petek, 11. junij 2010

Življenje: Razmišljanja o denarju

"Že dolgo nisi napisala bloga," me je danes opozoril trener Aleš. Grdo sem ga pogledala in začela naštevati 1001 razlog, zakaj nisem imela časa. Feng shui svetovanja, rožice in spletna trgovina Avita, da o financah v podjetju ne govorim. Ampak, turbolentni dnevi so mimo, zato bom v naslednjih tednih bolj pridno pisala.

Med zalivanjem rož sem razmišljala o financah oz. o odnosu do denarja. V kitajskem horoskopu se v področju Bogastvo vidi, kakšen odnos imamo do njega - potrebujemo veliko bogastva okrog sebe, ali lahko shajamo z manj. Z bogastvom pa je, na srečo, mišljeno tudi nematerialno (notranje) bogastvo.

V tem področju pa lahko tudi ugotovimo, ali želimo priti do bogastva na udoben, špekulativni, celo ilegalen način, ali pa pošteno, s trdim delom. Pričakujemo, da nam bodo bogastvo ponudili, ali ga bomo zaslužili sami.

Partnerji se najpogosteje prepirajo zaradi denarja. Nikoli ga ni dovolj. Če ga je, pa se prepirajo, kako ga zapraviti ... Z možem že dolgo vztrajava pri pravilu (moram neskromno povedati, da sem ga jaz uvedla), da se po 20. uri ne pogovarjava o denarju. Razen, seveda, v izjemnih okoliščinah, ko drugače ne gre. Finance so tako težka tema, zvečer sva utrujena in prag razdražljivosti je dosti nižji. Zakaj bi si kvarila spanec?

Moje osebne finance so trenutno šibke, ker sem energijo denarja vložila v rožice (oh, kako lepo se da s fengshuijevskim jezikom povedati, da sem preveč zapravljala!). Na srečo so mi lanske kopalke še vedno prav, pa še regres sem dobila.

Denar je seveda natanko to, kar sem omenila - energija. Zato je pomembno, da za svoje storitve dobimo plačilo v obliki bankovcev. Mislim na vse vrste storitev, tudi različne "domače" usluge. Če vedno prakticiramo samo blagovno izmenjavo (ti meni popravi avto, jaz ti pripeljem gnoj), smo omejeni. Denar nam namreč daje svobodo, da ga uporabimo, kot nam ustreza.

Razmišljanje lahko krasno končam s filmom Sex in the City 2, ki se vrti v kinematografih po vsem svetu. Filmski kritiki so ga slabo ocenili, oboževalke newyorške štiriperesne deteljice pa so navdušene nad glamurjem in stilskimi kombinacijami. Nisem se še odločila, ali ga bom šla gledat sama, ali bom na "mučenje" povabila Dominika.

Nemci so že izračunali, da bi glavna junakinja Carrie potrebovala za svoje luksuzno življenje mesečno najmanj 40.000 dolarjev. Me prav zanima, kdaj se z Živino pogovarjata o denarju ...

torek, 8. junij 2010

Življenje: Prdeci generacije Y

Evo, oglašam se prej, kot sem napovedala. Kot ste verjetno opazili, sem na prvi strani naredila povezave na bloge, ki jih bolj ali manj redno spremljam.

Zelo zanimivo temo je na svojem blogu objavila "Zapravljivka", pa ne toliko zaradi aktualnosti, ampak, ker je uporabila izraz prdeci (pardon, prdci). Me veseli, da ga uporablja še kdo drug.

Obvezno si preberite komentarje, predvsem ženske so se oglašale. Berite jih odprtega duha in poiščite nekaj pozitivnega zase.