četrtek, 14. april 2022

Rožice v Murglah - april 2022

Zaradi ekstremnih podražitev gradbenega materiala baje ponudbe mojstrov veljajo samo 3 dni. No, moje slike z vrta so stare 4 dni, pa tudi več ne veljajo ... Rastline so aktivirale rastne hormone in podoba vrta je vsak dan drugačna - bolj zelena. Tudi kosi že veselo pojejo in označujejo svoj teren. 

Zadnjič pa sem videla vrano, ki je odlomila 30 centimetrsko vejico cvetoče jablane in jo odnesla visoko na drevo, kjer si dela gnezdo. 

Moj kuža Lui zopet trpi za senenim nahodom, zato je samo pogojno navdušen nad vrtnarjenjem. Ampak, smeti mi pa pomaga odnesti. 

Nekaj dela me še čaka v vrtu; presaditi moram obe hortenziji in dren. Ko bodo odcvetele mačehe, bom v loncih zamenjala zemljo in začela načrtovati poletne zasaditve. Po ljudskih napovedih nas čaka maja konkreten mraz, zato tudi letos ni za hiteti s sajenjem občutljivih rožic.

Tukaj je nekaj motivov z našega vrta. Kot vedno, brez filtrov in pretvarjanja. 





Hoste v loncih vsak dan zrastejo za 3 centimetre. Maja jih prestavim na senčni del vrta. 



Zemlja je še mrzla, zato hoste v gredicah zaostajajo za tistimi v loncih. To je tudi senčna stran vrta.


Mogoče sem vrbo malo preveč obrezala. Ampak, posajena je v loncu in lahko bi poleti imela težave, saj bi bilo preveč listne mase in premalo korenin. 







Čisto majhno sadiko sem kupila predlani jeseni. Tale lepotica me je prijetno presenetila in raste in raste ... Zdaj poganjajo nova zelena stebla, jeseni pa se obarvajo v zlato-oranžno. 



Še ena vrba, ki sem jo radikalno porezala.