torek, 2. julij 2019

Pasje zdravje

Kar nekaj časa sem razmišljala, ali naj o Luievem zdravljenju sploh kaj napišem, pa sem se odločila, da bom, saj je situacija v celoti "prenesljiva" v človeško življenje. Prav tako sem se odločila, da bom pisala brez olepšav - pa saj to skoraj vedno.

Torej, moj psiček Lui, iz zavetišča Poreč, ki je star približno 19 mesecev in z mano 11 mesecev, je že od začetka najine skupne poti imel čuden odnos do hrane. Jedel je samo, ko ni bil v stresu. Tudi mu ni vse ustrezalo. Že od začetka sem mu dajala najboljšo hrano, monoproteinsko, brez glutena oz. žitaric, tudi sama kuhala.

Kljub temu je letos pozimi večkrat dobil drisko. Postal je zelo izbirčen, kaj bi jedel. Tudi, če sem vztrajala en dan, ni želel jesti določene hrane. Če jo je pojedel, je dobil drisko.

Tri mesece po prihodu v naš dom sem ga peljala k veterinarki na bioresonanco. Naj ga preventivno pregleda, saj ni imel normalnega otroštva, pa tudi v zavetišču so ga dosti prehitro kastrirali - sredi julija je dobil cepiva in narkozo, čeprav smo se drugače dogovorili. Še sedaj sem besna in veterinarju, ki se je odločil za poseg, bi z veseljem dala dvakrat ali trikrat okrog ušes.

Lui bo imel oz. ima zaradi prezgodnje kastracije zdravstvene težave. Lani jeseni, na bioresonanci, je bilo vse v redu. Letos spomladi sem ponovno šla na pregled, ker po mojem mnenju ni bilo vse v redu, saj je Lui prepogosto dobil driske in prhljaj - znaki za alergije. Teklo mu je iz oči in srbela so ga ušesa.

Veterinarka je trdila, da je z njim vse v redu, razen nekaj malenkosti.

Meni moja intuicija ni dala miru. Tudi vem, iz humane bioresonance, da nekateri terapevti napačno testirajo. To bi vam zelo rada položila na srce, če greste na bioresonanco: rezultati testiranja so odvisni od stanja terapevta. Če ste v dvomih, pojdite drugam.

V zaprti Fb skupini sem izvedela za dr. Nabergoja v Moravskih Toplicah. Na testiranje sem poslala Luievo slino in čez 3 tedne dobila potrditev: Lui ima cel kup alergij.

Iz hrane sem izločila vse alergene, ampak stanje še ni bilo v redu, saj je Lui dobil seneni nahod. Vedela sem, da moram na terapijo v Moravske Toplice, saj je bilo z Luiem vse slabše.

Med čakanjem sva z Luiem obiskala mojega bivšega moža, ker sem sumila, da ima Lui borelijo (imel je dva klopa). Dominik, terapevt za bioresonanco, je testiral seneni nahod in ne borelije.



Lui ni smel v ordinacijo, zato smo testiranje opravili kar na vrtu. A nista lepa?

Tudi dr. Nabergoj me je navdušil in z Luiem bova kmalu šla na terapijo številka dve. Na vrt sem postavila posodo z vodo in zbirala alergene. Tako bo lahko Lui dobil individualno terapijo.

Nauk zgodbe: zaupaj svoji intuiciji, vztrajaj in išči informacije.

Luiu gre dosti bolje, dobiva homeopatska zdravila, dajem mu probiotike Bactoflor in glutation. Potrebuje še magnezij in jod - zadnjič sva skupaj jedla Hoferjeve eko kozice.

nedelja, 30. junij 2019

Z novim monitorjem

Kako zabaven je človeški um! V zadnjih tednih sem si ves čas govorila: samo še to opravim, pa bom napisala prispevek za blog. Samo to še mine, pa bo na vrsti blog. Zdaj pa res ne morem, ker ... No, ta zadnji izgovor pa je bil: samo še novi monitor si kupim, pa bom napisala 20 člankov!!!

Kot pravilno predvidevate, sem si kupila nov monitor, saj pišem besedilo. Ampak, kakšne muke so to bile. Zelo znani problem v prodaji je prevelika izbira. Vedno mi gredo na živce trgovine (s prehranskimi dopolnili, recimo), ki imajo v ponudbi npr. 5 različnih vitaminov D. Če nimajo za vsakega natančno napisano, komu in kdaj ga priporočajo, potem s tem samo zmedejo potencialno stranko.

Poznate poskus, ko so strankam ponudili 21 različnih vrst marmelade in na koncu se jih veliko ni odločilo za nakup. Ko so jim ponudili 5, so skoraj vse kupile.

Še hujše je na področju računalniških monitorjev. Zdaj seveda vem skoraj vse o velikostih ekrana, ločljivosti, matrikah, herzih, stojalih, priključkih ... Saj sem imela pomoč pri iskanju, ampak najprej sem morala ugotoviti, kakšen monitor bi za moje delo sploh potrebovala.

Na koncu je zmagal Dell, že več kot 15 let moja zvesta znamka, s samo 60 HZ in IPS matriko, 27" zaslonom in res seksi stojalom. No, stojalo je predvsem stabilno, saj monitor obračam proti strankam, ko pridejo na Oligoscan svetovanje. Samo na manjšo ločljivost se moram še navaditi, je pa takšna ločljivost boljša za obdelavo fotografij.

V začetku junija sem naredila nekaj fotografij vrta. Slike bom pogledala še z novim monitorjem in jih objavila. Seveda je sedaj, po skoraj treh tednih, že marsikaj drugače. Predvsem položaj rožic. Še nikoli nisem toliko prestavljala loncev, kot letos. Vrt je letos super!!! Kmalu pridejo slikovni dokazi.

Kar me je res odvračalo od pisanja bloga, pa je zdravstveno stanje mojega kužka Luia. Ampak, o tem v naslednjem prispevku.


Slika je simbolična. Moj monitor mi je čisto podoben in se ne pusti slikati!