petek, 15. februar 2013

Fluor ja, fluorid ne

Iz Revije mama so me povprašali, kaj menim o otroških zobnih pastah, ki vsebujejo fluor. Poslala sem jim odgovore, ki so bili objavljeni oktobra 2012. Seveda veljajo vse ugotovitve glede fluora in fluorida tudi za "odrasle" zobne paste ...

Fluoridi so strupeni kemični odpadki iz industrije. Zakaj bi trajno zastrupljali celotno telo z nevarno snovjo, če pa gre samo za karies, ki se ga da preprečiti drugače?

četrtek, 14. februar 2013

Miro Cerar - nima horoskopa za politika

Že večkrat sem omenila, da je naloga vsakega dobrega svetovalca za feng shui, da spremlja in komentira dogajanja okrog sebe. Ko sem slišala, da Mira Cerarja vabijo za novega mandatarja, sem poiskala njegov rojstni datum in naredila kitajski horoskop.

Rojen je 25.8.1963 in je po kitajskem horoskopu kar močna kovina yang. To je v redu, saj kovinske osebe zelo dobro prečitajo druge in takoj prepoznajo bleferje. Zanimivo: ima veliko navideznih prijateljev. Zna tržiti samega sebe, kar mu uspeva s komunikacijo in prilagajanjem. Ne poznam ure rojstva, zato mi manjka vsaj 25% horoskopa. Vendar trenutna slika kaže, da ni častihlepen in da ga ne zanima oblast - torej nima dobrih lastnosti za politika.

Seveda sem se med analizo ves čas spraševala, kakšnega mandatarja bi morali imeti v tem trenutku? Bi moral biti predvsem močna osebnost? Ali bi bilo bolje, če bi znal udariti po mizi in do konca speljati projekte? Potrebujemo osebo, ki bo povezovalna, ali kriznega menedžerja, ki bo igral svojo igro?


Za mandatarja potrebujemo nežnega, ampak odločnega bojevnika

Danes sem z olajšanjem prebrala, da ne bo kandidiral, torej je dobro prečital navidezne prijatelje okrog sebe. Miro Cerar naj kar ostane v raziskovalnih sferah, za to je, vsaj po kitajskem horoskopu, zelo nadarjen.

torek, 12. februar 2013

Naj ti poljub nariše ustnice

O Valentinovemu, prazniku zaljubljencev, bi lahko veliko govorili. Moje mnenje je, da imam raje "mini Valentina" vsak teden ali mesec, kot pa "velikega Valentina" enkrat na leto.

Mojim prijateljicam pa nisem poslala SMS o Valentinu, ampak o poljubljanju:

"Kako pomembno je zate poljubljanje?"

Tukaj je nekaj odgovorov:

Saša:
Poljubljanje je zame zelo pomembno. Čarobno se je prepustiti ljubezni in strasti ter ob tem čutiti nežne ustnice ljubljene osebe.

Špela, Tanja, Mateja:
Zelo pomembno!

Maja:
Zelo. Mora biti slastno al´pa strastno.

Mateja:
Da se živeti tudi brez. Poljub je zame pika na i odnosa. Če poljub ni iskren, je bolje, da ga ni. Meni več kot poljub pomeni debata in objem. Je pa poljubov toliko vrst.


Tanja:
Poljub je zelo pomemben. Najbolj pa objem.

Ksenja:
Zelo pomembno. Mi je pokazatelj za dober seks.

Melanija:
Enakovredno z ostalimi dejanji. V celoti kot užitek in življenjsko pomembna igra.

Barbara:
Zelo pomembno. Če poljubljanje ni prijetno, si kaj več ne bi želela.

Suzana:
Ha,ha. Zelo pomembno.

O poljubljanju smo objavili članek tudi v spletni trgovini Avita, v rubriki Nasveti:

Zakaj se tako radi poljubljamo

Kakšno pa je vaše mnenje o poljubljanju?

nedelja, 10. februar 2013

Zelo kulturna Prešernu v čast

France Prešeren bi bil upravičeno zelo ponosen name! Dneve okrog obletnice njegove smrti sem zapolnila z obiski različnih prireditev. Da se še vam malo pohvalim:

V ponedeljek, 4.2. sem bila v kinu in si ogledala film Seanse. Vreden je ogleda, pa ne samo zaradi odlično predstavljene teme (hendikepirani in spolnost), ampak zaradi dobre Helen Hunt, ki je v filmu večkrat zelo gola. Tisti, ki ste se prepirali z mano: letos bo stara 50. let, postavo pa ima takšno, da ji lahko zavidajo 15 let mlajše ženske.

V torek sem bila na koncertu Komornega godalnega orkestra Slovenske filharmonije v Narodni galeriji. Prej smo poslušali še predavanje o glasbilih na cerkvenih poslikavah in kipih. Bila sem presenečena, da še obstajajo predavatelji, ki besedilo berejo in ne govorijo. Koncert je bil v redu, samo novi del Narodne galerije ni pravi ambient za koncerte.

V sredo sem bila v Slovenski filharmoniji in poslušala Trio di Parma, ki je eden najboljših italijanskih klavirskih triov. Na začetku so se malo lovili in niso bili čisto povezani, potem pa so se ujeli (z nami) in nam po skladbah Schuberta, Dvoraka in Brahmsa zaigrali še dva dodatka. Lep koncert!

V četrtek, 7.2. sem oklevala: naj grem na koncert Deolinda, ali na fotografsko predavanje. Ker sem bila že na dveh koncertih, sem se odločila za predavanje v knjižnici Vič. Izidor Gašperlin in Jure Kravanja sta govorila o Impresiji in ekspresiji v fotografiji. V predavalnici so razstavljene tudi njune fotografije, če koga zanima. Moj nivo fotografiranja je še vedno samo impresiven, kdaj pa kdaj dodam v fotografijo malo sebe. Sem pa izvedela, da lahko vsak naredi ekspresivno fotografijo, samo vztrajati je treba. Še je upanje zame!

Na Prešernov dan sem si v Kinodvor ogledala danski film Lov. Glavnega igralca Mads Mikkelsena smo lahko videli tudi v filmu Kraljevska afera in meni osebno je bil tam bolj všeč, kot v Lovu. Zanimivo je, kako se pedofilije lotevajo na Danskem - prepričana sem, da bi se v ne-protestantski deželi vse skupaj slabše končalo.

Včeraj, v soboto, sem bila v Trstu. Ker je bilo vreme mrzlo in oblačno, sem veliko časa preživela v muzeju Revoltella. To je bil bogat Tržačan, ki je svoje bogastvo zapustil občini. Imel je zelo dobre gospodarske in politične zveze, med drugim je sodeloval pri gradnji Sueškega prekopa.V njegovi hiši si lahko ogledamo originalno opremljene bivalne prostore, v sosednji zgradbi pa zbirko moderne umetnosti. Seveda sem se povzpela tudi na trdnjavo sv. Justa, se sprehodila ob morju, pojedla testenine in popila kapučino (po katerem sem se še dve uri tresla - le kaj dajo notri?).

Če zanemarim vožnjo do Trsta (ker bi lahko ostala v Ljubljani in si tam ogledala muzej), me je kulturni teden stal od 100 do 120 EUR (vstopnice, parkirnine, hrana). Prešeren, upam, da je bila v tvojih časih kultura bolj poceni!