petek, 4. april 2014

Spomladanski detajli iz murgelskega vrta

V vrtu rastline tako hitro rastejo, da sem jih skoraj pozabila fotografirati. Ta spomladanski zagon narave, ko se aktivirajo rastni hormoni, me vsako leto znova navduši. Z velikimi deli v vrtu še odlašam, saj mi je zemlja premokra in premrzla. V bistvu je vse urejeno, samo nekaj malenkosti bi rada spremenila. Saj veste, nekaj izkoplješ in posadiš na drugo mesto, porežeš, pognojiš, dodaš kamne.

O enoletnicah še ne razmišljam prav veliko, vem, kakšne barve bodo, realizacija pa pride kasneje. Moji hormoni za enoletnice še spijo - prebudili se bodo nekje v sredini aprila ...














sreda, 2. april 2014

Kako poiskati dobro ženo (za Švicarja)

Če kdo misli, da se v fitnesu samo telovadi, se pošteno moti. V fitnesu si pomagamo z nasveti, si olajšamo dušico (in dobimo kopico bolj ali manj uporabnih nasvetov), sklepamo posle, se smejimo (drugim), izvemo o najnovejših dogodkih in trendih ... Obisk fitnesa je zato koristen za telo, dušo in denarnico.

Danes sem med treningom povedala, da sem šla na večerjo s 37-letnim Švicarjem, ki je prijatelj od prijateljičine prijateljice. V to verigo sem padla, ker dobro govorim nemško. No, Švicar je pravi poliglot, zato bi kot (kulinarična) vodička prišla v poštev tudi z znanjem angleščine, francoščine, italijanščine in nekaj azijskih jezikov.


Zürich - meni še neznano mesto, ampak ga moram čim prej obiskati

V Slovenijo je prišel, ker mu je všeč beseda Ljubljana. Upa, da mu bo všeč tudi kakšna Slovenka (stara do 37 let) ... V fitnesu sem dobila zelo uporaben nasvet: potencialno žensko naj si poišče izven velikih mest. Dobra ženska se najde na vaški veselici, ne na ljubljanskih ulicah! A tako, bom sporočila naprej.

Najino naslednje srečanje je v četrtek - čeprav skoraj ne je mesa, je navdušeno priznal, da obožuje jetrca, pa bova šla na lov za njimi. Ali za njegovo bodočo ženo. Vsi predlogi so dobrodošli - slabši kot jih dobim v fitnesu, že ne bodo ...

nedelja, 30. marec 2014

Fotografsko raziskovanje reke Krke

Lepo, sončno vreme, dve prijateljici fotografki in izlet ob reki Krki, pa dobimo tole:



Ni treba na Azurno obalo, tudi Krka ima prave barve


Prijateljica S. na delu



Kljub temu, da sva se na pot opravili pozno po kosilu, je bilo svetlobe preveč in zelo težko je bilo fotografirati.


Magnolija ob Gradu Otočec je tako močno dišala, da sva jo zavohali že na parkirišču - vsaj 50 metrov vstran


Seveda, kjer je reka, potrebujemo mostove - ali čolne.



Kaj nam kaže ta regrat, boste rekli. Ampak, tale je z Otočca!




Lep dan je bil, z veseljem sem raziskovala meni manj znano reko.