petek, 18. januar 2019

Leto 2019: slabo mesto doma in v podjetju

Še eno opozorilo za leto 2019 sem vam dolžna: kje v stanovanju (hiši, poslovnem prostoru) je slabo mesto. V letu 2019 je to jugozahod. Tam se nahaja zvezda 5, ki povzroča stres.

Na tem delu tlorisa se lahko pojavijo nenavadne težave in zapleti, pogostejše bolniške, slabše delamo, težave s spanjem, koncentracijo - energija je težka in počasna.

To področje vzdržujemo in čistimo, nikakor pa ne prenavljamo. Lahko zabijemo žebelj za sliko, ne lotimo se pleskanja ali menjave omar.

Če na tem področju spimo, se mu moramo res posvetiti. Ni rečeno, da bomo dobili velike težave. Opazovati se moramo in ukrepati, če se pojavijo.


Pomoč: v jugozahodnem izseku uporabimo element kovina, ker izčrpa zemeljsko zvezdo 5. To je bela, srebrna ali zlata barva, kovinski predmeti; če so okrogli, toliko bolje. Ljubitelji gongov ali kovinskih zvončkov jih lahko postavijo tja. Zvončki (mobili) morajo imeti 6 cevi, saj tudi število 6 spada v element kovina.

Vsi ti predmeti morajo imeti neko vrednost, pa naj bo velikost, izdelava ali finančna vrednost. Močna slaba zvezda se ne preganja z majhnimi pomočniki.


Uporablja se tudi okrogla posoda, ki jo napolnimo s soljo in vodo ter dodamo 6 enakih kovancev. Ne pozabimo dodajati vode, preden izhlapi. Solni kristali, ki se tvorijo, vsrkajo negativno energijo zvezde 5. Ko se leto zamenja in zvezda 5 poleti na drugo mesto, zavržemo sol in kovance.

torek, 15. januar 2019

Kako preživeti leto 2019

Dolgujem napoved za kitajsko leto 2019. Najpomembnejši napotek je: Srečni in uspešni bodo tisti, ki bodo imeli red in izvajali rituale (npr. pospravljanje vsak teden, 5-minut iskrenih pogovorov v družini, redne vaje za hrbtenico). Modrost, disciplina in strukturiranost naj bodo glavne smernice za novo leto.

Svinja se je zadnja od dvanajstih odzvala pozivu Bude, ko je k sebi povabil živali. Zato simbolizira zaključek 12-letnega cikla. Če letos zadev ne bomo končali, jih nikoli ne bomo mogli uresničiti. Tudi zato je leto 2019 bolj primerno zaključevanju in utrjevanju, kot pa novim začetkov.


Vir slike

Svinja simbolizira odmor (premor). To je lahko opozorilo, da dokončamo zadeve. Ali pa opozorilo, da moramo nekatere zadeve pustiti pri miru.

Leto 2019 je odlično za ustvarjanje družine (zaroka, poroka) - da se dokonča »proces«. Vsako zavlačevanje bi lahko bilo slabo sprejeto!

V politiki se bomo bolj ukvarjali z notranjimi zadevami. Več bo poskusov, da se konflikti rešijo na miren način. Ker svinja v sebi skriva veliko vode, so možne poplave, še posebej novembra.

Možno je, da bomo preveč naivni in zaupljivi; izkoristijo nas lahko denarni prevaranti, pa tudi sosedje, prijatelji in sorodniki, ki ne bodo cenili našega dela.

Leto 2019 je zelo ugodno, da postanemo prostovoljci, razširimo prijateljski krog, se naučimo novih hobijev, polepšamo dom in gostimo prijatelje.

Lahko bomo imeli težave s koncentracijo, saj je zemeljska svinja zelo kreativna in zvedava. Ne smemo se ustrašiti prvih ovir - skoraj nikoli niso tako velike, kot si mislimo. V stilu svinje moramo riniti naprej … in ostati zvesti svojim življenjskim principom.

Še na nekaj bomo morali paziti v letu 2019: da se bomo dovolj hitro odločali in v družbi ne bomo preveč pasivni (se vedno prilagajali drugim).


Svinja je sproščena, vedra in polna humorja, zato so te njene lastnosti dobro vodilo za novo kitajsko leto.