petek, 12. oktober 2018

Jaz sem srečen in uživam

Pravkar sem se vrnila s kosila s prijateljem, ki mi je povedal, da je srečen. Kaj? To je v današnjem času že bogokletno trditi, sem ga podražila. Ne, on je srečen, saj se zaveda, kaj vse ima in kako dobro mu gre. Hvaležen je in uživa življenje.

Ravno o hvaležnosti sem razmišljala včeraj. Povod je bil moj lačen pes. Nepričakovano sva podaljšala sprehod in se, namesto eno uro, potepala dve in pol. Ker ni pojedel ponujenega kosila, je bil okrog pol osmih zvečer, ko sva se vračala, že pošteno lačen. S sabo pa nisem imela nobenega priboljška, saj sva se nameravala hitro vrniti.

Lui je pes iz zavetišča, ki so ga našli, starega okrog 6-7 mesecev, skupaj z mamo in tremi mladiči. Svoje rano otroštvo je verjetno preživel v bližini ljudi, potem pa neznano dolgo hodil "po svetu". Verjamem, da je bil v tem času zelo, zelo lačen; verjetno je bil lačen tudi prej.

Zato je Lui včeraj na sprehodu, močno lačen, aktiviral svoje stare izkušnje in začel jesti: posušene črve, želod in celo kamne. Lahko si predstavljate mojo stisko, ko sem videla, kaj je. Doma pa polne shrambe hrane ...

Doma se je usedel pred kuhinjo in z zelo lačnimi očmi gledal, ali bo dobil kaj za jesti. To se je zgodilo prvič, saj ni pes, ki bi mu bila hrana najpomembnejša v življenju.

Lui mi je zopet dal lekcijo, in sicer o skromnosti in hvaležnosti. Če realno pomislimo, bi morali res biti bolj srečni in zadovoljni s svojim življenjem, predvsem pa hvaležni za vse, kar imamo.

No, naučila sem se tudi, da moram s sabo vedno vzeti pasje priboljške, saj moram biti vedno pripravljen na nove (pasje) dogodivščine.


Pregled dogajanja na ljubljanski PST


"Helena, kaj držiš v rokah?"


"Tam se nekaj dogaja, greva naprej!"

torek, 9. oktober 2018

Iščemo novega sodelavca - vodja prodaje

Poznate koga, ki išče delo?



V Energijskem centru d.o.o. se ukvarjamo s prodajo izdelkov za zdrav način življenja preko spleta (www.avita.si), dobavljamo trgovinam, terapevtom, lekarnam in vodilnemu slovenskemu podjetju za zdravstvene pripomočke.

Spletna trgovina Avita je stičišče najboljših informacij o zdravem načinu življenja in verodostojen vir za nakup izdelkov za zdrav način življenja. Prodaja se vsako leto zvišuje, zato iščemo sodelavca, ki bo še bolj razvil in optimiziral naš prodajni program (prehranska dopolnila, kozmetika in živila).

Če ste pripravljeni sodelovati pri uresničevanju teh ciljev, vas vabimo, da se prijavite na razpis za delovno mesto:

VODJA PRODAJE (M/Ž)

Vaše naloge bodo:
1. Svetovanje in prodaja strankam (osebno, po telefonu, e-pošti, FB).
2. Svetovanjem in prodaja partnerjem v veleprodaji.
3. Načrtovanje in izvedba prodajnih akcij (spletna stran, FB, e-mail marketing, direktna prodaja, drugi kanali).
4. Sodelovanje pri urejanju spletne trgovine Avita (npr. opis izdelkov).
5. Sodelovanje pri drugih delih v podjetju: npr. sprejemanje naročil, nabava novih izdelkov (skupaj z vodjo nabave), sodelovanje pri pošiljanju izdelkov (skupaj z referentom za logistiko).

Od vas pričakujemo:
– najmanj 5 let delovnih izkušenj v prodaji (maloprodaja, veleprodaja),
– zaželene izkušnje v prodaji na spletu,
– vsaj osnovno znanje o prehranskih dopolnilih,
– komunikativnost, prijaznost, etičnost,
– željo po stalnem izobraževanju,
– dobro računalniško pismenost (Office, splet) in izkušnje s programi kot je Vasco,
– zaželeno je, da se navdušujete nad zdravim načinom življenja, nujno pa, da ne kadite.

Nudimo vam:
Delo za polni delovni čas, stimulativen dvig plače glede na prodajne dosežke, dodatno izobraževanje, delo v humanem in zdravem delovnem okolju, delovnik od 8. do 16. ure, 3-mesečno poskusno delo, zaposlitev za določen čas enega leta z možnostjo zaposlitve za nedoločen čas. Začetek dela čim prej oz. po dogovoru.

Pogoji prijave:

Vašo prijavo (življenjepis) s poudarkom na dosedanjih izkušnjah pošljite na naslov: info@energijski-center.si. Upoštevali bomo samo prijave, ki jih bomo prejeli do 4. 11. 2018.