petek, 9. marec 2018

Nikon in Hamburg

Ta teden je (zopet) minil, kot bi mignil. Na srečo bom imela kmalu kaj za pokazati, saj delamo novo spletno stran. Zopet nova stran, boste vprašali (kot vsi ostali, ko jim to povem)? Tako je, v podjetje uvajamo novo storitev, zato potrebujemo novo spletno stran. Prav lepa bo. In informativna!

Sedaj z računalničarjem postavljava strani, iščeva rešitve, da bo čim bolj pregledna in simpatična. To delo me kar veseli, priznam. Potem pa nas čaka polnjenje strani z besedilom. 

Ker sem zelo vizualen tip, moram imeti pred sabo že realno ogrodje strani, šele nato lahko začnem razmišljati o konkretnih slikah in besedilu. Izračunala sem, do kdaj mora biti stran končana in termin se zelo, zelo hitro bliža.

Včeraj, za 8. marec je prispel moj novi fotoaparat. Zaenkrat ne bom povedala, kakšnega sem kupila, samo, da sem ga poimenovala "veliki Niki2". Ostala sem pri Nikonu, saj mi je sistem všeč. Z novim fotoaparatom se šele spoznavava. Se mi pa vedno bolj dozdeva, da bom morala začeti fotografirati v raw formatu.

Prijavila sem se tudi na zelo napredni foto tečaj, kjer bodo vsi, garantirano, znali bolje fotografirati kot jaz. A ne pravijo, da se moraš čim več družiti z boljšimi? 


Tako zdelano so videti moje rožice po mrzli zimi

S partnerjem sva uredila vse za dve letošnji potovanji: Sicilija in Hamburg. Ko omenim Sicilijo, se ljudem takoj zasvetijo oči. Ko omenim Hamburg, me vprašajo, kaj bom tam počela. Ojojojoj ... nevedneži, Hamburg so severne Benetke! Hamburg je drugo največje nemško mesto s 1,75 milijoni prebivalcev! Odpravila se bova na morje, najverjetneje proti Lübecku in Baltiškemu morju. 

Moj načrt je tudi, da se bova po hamburškem podeželju vozila s kolesi (obstaja knjiga o tem). Obiskala bova eno najboljših suši restavracij v Nemčiji. Seveda bodo na sporedu rožice in koncert. Teh 11 dni bo prehitro minilo. 

Za Hamburg pa sva se odločila tudi zato, ker je Adria uvedla direktne lete iz Ljubljane. Na to mesto me vežejo lepi spomini, saj sem tam opravljala (in opravila) izpit za Imperial feng shui svetovalca.