sreda, 24. avgust 2011

Življenje: Vse je enkrat prvič

V tem mesecu sem tri stvari naredila prvič:

1. Pojedla sem večjo količine lubenice

Ko sem spremljala Ruth na ultramaratonu, sem imela s sabo tudi lubenico, ki sem jo kupila na tržnici. Ruth jo je pridno jedla na poti, zadnjih 30 kilometrov pa ni več želela jesti. Vseeno sem ji na zadnjih kilometrih (bilo je tako vroče, kot v teh dneh) ponudila lubenico in odtrgala si je košček. Z ostalim delom nisem vedela kaj početi in previdno sem vgriznila v lubenico. Hmmm, mljask, pa saj to je dobro, sem ugotovila.

Moji prvi spomini na lubenico niso dobri, brbončice so jo uvrstile v kategorijo "vodeno in brez okusa". Ja, očitno nisem poskusila prave: majhne, na soncu rastoče lubenice, ki ima dober okus. Tako, od letošnjega avgusta jem lubenice.

2. Bila sem prvič na pedikuri

Ja, saj vem! Vse, ki že leta obiskujete pedikuro, se boste smejale moji fobiji in predsodkom. Kozmetičarki sem prejšnja leta odgovarjala, da pridem, ko dopolnim 40 let. Ta rojstni dan je bil mimo, mene pa pedikura še vedno ni mikala.Saj si znam sama porezati nohte in odstraniti trdo kožico, sem si mislila.

Pri zadnjem obusku v kozmetičnem salonu pa sem se le ojunačila in se zmenila za pedikuro. Kot vidite sem preživela, in iskreno moram priznati, da me ni nič bolelo, celo všeč mi je bilo.

3. Kupila sem si prve MBT sandale

No, niso originalni, ampak ponaredek. V juliju me je moj ljubi mož zvlekel v MBT prodajalno in sem preizkusila njihove čevlje. O, ne, to ni zame. Pod svojimi nogami imam rada stabilno podlago, zato me tudi ne boste videli na smučeh, drsalkah in kotalkah.

Bo treba zopet k pedikuri?

Prejšnji teden pa sem v trgovini s čevlji poskusila ponaredek, ki ni imel tako ukrivljenega podplata. Sandal je zelo lahek (originali so izredno težki) in mehak. Bila sem prijetno presenečena in se odločila za nakup. Stal je eno tretjino cene originala, zato bom lahko brez slabe vesti preizkušala, kako se sandal z zakrivljenim podplatom obnese v praksi.

MBT čevlji in njihovi ponaredki so postali zelo popularni, vendar jih je potrebno nositi s pametjo. Če se ne bomo naučimi pravilno hoditi v njih, jih ne smemo kupiti. Preveč bomo z nogo nabijali v tla, zato bodo trpela kolena in hrbtenica.

Izumitelj MBT čevljev, ki se je prav zaradi statičnega zaobljenega podplata razšel s partnerji, je razvil nov tip čevljev KyBoot. Podplat je mehak po celi dolžini, zato že od vsega začetka "pravilno" hodimo. Več o KyBoot čevlju .

nedelja, 21. avgust 2011

Novo v trgovini Avita: Kozmetika z bazičnim pH

Končno je prišla bazična kozmetika. Izraz "bazičen" ne izhaja iz angleške besede basic, ampak iz kemijske definicije o pH - bazičen in kisel.

S pomočjo bazične kozmetike bomo razširili izbor, kako razkisati preko kože. Do sedaj smo vam nudili samo bazično kopel, zdaj pa imate na razpolago:


Dnevna krema Lubana - pH 7,6
 - kreme za obraz

- losjon za telo

- piling za obraz

- masko za obraz

- tonik za obraz

- čistilno peno za obraz

- vlažilni gel za obraz

- peno za tuširanje

- gel za tuširanje + šampon (2 v 1)


... in še več izdelkov pride, med drugim tudi bazičen deodorant (roll on) in tonirana krema v svetlem in temnejšem odtenku, ki bo aktualna v zimskih dneh.

Vsi izdelki so, kot ste že navajeni, preizkušeni zasebno in v ordinaciji. Upamo, da boste nad njimi navdušeni tako, kot smo mi. Seveda bomo veseli vsakega vašega mnenja, zato nam sporočite, kakšne so vaše izkušnje z bazično kozmetiko.

Zelo se trudimo, da bi dobili testerje za bazično kozmetiko, vendar je izredno težko. Bomo pa v jeseni organizirali "bazične" svetovalne urice, kjer boste lahko preizkusili izdelke in izbrali tiste, ki ustrezajo vaši koži.

Bazična kozmetika: izbrali smo dve podjetji - Lubana in Ovimed.