torek, 28. december 2010

Življenje: Komunikacija z dvojno vodo

Že dve uri se poskušam motivirati za resno delo (na srečo sem ga kar nekaj opravila včeraj), pa ne gre. Le kakšen dan je danes, sem se vprašala in odgovor poiskala v kitajskem koledarju. Dvojna voda! Aha, vse je jasno. Današnji dan je odličen za komunikacijo in ne analitično delo.

Vode nekdaj niso prinašale samo hrane, ampak tudi obiskovalce, blago in novo znanje. Danes v element voda štejemo tudi novinarstvo, računalništvo in potovanja. Hm, mogoče pa bi se morala odpraviti na izlet?

Trener Aleš, ki me je zjutraj obiskal, mi je predlagal, da napišel članek o cepljenju proti gripi. Dobra tema, vendar srčno upam, da vsi bralci mojega bloga vedo, kako nesmiselno je cepljenje.

Če bomo zboleli ali ne, odloča moč našega imunskega sistema. Če je dovolj močan, bomo samo dvakrat posmrknili. Če je imunski sistem šibek, bomo zboleli. V ozadju že slišim Dominika, kako protestira. Lahko je namreč tudi obratno: če je imunski sistem zelo, zelo šibek, si ne more "privoščiti" imunske reakcije na viruse in sploh ne zbolimo. Kako pogosto se v ordinaciji pojavijo zelo bolni pacienti (npr. z rakom), ki povedo, da več kot 30 let niso dobili niti gripe, zdaj pa so življenjsko ogroženi.

Zdrav človek enkrat ali dvakrat na leto dobi prehlad, ki traja nekaj dni. In to je normalna imunska reakcija telesa. S takšnim odzivom se imunski sistem samo krepi in sproti počisti z nevarnimi virusi in bakterijami.

Moja preverjena sredstva so homeopatik Kolloid G (Spenglersan), koloidno srebro (samo za grgranje) in veliko tekočine. In seveda počitek. Ko smo prehlajeni so prepovedani vsi mlečni izdelki, ker po nepotrebnem obremenjujejo imunski sistem in ustvarjajo dodaten sluz.

Odkar pridno telovadim, sem zelo malo bolna, zato vam osebno priporočam čim več miganja. Še nekaj je pomembno - pred in med prehladom - da pridno zračimo. Tudi pozimi moramo odpirati okna in v notranje prostore spraviti svež zrak. Vsi, ki ste doma v večjih mestih, lahko pozabite na zračenje po 16. uri, ker je zrak preveč zasmrajen z dimom iz kurišč.

Tudi, če se boste cepili, lahko zbolite za gripo. Še vedno pa je boljše delovati preventvno, zato upam, da ste si prebrali tudi nasvete iz prejšnjega prispevka Kako čim bolj zdravo preživeti praznike.