sreda, 8. maj 2024

Ranč - majski kaos

Na ranč sem prišla po devetih dneh. Hitra analiza stanja je pokazala, da je trava zrasla in da  je zaradi mrzlega vremena nekaj poškodb na sadnem drevju in grmičkih. Bomo preživeli.

Moj pomočnik mi je pomagal posaditi novo zalogo fotinij in češmina. Najprej je izkopal luknjo, nato pa sem v sadilno jamo dodala mešanico zemlje, terra prete, konjskih peletov in peska (po potrebi). Pomočnik Andrej je nato iz izkopane zemlje oblikoval muldo, ki se strdi in zadrži vodo v sadilni jami. Okrog rastline bodo prišli še sekanci in zeleni rastlinski deli (trava, veje). 

Ves travni odkos sedaj damo na rogljičke in kravjake (to so nasipi iz zemlje, ki je ostala po izkopu ceste), da se bo naredilo čim več humusa.



Pri kopanju lukenj vedno najdemo kamne. Uporabim jih, ali nesem na en kup, da se bodo tam udomačile kače ali kuščarji.


Velika sadika bezga, velika jama in velika mulda. Bezeg že cveti. 


Na obisk je prišla sosedova psička Lola. Poglejte Luiev rep, kako drži v zraku. Naj se ve, kdo je šef na ranču!!! Skupaj hodimo na sprehode v gozd, ki je 100 metrov vstran.




Uporaba gradbeniškega znanja ... 




Zmanjkalo mi je baterije v kosilnici in nisem mogla pokositi. Sedaj bo ta navidezen kaos moral urediti pomočnik za košnjo trave (ja, več jih imam ...).