četrtek, 16. julij 2015

Paraziti - moji novi prijateljčki

Res sem želela pisati o bolj veselih temah, na primer o rožicah ali knjigah za poletno branje! Ampak, pojavila se je zelo aktualna in zanimiva tema, ki je pa hkrati tudi rahlo grozljiva. V glavno vlogi ne nastopam jaz, ampak moji "prijateljčki", ki so se trenutno naselili pri meni. Bi morala reči "v meni"?

Najprej se je vse skupaj začelo nedolžno in sicer aprila, ko sem šla na bioresonančno testiranje. Takrat sem (prvič) slišala, da se bo po glivicah in plesnih treba lotiti tudi parazitov. Ha? Parazite imam??? Presenečenje je bilo seveda veliko, saj nimam nobenih zunanjih simptomov, zaradi katerih bi posumila na okužbo s paraziti.

Vedeti morate, da se lahko vsakdo okuži z njimi, saj so povsod v (toplotno neobdelani) hrani. Imunski sistem jih pridno sproti uničuje, zato niti ne opazimo, kaj se v telesu dogaja. Ko pa pride do oslabitve imunskega sistema, se lahko paraziti ugnezdijo v za njih ugodnem okolju in začnejo delati težave.

Parazitov je več vrst, mene so "osrečile" samo gliste. Terapevtka mi je povedala, da odrasle gliste niso tako problematične kot njihova jajčeca. Odrasle gliste so lokalni problem (v črevesju), jajčeca pa sistemski - ker so povsod po telesu. Z različnimi terapijami zato uničujemo parazite v vseh razvojnih fazah, kar ni vedno enostavno.

Včeraj sem dobila drugo močno terapijo proti glistam. Dobra novica je, da je že prva odlično delovala, zato se je število glist močno zmanjšalo. Doma sem uporabljala tudi aparat Zapper (ki ga je razvila dr. Clark, vodilna svetovna terapevtka za parazite) in pridno pila Rizol s klinčki (boljši bi bil Rizol s pelinom, ampak ga nisem imela odprtega). Za podporo imunskemu sistemu jemljem Zeolit, že ves čas terapije pa Bactoflor 10/20.

Zdaj, ko tole pišem, mi je slabo, občutek imam, da bom morala bruhati; vrti se mi, roke se mi tresejo, počasi me začenja boleti glava, črevesje je napihnjeno, koncentracija je slabša ... Vse to so značilni simptomi, ki nastanejo, ko paraziti odmirajo. Njihova beljakovinska telesca v črevesju razpadajo in pri tem se tvorijo močni strupi, ki jih mora telo predelati. Najbolj so na udaru jetra, ki nevtralizirajo najhujše strupe.

Da bo še bolj zanimivo, nas lahko paraziti obremenjujejo tudi "posmrtno" - ko že odmrejo in so v telesu shranjene samo njihove informacije. Najprej sem se tolažila, da imam težave samo z mrtvimi paraziti, ki sem jih recimo dobila leta 1976, ko sem med otroško igro, za žejo, grizljala kislice. Ampak, glede na rezultate testiranja (frekvenčno območje) so gliste žive.

Imeti parazite ni preveč prijetno, tudi, če nimaš zunanjih simptomov. Ampak, svojim sem napovedala vojno napoved in niti sence dvoma ni, kdo bo zmagal!!!


Gliste ali nematode (vir


V Aviti smo o parazitih napisali članek Še vedno imamo črevesne parazite, objavljam odlomek:

"Kaj povzročajo paraziti

Zaradi parazitov, ki se naselijo v prebavilih, veliko slabše izkoristimo hranilne snovi, ki jih zaužijemo. Uničujejo celice, tkiva in organe, ob tem pa nas zastrupljajo s svojimi izločki.

Simptomi okužbe s paraziti so zelo številni: izguba apetita, občutek hladu, kašelj, driska ali zaprtje, težave z odvajanjem vode, kronična utrujenost, nespečnost, vročina, glavobol, kri v blatu, izkašljevanje sluzi s krvjo, slaba odpornost, srbečica, rumena obarvanost kože in beločnic, bolečine v sklepih, izguba spomina, bolečine v mišicah in krči, slabost in bruhanje, izpuščaji, krvavitev iz danke, izpad zadnjega dela črevesja, kratka sapa, bolečine v želodcu, napenjanje in vetrovi, zabuhlost in potenje ter škripanje z zobmi med spanjem.

Kronične okužbe z zajedavci povzročajo številne bolezni kot so astma, rak, anemija, vnetje jeter, alergije, bolezni srca, glavobol, artritis. Nekateri črvi, ki se naselijo v črevesju, povzročijo odprte rane v črevesni steni. Zaradi krvavenja iz ran se blato obarva zelo temno. Izguba krvi lahko povzroči pomanjkanje železa, anemijo in omotičnost.

Še posebno pozorni moramo biti pri alergijah, astmi in rakastih obolenjih, saj v teh primerih obstaja zelo velika verjetnost, da so v telesu prisotni paraziti."

torek, 14. julij 2015

Nagradno vprašanje - Kaj je na sliki?

Včeraj si je ta blog ogledalo 611 ljudi. Sem kar malo šokirana, saj je poleti branost manjša, pa tudi čez leto je povprečje pri meni med 400 in 500. Dragi moji obiskovalci (in upam, tudi bralci kakšnega prispevka) - hvala vam za pozornost in podporo. Saj bi blog pisala tudi za 23 dnevnih obiskovalcev ... ampak, za 600 ga je prijetneje, priznam.

Pravkar sem se vrnila s fotografske misije. Bila sem "samo" na vrtu, kjer sem fotografirala predmet za današnje nagradno vprašanje. Tako je, danes si boste lahko priborili nagrado, če mi boste poslali pravilen odgovor. Ker se nekateri namakajo na morju in moj blog berejo šele po večerji (ha,ha), bom pravilne odgovore zbirala 48 ur, torej do četrtka, 16. 7. do 12. ure. Med pravilnimi odgovori bom izžrebala enega, ki bo dobil nagrado.

Zmagovalec bo lahko izbiral med Kavo chi balance (instant kava z guarano, ki ne zakisa) ali Deodorantom z bazičnim pH.

Pri nagradni igri velja samo eno pravilo: odločam jaz in pritožbe niso možne. Mislim, da sem dovolj poštena in pravična, zato vam ni treba skrbeti, ali bo vse v redu. Za žrebanje nagrajenca pa sem do sedaj vedno uporabila otroka, ki je naključno prišel k nam po nakupih, zato je bilo vse zelo korektno.


NAGRADNO VPRAŠANJE:

Kaj je na sliki? Našteti morate najmanj 3 sestavine, ki so v steklenički! 
Samo malo razmišljanja (ugibanja) vas loči od kavice ali deodoranta!