petek, 10. april 2020

Rožice: sezona se počasi začenja

Vas že kaj srbijo prsti? Mene počasi začenjajo ... V arhivu sem našla fotografije iz Vrtnarije Reš, letnik 2011. Takšno izbiro (in kakovost) rastlin nima nobena slovenska vrtnarija. Zdaj moram v najmanj tri vrtnarije, da dobim vsaj približno tisto, kar si zamislim.

Včeraj sva bila s psičkom Luiem prvič v vrtnariji. Kupila sem nekaj začimb in si ogledala še zelo prazne rastlinjake s sezonskimi rastlinami.

Pred nekaj dnevi pa sem dobila navdih za vodilno rastlino v mojih zasaditvah. Ne, nič še ne povem ...

Priporočilo za izbiro barv v letu 2020 je (po feng shuiju) takšno:

- element ogenj: rdeča, roza, vijolična (50%)
- element zemlja: rumena, oranžna, marelična, rjava (50%)






















ponedeljek, 6. april 2020

Neugodne smeri za potovanja v 2020

Priznajmo, vsi smo v teh dneh že razmišljali o dopustu. Nekako slutimo, da bomo v 2020 potovali drugače, ampak ne vemo še, kako in kam.

Vsako leto pogledam, katere smeri so s stališča feng shuia neugodne in se tega držim.

Točko izhodišča postavimo tja, kjer živimo. Če ste doma v Mariboru, bodo vaši neugodni izseki malo premaknjeni v desno.

Smeri določimo tako, da upoštevamo vladarja leta (letos je podgana na severu) in njegovo opozicijo (žival, ki ji na osi nasproti njemu - v letu 2020 konj na jugu). Na tej osi je energija preveč naporna in na potovanju nas čakajo težave. Zakaj bi se na dopustu naprezali, če nam ni treba?


Na tem zemljevidu Evrope vidimo ozek, najbolj neugoden izsek, kamor res ni dobro potovati. 


Zaradi oblike Slovenije je neugoden izsek za potovanja ozek. V širšem, neugodnem delu, je zraven kar velik del hrvaške obale, od Pule, Reke, otoki Cres, Krk, Mali Lošinj, Pag, cela dalmatinska obala do Šibenika in Zadra (se ne vidi dobro, ampak sem preverila).  

Sama sem letos septembra želela odpotovati v Bretanjo. Seveda bom morala spremeniti načrte, predvsem pa se prilagoditi situaciji. Zelo verjetno je, da se bo epidemija še enkrat ponovila, v milejši obliki, ampak bo vplivala na naše odločitve.

Čisto v stilu podgane, ki vlada v 2020, bomo letos morali biti hitri pri svojih odločitvah.