sreda, 18. julij 2018

Sicilia: Siracusa je vredna ogleda

Če lahko na Siciliji ogled Catanie preskočite, je Siracusa (Sirakuze) vredna ogleda. Moj dragi si je želel ogledati arheološki park, zato sva šla tja. Še pod vtisom lanskega obiska Rima sva se iz parka odpravila rahlo razočarana. Ampak, Rim je Rim, revna Sicilija pa revna Sicilija.

Tudi pri nas imamo manjše in slabše ohranjene znamenitosti kot npr. Dunaj.

Nekaj vtisov iz arheološkega parka:

Nahaja se izven mesta, zato sva do tja šla peš, v mesto pa sva se peljala s taksijem. Nisem se mogla znebiti vtisa, da je vse zelo skomercializano in da mora biti poleti tukaj grozna gneča.







Na odru so pripravljali sceno in tribune že "preoblačili" v les, saj se tukaj dogajajo številne predstave. Bilo je zelo zelo glasno, zato nisva dolgo ostala.






V centru Siracuse sva si ogledala del okrog tržnice in staro mestno jedro:








Ko sva ugotavljala, komu je ta znak namenjen - stoji na začetku čisto normalne ulice - sva ugotovila, da nam, turistom. Domačini bi pač radi imeli mir ... Kako negostoljubno! Ali pa kaj skrivajo???



Zanimivo: v deželi, ki je zrasla ob testeninah, na veliko mestih ponujajo jedi brez glutena. Če je nečesa preveč, nastanejo posledice. 





Ena najbolj fotogeničnih cerkva, ki sem jih kdaj videla. Ne vem, ali je bila pred kratkim restavrirana, na vsak način žari v svoji perfektnosti. Ker sva že več dni gledala manj lepe in celo grde stavbe, se je oko razveselilo te lepotice. 






Deja vu na Palmo de Mallorco, kjer ob kraljevi palači tudi rastejo takšni papirusi

















Mogoče sva bila v napačnem delu Sicilije, ampak ni se mi uresničila želja, da bi pojedla kakšno sicilijansko hrano z arabskim vplivom. 



V bližini tega bloka sva parkirala avto, zato sem ga sploh fotografirala.