petek, 2. september 2016

Ko smo izčrpani in izgoreli

Ker smo v retrogradnem Merkurju, vsak dan pospravim in zavržem kakšno stvar. Danes sem v torbici našla listek, ki sem si ga napisala, ko sem v začetku julija ugotovila, da imam izčrpano nadledvično žlezo. Objavljam ga, mogoče ga boste potrebovali tudi vi.

Helenin program za boljše delovanje nadledvične žleze:

1. Dovolj spanja
2. Hrana: manjši obroki, 5 x na dan, dovolj beljakovin in polnovrednih žitaric.
3. Prehrana brez alergenov, svinjskega mesa, alkohola, glutena, sladkorja, kave.
4. Počitek čez dan.
5. Fizična aktivnost: zmerna.
6. Ljubezni: veliko.

Trenutno je stanje vsaj za 50% bolje, če ne več. Veliko pomagajo tudi bioidentični hormoni, ki jih jemljem. Kot sem že napisala, jemljem naš novi izdelek Adrenal za boljše delovanje nadledvične žleze, pa tudi liposomalni Glutation, encime Enzymatin, občasno dodatno še magnezij in cink. Testiram še nek nov izdelek, ki ga bomo mogoče prodajali, ki izboljša posledice oksidativnega stresa.

Zgornjemu seznamu nimam nič za dodati. V literaturi sem prebrala, da naj bi "adrenalovci" vstajali med 8. in 9. uro. Med tednom je to nemogoče, za vikend pa mi zelo paše pozno vstajanje.

Glede prehrane: zelo pomembno je, da ne pride do nihanja krvnega sladkorja, ker je to močan dodaten stres za telo. Eni bodo slabo prenašali beli riž, drugi sadje, tretji kruh - preverite sami. Potrebno je paziti na sestavo jedilnika in jesti kakovostno.

Na vsako uro dela bi naj počivali 5 minut. Meni to ne uspeva, se pa občasno sprehodim okrog hiše, v miru popijem čaj, zaprem oči.

Fizično aktivnost sem zmanjšala, ker zanjo ni bilo moči. Grem na sprehod, tudi pohod ali kolesarjenje.

Upam, da bodo tile nasveti komu pomagali, da ne bo prišel do popolne izgorelosti, kjer je res hudo. Takrat se pojavijo tudi psihične težave, najpogostejša je depresija. Tudi sama sem imela nekaj takih trenutkov. Kar pojavijo se kot časovni "valovi". Bilo mi je kar malo smešno, ko sem opazovala spremembe v sebi, na katere nisem imela vpliva. Na srečo je moja optimistična stran prepodila nastavke depresije, pa tudi vedela sem, kaj se dogaja. Malo sem počakala, kaj lepega prebrala ali šla na sprehod, pa je šlo.

Še o kavi: občasno sem imela zelo nizek pritisk, kar je tudi značilno za izčrpano nadledvično žlezo (povezano s kalijem). Takrat sem si skuhala našo zdravo kavo Chi, da se mi je zvišal pritisk in sem lahko normalno funkcionirala. V literaturi svetujejo, da kavo (če jo že pijemo) vedno pijemo s kaloričnimi in mastnimi jedmi.

In o šesti točki: obstaja več vrst ljubezni in najpomembnejša je ljubezen do sebe. Če se pri izčrpani nadledvični žlezi tega ne naučimo, nam ni pomoči. Ja, tako preprosto je to.

sreda, 31. avgust 2016

Jutri bomo vsi plavali!

Če vam danes vse gre bolj počasi, je to zato, ker je energijsko težek dan. To je samo predpriprava na jutri, ko se nam, vsaj če berem napovedi zahodnih astrologov, obeta multi težek dan. Začel se je retrogradni Merkur, jutri okrog desetih bo sončni mrk, planeti stojijo v težkih pozicijah ...

Ne vem, bomo videli jutri. Mene čaka veliko dela in opravkov, zato motenj "od zgoraj" čisto nič ne potrebujem. Retrogradni Merkur bo vladal do 22. 9. in to je zame vedno neprijetno obdobje, sem se naučila. Mislim, da bom veliko pospravljala in sortirala. Ali načrtovala.

Jutri bo, po merilih feng shuija, neugoden dan za vse, kar je povezano z vodo. Sem sodi tudi komunikacija, odkritost brez zavor, perverznosti in odvisnosti, zato pazite, kaj boste počeli. Če si še ne morete predstavljati, kaj negativnega bi se vam lahko zgodilo, vam bom pomagala s primerom:

Nagi in pijani boste v bazenu svojemu šefu povedali, kaj si o njemu res mislite. Dodatek: z vami v objemu bo njegova žena, vodnarka po horoskopu.

No, nekaj takšnega se vam lahko jutri zgodi. Seveda, lahko ostanete tudi doma, na varnem.


torek, 30. avgust 2016

Je voda iz pipe dovolj čista?

Ko sem v arhivu iskala nek dokument, sem naletela na tole sliko:


Ne, tole ni nov recept za marinirane vaflje (boljše primerjave se trenutno ne spomnim ...), ampak eden izmed filtrov iz naše Reverzno-osmozne naprave.

Filtre zelo redno menjamo, ker so moje brbončice zelo občutljive. Pa vendar se v filtru nabere toliko svinjarije. Malo iz cevi, malo iz vode. To je prvi filter, nato pa voda gre še čez 4 filtre, da se res dobro očisti.

Vsakokrat, ko že skoraj podležem trditvam, da je voda iz naših pip dovolj čista za piti, se spomnim na to sliko. Pomembno pa je to: ta filter ujame predvsem organske nečistoče. Tisti najhujši strupi (pesticidi, hormoni, težke kovine) so najmanj vidni.