Nova hiša družine P.

Po skoraj enem letu smo včeraj z družino P. končali načrtovanje hiše. Bilo je zelo zanimivo, saj je parcela majhna in dostop problematičen. O začetku tega projekta sem že pisala na blogu.

Ne boste verjeli, ampak najboljša rešitev je prišla čisto na koncu. Svojim strankam vedno dopovedujem, da je potrebno hišo "dokončati" na papirju. Časi, ko so graditelji med samo gradnjo spreminjali načrte, so mimo. In to iz preprostega razloga: hiše se ne gradijo več s pomočjo prijateljev in sorodnikov, ampak delo prevzame gradbeno podjetje. Izvajalci morajo paziti na roke in se med seboj usklajevati, zato nimajo časa za eksperimentiranje med gradnjo.


Upam, da jih bom uspela prepričati, da bi načrtovanje njihove hiške predstavila na spletni strani. Pri načrtovanju hiš moramo paziti na leto 2017, ko se bo začela perioda 9. Takrat se bo spremenila tudi energija, kar v praksi pomeni, da bodo nekatera števila (zvezde), ki so v periodi 8 dobra, postala slaba. Pri hiši družine P. sem z orientacijo hiše ter s postavitvijo vhodnih in zadnjih vrat dosegla, da bo hiša dovolj dobra do leta 2017 in še boljša v periodi 9.


Bo pa potrebno v obeh periodah malo pomagati in ojačati določene točke hiše, kar sem se naučila na januarskem seminarju v Bad Homburgu. Nič ne pomaga, če je hiša energijsko dobro načrtovana, ampak jo je potrebno kot takšno tudi zgraditi. Zato bomo morali paziti pri zakoličbi gradbene jame, da bodo geodeti pravilno "zasukali" hišo. Pri razpršeni gradnji v tem naselju to ne bo problem (sicer pa se gre za 9 stopinj, kar je v praksi popolnoma izvedljivo).


Ko je načrtovanje s pomočjo feng shuija končano, je vse jasno: položaj pohištva, še posebej postelj, lega vhodnih vrat, oken, notranjih sten ... Najpomembnejša je orientacija hiše in postavitev na parceli. Od tega je odvisno, ali bo energija sploh prišla v hišo.

V tem konkrretnem primeru nas čaka še veliko dela na vrtu, da bo hiša funkcionirala tako, kot smo jo načrtovali.

Zdaj pa moram dokončati analizo manjšega dvosobnega stanovanja. Sem mislila, da znajo v Kranju bolje načrtovati stanovanja, pa sem se uštela. Ne razumem projektantov, ki rišejo nefunkcionalna stanovanja. Jim pri večjih objektih zmanjka moči za poglobljeno analizo?

torek, 2. marec 2010

Zdravje: Brez zoba številka petnajst

Malo vas zanemarjam, ker mi težave dela zob. In to tisti, ki ga nimam več!

Kako pomembni so zobje se zavemo takrat, ko je z njimi nekaj narobe. Mene že nekaj mesecev zaposljuje zob številka 15 (5. desno zgoraj). Že pred desetimi leti je zobozdravnici bil sumljiv, pa ga ni želela uničiti. Sem pa čezenj dobila porcelanasto krono. Lansko leto sem občasno opazila, da se okrog zoba in sinusov nekaj dogaja. Novembra sem se le odpravila na rentgen in Dominik me je "pohvalil", da tako lepega granoloma že dolgo ni videl.

Puljenje zoba ni tako enostavna zadeva, zato sem kar nekaj časa odlašala. Seveda granolom ni čudežno izginil; prejšnji teden sem se končno ojunačila in odšla k dr. Poloni Urbančič. Je ena izmed redkih zobozdravnic, ki puli zobe. To je pogosto fizično zahtevno delo, zato je puljenje bolj domena zobozdravnikov.

Po mojih svežih izkušnjah je za puljenje zob, poleg moči, potrebna tudi potrpežljivost. Vse je potekalo dobro, če odmislimo žaganje zoba na polovico in posamično puljenje korenin, krvavenje, bolečine, ko je injekcija popustila ... Po enem tednu me okrog rane še vedno boli, v bistvu cela desna polovica.

Dobila sem že pet bioresonančnih terapij, eno takoj po puljenju in sicer z materialom, ki ga je dr. Urbančič napraskala iz gnojne korenine. Usta si previdno izpiram s koloidnim srebrom, imunski sistem utrjujem s homeopatikom Kolloid G, pazim na prehrano. In seveda, nekaj dni pred puljenjem sem začela jemati vulkanski prah Zeolit.


Vse to stoično prenašam in se tolažim s tem, da so zaradi granolomov nekdaj umirali. Luknjo bo zapolnil implatat, vendar se moram o podrobnostih še pozanimati.

Resni terapevti so seznanjeni o povezavah med zobmi in organi. Lahko bolni zob vpliva na organ, in obratno. Seveda je tudi mene zanimalo, kakšne težave mi je povzročal bolni zob številka 15.

Dominik mi je dal tabelo, kjer sem prebrala:

- debelo črevo na desni strani (zaenkrat nič ni bilo narobe)

- desno krilo pljuč (že od rojstva slabše razvito)

- različna vretenca, med drugim L4, ki me je bolelo pred 10 leti pa niso našli vzroka

- stopalo (neznansko me je bolelo od gležnja navzdol, prva dva dni po puljenju)

- palec na nogi (b.p.)

- ramena, komolec (desna rama me je bolela nekaj dni pred puljenjem, pa do predvčerajšnjim)

Kar nekaj povezav se je našlo, še posebej stopalo in rama sta me presenetili. Sicer pa tako ni bilo dileme: zob mora ven, saj so takšna žarišča zelo nevarna za zdravje. Kako pogosto pridejo pacienti z rakom in povedo, da imajo v ustih 4, 6, celo 8 mrtvih zob. S skrbno analizo rentgentskih slik bi lahko preprečili marsikatero bolezen. Če dobro razmislim, še vedno umiramo zaradi bolezni zob.

Zobozdravnica dr. Polona Urbančič je dosegljiva na telefonski številki: 031 609 400. Znana je po izredno prijaznem pristopu, je temeljita in odprta za alternativo. Več let je delala v Avstriji, kjer si je pridobila široko znanje. Pri svojem delu še posebej pazi na odstranjevanje amalgama, izvaja pa tudi posebno (moderno) metodo, s katero določi vitalnost zoba.