četrtek, 3. marec 2016

Preveč težkih kovin

Tako je v življenju: enkrat smo zgoraj, drugič spodaj. Tisti, ki ne obvlada te dinamike, v življenju ne more biti srečen - vsaj moje mnenje je takšno. V torek, ko sem obiskala svojega osebnega zdravnika, sem bila zgoraj. Pokazala sem mu laboratorijske preiskave in bil je navdušen nad mojim zdravstvenim stanjem. Potem sem mu pa naštela, kaj vse počnem za to stanje in kaj me še čaka.

Zelo mirno je sprejel novico, da ga "varam" z bioresonanco. Povedala mu sem, da bom ta teden dobila rezultate urinskega testa o vsebnosti težkih kovin v mojem telesu. To pa je v Slovenji velik problem, je dodal.

Rezultate sem pokazala medicincu, ki pri svojem delu vidi veliko laboratorijskih izvidov. Tudi on je bil navdušen nad njimi. Uf, uf, hvala, hvala, ob takšnih komplimentih sem žarela kot žarnica.


Danes, ko sem iz ordinacije dobila rezultate o težkih kovinah, sem pristala spodaj. No, nisem čisto spodaj, ker se zavedam, da bi bile lahko vrednosti še višje ... Po drugi strani pa ... Pričakovano imam kar nekaj živega srebra, bolj sem presenečena nad visokim bakrom in svincem.

(Na tem mestu se vsi vprašamo, le kje sem dobil toliko bakra in svinca?)

Treba se je sprijazniti z dejstvi, s številkami, ki zelo jasno govorijo, da bo treba razstrupiti. Z Dominikom bova določila najprimernejšo strategijo.

Na srečo imam blog, da bom lahko po vsaki porciji DMSA (sredstvo za razstrupljanje nekaterih težkih kovin!) podrobno opisala, kako zelo trpim ...

Če se sami poigravate z mislijo, ali celo čutite, da bi bile lahko vaše zdravstvene težave povezane s težkimi kovinami, vam svetujem, da se tega lotite previdno in kontrolirano. V ordinaciji Golenhofen (info@golenhofen.si) vam bodo znali svetovati. Težke kovine so močni živčni strupi, zato se ne zafrkavajte in ne eksperimentirajte po nepotrebnem.

Še nekaj se lahko naučimo iz te zgodbe: dobri laboratorijski testi so samo del resnice, kako zdravi smo. Včasih je potrebno ubrati drugačne poti in se o zdravju prepričati na več načinov.

sreda, 2. marec 2016

Kaj nam pri depresiji primanjkuje

Priznam, o psihičnih boleznih do pred pol leta nisem imela niti znanja, niti lastnega mnenja. V moji širši družini so sorodniki umirali predvsem za kardiovaskularnimi boleznimi in rakom. Mogoče se moj luknjast spomin moti, ampak velikih psihičnih "deviacij" ni bilo. V Stuttgartu sem poznala dva znanca, ki sta imela depresije in manije. Ampak, ker sta jemala zdravila, sta bila skoraj "normalna".

Pred pol leta pa sem spoznala nekoga, ki že vrsto let trpi za depresijami. No, kot se je izkazalo, je ta diagnoza celo napačna, gre za izčrpanost in hormonsko neravnovesje, ki so jo zdravniki začeli zdravili z antidepresivi. 

Trdno sem prepričana, da se telesnih bolezni ne da celostno in trajno pozdraviti brez vključitve psihe. Zato me je zanimalo, ali je treba tudi pri psihičnih težavah vključiti telo - diete, razstrupljanja, prehranska dopolnila. Zelo hitro sem se lahko prepričala, da so vsi ti ukrepi nujno potrebni. Ne samo, da je zdravljenje depresije hitrejše, tudi uspešnejše je, če spremenimo prehrano, razstrupimo tudi telo ter ga napolnimo z vitamini in minerali.

Ne pozabimo - spodaj naštete snovi nam manjkajo tudi pri priložnostnih depresijah (razhod s partnerjem, izguba službe, smrt v družini) ali zimskih depresijah.


Po podatkih WHO je bilo leta 2015 depresivnih 350 milijonov ljudi. Depresija lahko nastane zaradi številnih vzrokov, eden od njih je tudi prehrana. Pomanjkanje določenih hranilnih snovi namreč vpliva na delovanje možganov in spomina, poslabša se tudi soočanje s stresom in strahovi.

Če smo depresivni, moramo povečati vnos teh hranil, če je potrebno, tudi s prehranskimi dopolnili:

1. Omega 3 maščobne kisline

2. B kompleks (skupina različnih vitaminov B)

3. Folna kislina

4. Cink

5. Selen

6. Magnezij

7. Vitamin D

8. Jod

9. Železo

10. Aminokisline

ponedeljek, 29. februar 2016

Jure piše blog, dober blog!

Jure, ki se je kdaj oglasil s komentarji, spoznala pa sem ga tudi na predavanju v Kalčku, mi je poslal tole sporočilo:

"Rad bi samo sporočil, da sem začel pisati blog. Sicer sem ga enkrat že začel, pa potem nehal. Zdaj pa sem ob spremljanju vašega, dobil zagon za svojega.

Hvala Vam.

Če boste, kdaj imeli preveč časa, lahko kliknete na spodnjo povezavo na moj blog:

http://tihaodsevanja.blogspot.si/

V glavnem gre pa za kratke zgodbe, moje misli."

Seveda sem takoj kliknila na povezavo in si ogledala Juretov blog Tiha odsevanja. Zelo, zelo prijetno me je presenetil. Bravo, Jure.

Za pisanje bloga Osebno in zasebno me je navdušila Ruth Podgornik Reš, tokrat pa sem jaz bila navdih za Jureta. Le koga bo spodbudil on? Mogoče vas?