sobota, 12. januar 2019

Rojeni v letu kače bodo imeli slabo leto

Da se takoj popravim: ne samo tisti, ki so rojeni v letu kače, ampak vsi, ki imajo v horoskopu kačo. Kitajski horoskop je namreč sestavljen iz štirih stolpcev in v vsakem je lahko kača.

Zakaj bo kača tako "uboga"? Ker leži v senci vladarja leta - svinje. Kačo bo celo leto zakrivala senca, ki bo padala od vladarja, zato bo to slabo leto zanjo.


Pomaga, da se tega zavedamo in da na sebi nosimo tigra (amulet, majice, spodnje perilo, obesek), ki je naravni prijatelj svinje. Zato se bo z njo igral in jo tako zamotil, da bo kači dala mir. Hja, živalski svet je krut ...


Tiger bo zaveznik vseh kač v tem letu

Kače naj tudi pazijo na svoje zdravje, naj ne tvegajo po nepotrebnem, naj ne začenjajo (velikih) projektov, se bolj posvečajo medsebojnim odnosom in se zelo ukvarjajo s tisto temo, ki jo njena kača predstavlja.

Najbolj naj bi nastradali tisti, ki imajo kačo v mesecu in dnevu rojstva, nato pride leto in ura rojstva. Vsak od stolpcev ima vpliv na različna življenjska področja: dan rojstva - partnerstvo, leto rojstva - starši in otroštvo, ura rojstva - prihodnost in otroci, mesec rojstva - prijatelji in bratje/sestre.

Kako zelo drži ta negativen vpliv, ki se vsako leto spremeni, saj se vsako leto menja vladar leta, smo lahko opazili lansko leto. Vladal mu je izredno močan pes, ki je povzročal težave vsem zmajem. Tudi sama ga imam in ni bilo prijetno. Komaj sem čakala, da bo leto mimo.

Ja, tudi kačo imam v horoskopu in že takoj po 22. 12. 2019, ko se je začelo novo kitajsko leto, so se začele težave.

Spomnila sem horoskopa Angeline Jolie, ki ima v svojem horoskopu tri kače. Bomo skupaj opazovali, kaj se ji bo dogajalo v 2019! Na koncu bo Brad dobil vseh šest otrok ... tudi, če jih ne bo želel ...

četrtek, 10. januar 2019

Neugodne smeri za potovanja v letu 2019

Nekateri že načrtujete potovanja v letu 2019. V feng shuiju s pomočjo vladarja leta, ki bo tokrat svinja, določimo neugodne smeri za potovanja:

- ne potujemo v smeri vladarja leta,
- ne potujemo 180 stopinj od njega, kjer leži njegova "senca" (letos kača).

Sama že nekaj let upoštevam ta nasvet in se tako izognem nepodpornim energijam. Seveda so tudi selitve ali širitev posla v teh smereh neugodne. Izsek je velik samo 15 stopinj, zato nam ostane dovolj drugih smeri za potovanja, a ne?



Še malo povečana slika, saj nas vse zanima, kje na Hrvaškem in v Grčiji se bo dobro potepati (haha):


ponedeljek, 7. januar 2019

Detoks in bilanca silvestrskega dopusta

Se je že začelo: mediji nas preplavljajo z nasveti o razstrupljanju (detoksu). Pričakovano, seveda, saj ni skoraj nikogar, ki med prazniki ne bi jedel preveč oz. drugače kot po navadi. Slabe novice se bolje prodajajo kot dobre, zato v člankih ne boste našli pohval v stilu "O, kako lepo, da ste takoj po novem letu zopet začeli jesti zdravo. Tista dva kilogramčka, ki ste ju pridobili, bosta izginila sama od sebe do konca meseca. Nič ne skrbite, uživajte življenje."

Sem pa se spomnila prve resne oddaje o razstrupljanju, ki so jo pred leti predvajali na kanalu A. Prikazali so skupino Britancev, ki je bila na postu, nekje v Španiji. Tako so s sitom lovili kakec in analizirali vsebino. Govorili so o postu s sokovi in kolonski hidroterapiji ter komentirali spremljevalne simptome, ki nastanejo pri razstrupljevanju. Besedo detox je takrat prvič slišala večina Slovencev, sedaj pa nam je postala tako domača kot regrat in cviček.

