sobota, 12. december 2015

Kakšno darilo si boste letos kupili?

Malo sem razmišljala: smo v božično-novoletnem času pod stresom tudi zato, ker moramo priskrbeti "dobra" in "prava" darila? Poslovni partnerji, zaposleni, prijatelji, znanci, sorodniki ... Uf, koliko napačnih odločitev je možnih. Pa nikar ne recite, da moraš biti zadovoljen z vsakim darilom, ki ga dobiš. S tem se ne strinjam, ker je velikokrat darilo izbrano tako, da je všeč darovalcu, namesto obdarovancu. Če nisi siguren, kaj bi dal, podari raje svoj čas - povabilo na kosilo, obisk gledališča ali kina, drsanje, izlet, skupno kuhanje ...

Še nekaj se mi zdi zelo pomembno - da sami sebi nekaj podarimo. Ker, če se imamo radi, in radi bi se morali imeti najbolj, potem si zaslužimo darilo. In to takšno darilo, da bo zaigralo srčece, naš notranji jaz, otrok, ki hrepeni po ... lepem darilu.

Kolikokrat smo bili v življenju razočarani zaradi napačnega darila. Že kot otroci. Kot odrasli imamo odlično priložnost, da dobimo to, kar si želimo. Seveda, izbira darila za sebe je lahko zelo kočljiva zadeva.

Hmmm, le kaj si želim? Ne veste? Potem ste v težavah! Ker se dovolj ne poznate, ker ne veste, kje se trenutno nahajate, ker ne slišite svojega avtentičnega jaza.

Zakaj moramo biti tako "sebični" in sami sebe razvajati? Da bomo napolnili svoje vire (energije). Samo takrat, ko smo dovolj energijsko močno, lahko tudi drugim nekaj dajemo. Drugače smo prazna vreča, energijski zombi (zunanja lupina, notri pa votlo) - ali pa celo kaj hujšega: mi stalno sesamo energijo od drugih. O energijskih vampirji moram še kaj napisati, preveč jih je okrog nas.

O, tole sem sem spomnila na temo izmenjave energij. Ko sem v sredo zvečer, že rahlo utrujena, sedela na stolu v maski RTV Slo, me je šminkal simpatičen gospod z zelo nenavadno pričesko, pirsingi in tatuji. Stol ima udobno naslonjalo za glavo, zaprla sem oči in se prepustila njegovemu kreativnemu ustvarjanju po moji koži.

Že čez nekaj minut sem opazila, da je kot energijski oddajnik. Bilo mi je kar malo nerodno, zato sem ga previdno vprašala, ali ve, da oddaja močno energijo in da jaz ... Ja, ve, me je prekinil, se nasmehnil in mi "dovolil", da še naprej vsrkavam njegovo energijo. Aaaahhhh, kako sem uživala!

Pisanje bloga je nenehno oddajanje energije, zato tudi beremo bloge. Da boste tudi vi danes dobili porcijo, sem pripravila namig za božično-novoletno darilo. Že nekaj časa so zelo popularne pobarvanke za odrasle. Malo sem pobrskala po spletu in ugotovila, da jih je res veliko in ena je lepša od druge. Tudi v slovenskih knjigarnah jih boste našli.

Če torej poznate koga, ki ga zanimajo barve, ne zna pa lepo risati, potem so pobarvanke za odrasle idealno darilo. Mišljene so tudi kot terapevtsko sredstvo pri depresijah, ali enostavno kot sprostitev. Pobarvana slikanica daje res dober občutek, da smo nekaj sami dokončali in pri tem uživali.

Moj izbor:



Vir: amazon.de

sreda, 9. december 2015

Uživaj dan!

Glede na objave v zadnjih dneh se mogoče komu zdi, da se ukvarjam samo s feng shuijem in kitajsko astrologijo. Pa ni tako. Delo v Aviti in podjetju (vključno z uvajanjem davčnih blagajn ...) normalno teče.

Ko sem se oktobra dogovarjala za predavanja v Kalčku, sem si izračunala ugodne datume. Današnji dan je očitno zelo dobro izbran, saj imam tri pomembne dogodke:

1. Popoldne bom obiskala AJPES in spremenila nekatere bistvene podatke za svoje podjetje. Tudi ustanovitev podjetja sem izvedla na ugoden datum in očitno sem ga dobro izbrala. Še vedno drži!

