petek, 22. junij 2012

Evo, prve fotografije s šišenskega balkona:


Vam je všeč moja avantgardna zasaditev?


Ja, tudi s te strani je obešena plastična folija prav lepa!

Če se sprašujete, kaj počnem, nam povem, da preganjam vrabce, ki uničujejo moje bodalice. Ne vem, zakaj to počnejo, saj jo samo preščipnejo. Ne  uporabijo je za izdelavo gnezda ali pletenje venčkov, zato gre za čisti vandalizem!!!

Ker je moja optimistična teorija ta, da so žejni, sem jim na balkon nastavila vodo.


Improvizirano kopališče za vrabce - bo pomagalo?

Obstaja še ena teorija in sicer, da se igrajo s travami. Ji bom že pokazala, bandi vrabčevski!!! Samo malo še manjka, pa si bom namesto psa omislila mačko. Si je mogoče sposoditi krvoločno mačko, ki bi pazila na vrabce?

P.S.
Na balkonu sem "odstranila" že najmanj 30 strigalic, ki veselo grizejo okrasne koprive. Nekaj jih je še očitno ostalo in nimam pojma, kam so se skrile. Namesto mojih trav naj vrabci raje lovijo strigalice!


sreda, 20. junij 2012

Hitri seksi nogometaši

Vročina in nogomet - zame nič kaj prijetna kombinacija, ki jo moram prenašati v teh dneh. Slovenija na evropskem prvenstvu nima reprezentance, Nemčija pa ima. In, če imaš nemškega moža, ki rad gleda nogomet ... - komentar ni potreben.

Na vseh nemških televizijskih kanalih se ukvarjajo z nogometom. Analiza tekem zaseda 30% prostora, vse ostalo pa so bolj ali manj lahkotne teme. V jutranjem programu so predstavili knjigo o nogometaših, kjer je avtor primerjal nekdanje in sedanje igralce. Na primer:

- kako so se obnašali (vratar je bil skoraj vedno čudak, ki je vzbujal strah - tako pri nasprotnikih, kot pri soigralcih);
- kakšno pričesko so nosili (v 70. letih so bile obvezne disko pričeske, ki jih nekateri fuzbalerski lasje niso prenesli, zato so bili igralci zelo smešni);
- tatuji so bili redki in skriti;
- koliko mišic so imeli igralci nekdaj in danes.

No, mišice so zanimiva tema. Vsaj nemški igralci se po tekmi slečejo, da z nasprotniki zamenjajo drese. Pri tem s ponosom pokažejo trenirana telesa. Nič maščobe in veliko radiatorčkov na trebuhu. V prejšnjih desetletjih ni bilo tako. Mišice na nogah so imeli vsi zelo razvite, ostale pa zmerno.

Današnji način igre je hitrejši, zato morajo biti nogometaši v dobri formi. Nekdaj so na tekmi pretekli 7 km, danes jih 12 ali več. Avtor knjige je takole komentiral: nekdaj smo komunicirali s pismi, danes z e-pošto - nogometaši morajobiti  hitrejši, da je igra zanimivejša.

Zato vedno pazim, kdaj bo konec tekme. Komaj čakam, da sodnik zapiska in se začne slačenje, pardon, izmenjava dresov. O, ja, nogomet je lahko tako lep!


Vir: www.bunte.de
P.S.
In nikar se ne pretvarjajte, da takrat pogledate vstran!

ponedeljek, 18. junij 2012

Slabe rože - slabo podjetje

Christian Rach je eden izmed najbolj znanih nemških kuharjev. Lansko leto se je umaknil iz gastronomije kot kuhar. Njegova hamburška restavracija Tafelhaus je bila zelo uspešna, imeli so eno michelinovo zvezdico, vendar se je odločil za izstop. Najprej je študiral matematiko in filozofijo; denar si je služil kot natakar in kuhar, se navdušil za delo v kuhinji in pustil študij.

Poznamo ga kot preizkuševalca restavracij oziroma bolje rečeno, kot rešitelja slabo stoječih restavracij. V eni izmed oddaj je povedal: kdor slabo skrbi za rože (v restavraciji, poslovnih prostorih), tudi za ostalo ne skrbi. Rože so znak za to, da podjetju ne gre (več) dobro.


Zasaditev v Murglah leta 2007

To lahko potrdim tudi sama, tako iz osebnih izkušenj, kot feng shui svetovanj. Kadar nimam dovolj časa, hitro zanemarim rožice, kar je narobe. Rože so vir energije, z rožami sporočamo strankam, da jih cenimo. Je potem bolje, da nimamo nobenih rož?

P.S.
Če nas bo kdaj obiskal davčni inšpektor in se čudil nad visokimi računi za rože, mu bom citirala Christiana Racha!