petek, 1. marec 2013

Brezplačno predavanje: Feng shui in ljubezen

Vabimo vas na predavanje Ljubezen in feng shui, ki bo v torek, 5.marca ob 17. uri v parfumeriji Plaza v Intersparu Vič.

Predavala bo Helena Golenhofen, feng shui svetovalka, blogerka, avtorica številnik strokovnih člankov ter direktorica podjetja Energijski center. S feng shuijem se profesionalno ukvarja že dvanajst let. Njen moto je Učimo in razvijamo se celo življenje.

Radi smo ljubljeni in ljubimo druge, zato je ljubezen za vse nas zelo pomembna. S pomočjo feng shuija lahko bolje spoznamo samo sebe in ugotovimo, kje delamo napake. V stanovanju lahko poiščemo partnerski kotiček in ga energijsko ojačamo. Ali veste, da je po feng shuiju spalnica najpomembnejši prostor v stanovanju? Na predavanju boste izvedeli, katerih je deset najpomembnejših ljubezenskih pravil iz feng shuija.

Ker se približuje praznik žena, pa vam pripravljamo še sladko presenečenje.

Prosimo vas za prijave na telefonsko številko 01 256 24 14 ali 041 323 883.

Lepo vabljeni!

Parfumerija Plaza
Zdenka Dovč


Ljubiti pomeni sprejemati stvari, ki jih v resnici ne želiš,
in dajati tiste, ki ti pomenijo največ (Evans Hunter)


Vroča resnica o vitaminu C

Moja prijateljica V. zelo rada reciklira (predeluje) oblačila, jaz bom pa tokrat reciklirala na blogu že objavljen članek o vitaminu C:

V reviji VIP (izdaja ga Zveza potrošnikov Slovenije) so naredili test z limoninim sokom in vitaminom C. Sok iz ekoloških limon so dodali najprej v vroč čaj, nato mlačen in mrzel. Razlika med vitaminom C v vročem čaju in hladnem čaju je ogromna: v vročem čaju se je izgubilo dve tretjini vitamina C. V limoninem soku je bilo 341 mg vitamina C na liter, v hladnem čaju 13, v vročem pa še samo 4! Tudi vam ni treba kupovati soka iz limon, ker je na testu vseboval samo sledove vitamina C (skoraj nič).
Ne dajajte limone v vroč čaj!

Kakšen je zaključek: če pijete veliko čaja, si morate "privoščiti" ekološki čaj, ali si ga nabrati sami. Kot vir vitamina C pa je najboljša hladna limonada iz eko limon. Citrusi hladijo, zato po mojem mnenju niso primerni za zimske dni, razen, če nas kuha vročina.

sreda, 27. februar 2013

Z Date Selection na Facebook

Nekateri moji kolegi metode, ki se jih naučijo na seminarjih, hitro uporabijo v praksi. Sama sem bolj previdna in jih nekaj časa preizkušam na sebi in dobrohotnih poskusnih zajčkih. Seminar iz izračuna ugodnih datumov (Date Selection) sem naredila že pred dvema letoma, pa še vedno eksperimentiram in raziskujem. Najprej sem se ukvarjala z enostavnimi metodami, zdaj sem pri zahtevnejših, ki so tudi natančnejše. Mislim, da je takšna pot edina prava, saj po tem poskusnem obdobju v metodo popolnoma zaupam in vem, kaj počnem.

Trdno sem prepričana, da je moje podjetje tako uspešno tudi zato, ker sem ga ustanovila na zelo ugoden dan. Že nekaj časa se s spletno trgovino Avita pripravljamo na vstop v Facebook. Na včerajšnjem sestanku smo ugotovili, da lahko naslednji teden začnemo. Super, ampak poglejmo, kateri datum bo primeren, sem odločila.

Kateri datum je najugodnejši za začetek shujševalne diete?

Zgodilo se je nekaj zelo zanimivega, na kar nas je na seminarju Date Selection že opozorila mostrica Petra. Ko pride k njej stranka in želi ugoden datum za nek dogodek, najprej začne iskati v neposredni bližini. Zelo pogosto samo nekaj dni po obisku stranke najde dober datum.

Pri meni je bilo podobno: včeraj zvečer sem že pripravila pripomočke za računanje, ko sem se spomnila, da bo 9.3.2013 od 19. do 21. ure zame zelo izredno dober termin. Facebook prihajam!!!

nedelja, 24. februar 2013

Pripravljena!

Pozna ura je, ko tole pišem. Vesela sem, da je vse pripravljeno za deloven začetek tedna: perilo je oprano, stanovanje pospravljeno, jaz spočita. Čeprav, če po pravici povem, me bolijo mišice od kidanja snega ... In jutri zjutraj bo še hujše, saj sem ga danes kidala več kot dve uri, pa še težek je bil.

Knjigo Bruna Šimleša Ljubeznoslovje sem prebrala skoraj do konca in še vedno sem prepričana, da je fantastično dobra. Ustavila sem se pri poglavju o minimalnih standardih. Jih imate? Imate seznam minimalnih standardov, ki jih mora izpolnjevati vaš (potencialni) partner?

Če jih nimate, kako pa potem veste, da je pravi za vas? Ko kupujemo avto ali TV sprejemnik se pozanimamo, kaj vse mora imeti sodoben aparat. Pri partnerstvu pa so nenavadno površni in nekritični.

Ne vem, ali bi bil Bruno Šimleša zadovoljen z mano, ampak moji minimalni standardi so:

- mora biti pameten (ne Bruno, ampak partner)
- mi lepo dišati (mogoče malo klišejsko, vendar je moj nos tako dober, da nimam izbire)
- biti etičen (vedeti, kaj je prav in kaj ne, ter tako tudi ravnati)
- me sprejemati takšno, kakršna sem
- imeti humor (ne preveč, ne premalo)
- odprt za nova znanja (imeti potencial, da se bo razvijal).

Za nekoga so moji minimalni standardi mogoče previsoki, zame pa osnovni minimum, od katerega ne bi mogla odstopiti. V bistvu od partnerja ne zahtevam ničesar, kar tudi sama ne morem dati. In tako je tudi prav, pravi Šimleša. Če se pritožujemo, da srečujemo "napačne" moške, ki niso na našem nivoju, je problem v nas - naša ponudba je preskromna. O tem sem že pisala v Partnerskem praprogramu, nič novega torej, vendar vedno znova pozabljamo, da moramo najprej ljubiti, poznati in trenirati sebe, šele potem bomo lahko srečni v partnerstvu.

Jutri bo govora samo o snegu, kako je super, da ga imamo toliko, kako ga eni že sovražijo, kako nič ni spluženo ... Meni se zdi, da potrebujemo predvsem sonce in že čutim, kako se mi počasi, ampak vztrajno poraja želja po počitnicah v Egiptu. Sonce, morje, pesek, mir, zvezde, malo športa ... Hmmmmmm.


Kdaj nazadnje ste koga pošteno nakepali?