2. Ob 17.30 bom predavala v Kalčku. Tema je Feng shui Slovenije. Marsikdo ne ve, da se da s pomočjo feng shuija analizirati tudi države, pokrajine, mesta, večje (industrijske) komplekse. Analiza države je zelo težaven projekt in niti slučajno si ne domišljam, da sem ga končala. Z nemško kolegico se pogovarjava, da bi organizirali delavnico na to temo, kjer bi našli še več rešitev kot sem jih sama.

Pri analizi mi namreč ni vse jasno, potrebujem nekoga, ki je objektiven, predvsem pa bolj izkušenj od mene.

Z metodo Double Mounten ugotovimo, kateri deli države so energijsko najmočnejši (palača Dai Wong - max yang)

3. Zvečer me čaka še snemanje na Televiziji Slovenija za oddajo Zaljubljeni v življenje, ki jo v soboto popoldne vodi Nina Osenar. Tema bo, seveda, napoved za leto 2016, sodelovala pa bosta še dva kolega astrologa.

Nimam pojma, v kakšnem stanju bom prišla domov. Ah, že vem: zelo našminkana, tako kot se za televizijsko snemanje spodobi. In seveda tudi zelo utrujena, vendar bom uživala čisto vsako minuto tega dneva.

ponedeljek, 7. december 2015

Astrologija: kako preživeti december

Vedno mi je zanimivo primerjati različne sisteme. Tisti, ki so se malo bolj poglobili v biblijo in koran, so ugotovili, da so si nauki zelo podobni. Podobno je z ljudskim zdravilstvom, tradicionalno kitajsko medicino in ajurvedo. Sama že nekaj časa primerjam (zahodno, klasično) astrologijo in kitajsko astrologijo.

Na primer, za vikend so klasični astrologi napovedovali, da bomo občutljivi, da bo močno izražena intuicija, da naj ne bomo kolerični ... Vse te "napovedi" najdemo tudi v kitajski astrologiji, saj je bila sobota pod vplivom zajca (občutljivost), nedelja pa v znamenju kače (ogenj yin). Ogenj simbolizira koleričnost in intuicijo, element s polarnostjo yin pa tudi občutljivost.

Zanimivo je, da 6. 12. ne praznujemo samo Miklavža, ampak se po kitajskem koledarju okrog 6. 12. tudi začne mesec podgane (voda yang). Ker je voda yang tako zelo ekstremen element (predstavlja globoko, močno vodo), je tudi mesec december ekstremen - ali ti energija ustreza, ali pa ne.

Voda je hladen element, zato imajo težave vsi, ki v svojem horoskopu POTREBUJEJO toploto (ogenj). Meni voda koristi, še posebej, če ni hladna, kar letos res ni. Ampak, počakajmo še malo, kaj nam bo prinesla podgana.

Heksagram, ki predstavlja december, je tudi zanimiv: 4 - 7. Prva številka vpliva na nas v privatnem življenju, druga v poslovnem (ko smo aktivni, delujemo navzven). Obe števili nista enostavni. Štirica je t. i. mix qi, poredna številka, ki se ne more odločiti, ali bo pridna ali poredna - zato pazite, kaj boste počeli na prednovoletnih zabavah ... Sedmica pa v tem primeru predstavlja ogenj yang - zopet ekstremna energija, ki ne ustreza vsakomur.

Kitajsko leto se počasi izteka. Upam, da sem vas v zadnjih letih naučila, da se kitajsko leto "zamenja" že okrog 22. 12. - po sončnem koledarju. Čez vikend sem se še malo bolj poglobila v opico, ki nam bo vladala v letu 2016. Zelo zanimivo bo, ker je opica tako trgovska in iz vsake situacije zna izvleči maksimum. Ker nam bo vladala ognjena opica, bo še bolj zanimivo, saj je ogenj zelo ekstrovertiran element, zato bo veliko blišča in pretvarjanja.


Opica je igriva, vendar tudi pametna, prilagodljiva in preračunljiva

V letu 2016 bo najtežje najti čas za umiritev in uravnoteženje (svojega duha). Ker se bo decembra 2016 začela tudi nova, zelo hitra perioda 9, bo vse skupaj še težje. Kakšne bodo posledice? Še več psihosomatskih bolezni in jemanja antidepresivov.