Tudi jaz sem prvi delovni dan (po devetih dopustniških dneh!!!) začela z detoksom: odjavila sem se od prejemanja novic kar od treh vodilnih nemških strokovnjakov s področja zdravja in osebne rasti.

V zadnjem času so postali tako agresivni, tako penetrantni, tako ... ah, saj ne vem, kako bi povedala, ampak postali so mi tečni. Seveda se pri vsaki odjavi vprašam, kako naši naročniki na e-revijo razmišljajo o naših vsebinah. Hahahaha, to, da jih pošiljamo prepogosto, sigurno ne, ker jih enkrat do dvakrat na mesec.

Z zunanjo sodelavko Katjo skrbiva za res kakovostne članke, ker si mislim, da so naši bralci podobni meni in ne želijo brati nekih na pamet prevedenih člankov brez dodane vrednosti. Imamo tudi novo zunanjo sodelavko Jasno, ki nas je takoj vidno razbremenila in bo prevzela tudi ustvarjanje e-novic.

No, jaz nisem na detoksu, čeprav sem med prazniki pojedla več sladkarij kot običajno. Ker imam mladega in aktivnega psa, ki potrebuje veliko gibanja, smo se vsak dan dopusta potepali. Sedem dni smo preživeli v planinah v bližini Beljaka in raziskovali okolico. Ne, snega ni bilo ... (vsi me to sprašujejo, čeprav je močno snežilo v severni Koroški).


Pogled iz našega apartmaja in v enem tednu mi ni uspelo narediti nobene lepše fotografije. Je pa bil vsak dan drugačen pogled na dolino - fantastično. 

Naredila sem bilanco, kje vse smo bili. Če bi bilo vreme bolj prijazno, bi naredili še več kilometrov, tako pa smo izvedli te ture:

1. Po obali jezera Afritz (5,7 km) - prijeten sprehod ob nabrežju jezera, samo ena stran jezera močno tangira regionalno cesto (hrup, smrad), zato nismo šli okrog jezera, ampak v obe smeri po eni strani.

2. Arriach, polovica označene poti po gorskih kmetijah (5,5 km) - celotna pot je dolga 12 km, mi pa smo bili že malo pozni in na Silvestrovo nismo želeli hoditi po temi. Okrepčali smo se z doma narejenimi kremšnitami v najboljši restavraciji v vasi. Zanimivo: Arriach je trdno v rokah protestantov (zanimiva zgodovina, preberite kaj več).

3. Pot grajskih gospodov v bližine razvalin gradu Landskron (3,7 km) - prijetna, nezahtevna pot, ki jo lahko povežemo z ogledom razvalin (pozimi je grad zaprt), Opičje gore (Affenberg - sem že bila tukaj, vendar je pozimi to raziskovalno središče zaprto, saj opice seksajo) in kopanjem v Osojskem jezeru (brr, pozimi premrzlo).

4. Pohod od Heiligengeist do Almgasthof Hundsmarhof (malo boljša planinska koča, ki je vedno polna in ima ljubljanske cene). Pohod ni nič posebnega, je kratek, vendar je ravno tisti dan zelo pihalo in smo bili zadovoljni s prehojenimi 5,6 km. Ker v koči, po pol urnem čakanju, nismo mogli niti naročiti, smo odšli. Jedli smo v restavraciji Jedermann in bili navdušeni nad hrano. Pozor, kuhinja dela do 15. ure in nadaljuje zvečer.

V soboto smo želeli v okolici Faackersee narediti še eno turo, dolgo 7 km, vendar je bilo vreme preveč neprijazno. Midva s psičkom Luiem sva to nadoknadila v nedeljo, ko sva se več kot tri ure potepala po Ljubljani in sigurno naredila 7 km.

Skupna bilanca: 34 km. Tukaj nisem štela mini izletov okrog apartmaja, ki prinesejo še najmanj 4 kilometre.

Mogoče se komu ta številka ne zdi visoka, jaz pa sem zelo zadovoljna, saj so to bili zdravi, prijetni in zanimivi kilometri.