sobota, 31. marec 2018

Barvni predlogi za saditev rožic v 2018


Počasi nas bodo roželjubce začeli srbeti prsti. Čeprav bomo letos, glede na energije, bolj odprti za kmetovanje kot sajenje rožic. Verjetno se bodo med kompozicijami rožic pojavile tudi uporabne rastline (paradižnik, jagode) in zelišča. Tudi prav.

Če bomo barve rož izbirali po smernicah feng shuija, bo nabor barv zelo "čuden", vsaj za naše kraje.

Ker imamo v zemeljskem letu psa izreden presežek elementa zemlja, se bomo morali IZOGIBATI:

- rumene, oranžne, marelične, rjave (element zemlja)
- rdeče, vijolične, roza, svetlo modre (element ogenj)

Kaj nam potem sploh ostane?

Bela, srebrna, siva, temno modra, črna in vsi odtenki zelene.

Od oblik pa: okrogla, pokončna, valovita (nepravilna).

V svojem arhivu slik (od leta 2006 naprej) nisem našla niti ene fotografije, ki bi vam jo lahko pokazala kot vzorčni primer za letošnjo zasaditev. Zato, ker takšne kombinacije barv še nismo imeli. Ponovila se bo čez 60 let ...

Zato objavljam fotografije z zasaditvami, ki jih letos NE SMETE IMETI:










Priporočene barve so bolj primerne za moderne zgradbe, z barvno izrazitejšo fasado. Tisti, ki imamo travo, pa bomo morali paziti, da ne bo preveč zelene. Sama bom z dvema ali tremi rastlinami barvno "grešila", da bom dobila vsaj nekaj poudarkov in ne bo samo zeleno - belo. Tudi trajnic (npr. heuhere in javori) ne morem zavreči za eno sezono ...

Letos moramo res paziti, da bo zasaditev sočna, dinamična, sveža, lahkotna - da bo nasprotje težki in statični energiji zemlje, ki vlada v 2018.

četrtek, 29. marec 2018

Rhodiola in psihične težave

V spletni trgovini Avita z veseljem sodelujemo z dobrimi terapevti. Od njih dobimo dobre nasvete o terapijah in prehranskih dopolnilih. Pa tudi mi jim pomagamo z znanjem o prehranskih dopolnilih.

Zadnjič sem imela zanimiv pogovor z bioresonančno terapevtko Brigito Niegelhell iz Velenja. Veliko naroča naš izdelek Rhodiola Intercell in sem jo vprašala po njenih izkušnjah. Povedala mi je, da jo pacientom priporoča predvsem pri psihičnih težavah (depresija, izčrpanost), največ pri anksioznosti. 

Misli, da ne pomaga samo rhodiola, ampak kombinacija z magnezijem, vitaminom D  in B kompleksi, ki so v izdelku.

Še nekaj zanimivega sem izvedela od terapevtke: pacientom s psihičnimi težavami priporoča, da vzamejo kapsule Rhodiola Intercell popoldne okrog 16. ure. Po navadi se rhodiola priporoča zjutraj in dopoldne.

Popoldne, ravno okrog 16. ure pa se zmanjša količina kortizola in takrat se lahko pojavijo takšne in drugače krize, pesimistične misli, obupanost, brezvoljnost, naveličanosti in utrujenost. Zato je priporočilo za popoldansko jemanje rhodiole kar smiselno.


Rhodiola je eden izmed najučinkovitejših adaptogenov. Več o tej zdravilni rastlini si preberite v članku:

Rožni koren ali rhodiola rosea – naravni antidepresiv

torek, 27. marec 2018

Zakaj je trpljenje dobro

Če vam danes gre vse narobe, če ste štorasti, počasni, nejevoljni ... potem se ne sekirajte. Danes je, po feng shuiju, energijsko dvakratno slab dan. Dan je zato primeren za zelo preprosta, motorično in umsko nezahtevna dela, za branje knjige, sprehod v naravi, klepet.

Nekateri pa imajo bolj resne probleme. To so vsi zajci (tisti, ki imajo v kitajskem koledarju zajca, tudi v dnevu, mesecu ali uri rojstva, ne samo v letu rojstva - najbolj je problematično leto in mesec), ki lansko leto niso naredili svoje naloge.

Za kaj gre:

Vsako kitajsko leto ima svojega vladarja; 180 stopinj nasproti. v zodiaku. leži žival, ki je vladarjeva opozicija.

Lani, v letu 2017 je vladal petelin, opozicija je bil zajec.

Letos, v letu 2018 je vladar pes, opozicija je zmaj. O tem si lahko več preberete v članku Kdo v letu 2018 nujno potrebuje zajca.

Lansko leto je bil zajec v opoziciji, kar praktično pomeni, da je celo leto doživljal "udarce". Imel je možnost, da 

- prečisti zadeve iz preteklosti, 
- se bolje spozna, 
- uredi odnose (privat, službeno),
- ugotovi, kaj bi rad.

Tisti zajci, ki so se raje skrili v svoj brlog in niso naredili domače naloge, imajo v letu 2018 težave. Skrivanje v brloge je naravna in zelo pogosta reakcija zajcev na težave. Osebno poznam kar nekaj zajcev, ki niso izkoristili možnosti za prevetritev svojega življenja in osebnostno rast.

Letos so zajci padli v novo vlogo, saj so naravni prijatelj vladarja leta - psa. Pes bi se rad z njimi igral, pričakuje, da ga bodo podpirali, zabavali, stregli, z njim raziskovali nova obzorja ...

Zajci, ki lansko leto niso naredili domače naloge, letos tega ne zmorejo. Niso pripravljeni na nove dogodivščine, nimajo moči, vse jim gre narobe. Nezadovoljni se sprašujejo, kaj je šlo narobe.

Nauk iz tega: ko ti življenje prinese izzive, jih sprejmi in se jih loti brez strahu. Letos morajo takšne izzive sprejeti vsi zmaji. Ni druge možnosti.

P.S.

Naj samo namignem, da bo aprila za zmaje res hudo. Bom kmalu napisala, kako uspešno preživeti april 2018.


Pazi, zmaj, kaj boš počel (ali ne boš počel) v letu 2018!