petek, 22. april 2022

Murgle rožice - na deževen dan

Na včerajšnjem RTV volilnem soočenju so se nekateri politiki (končno) razgalili in pokazali brez filtrov. Prav je tako! Zato sem se tudi jaz odločila, da pokažem trenutno stanje na vrtu - brez filtrov ... 

To je prehoden, ustvarjalni kaos, ki bo trajal tam nekje do sredine maja. Nima smisla na veliko pospravljati, ker stalno nekaj počnem, hodim kupovat (zelo močno razmišljam, kako bi dosegla, da bi mi prepovedali vstop v vrtnarije ...), premikam, načrtujem. 

Hranim ptiče vseh sort, od vran, golobov, grlic, kosov in njihovih mladičev, vrabcev, taščic in sinic. Vse imamo. Najraje imajo kruh in rozine. 


Najbolj pogumen kos se ni dal motiti in je navalil na hrano. Včeraj se v vrtnariji nisem mogla upreti trem novim sadikam praproti. Joj, kako so lepe. Te sadike so iz vrtnarije Kurbus. Zasaditev še ni končana, manjkajo viseče rastline.
Pogled na ta del vrta je malo lepši. Ah kaj, fantastičen je!!!

Tole pa je letošnji mladiček, ki je samo posnemal svojega očeta, ata kosa. Malo kasneje je prišla še samička, mama pa pazi na drugo rundo mladičev (to vem zato, ker jim starša nosita male črve in rozine). Gnezdo imajo v sosednjem atriju.