petek, 25. november 2011

Parlamentarne volitve 2011 - koga voliti?

Včeraj sem za nasvet o letošnjih volitvah vprašala karte Mah Jongg, kot sem obljubila. Rezultat je zelo zanimiv in se pokriva z analizo prijateljice astrologinje.

Kakšna je trenutna situacija?

Vladajo nam politiki (krivi so vsi, tako pozicija kot opozicija), ki so ekstravagantni in zaverovani vase. Od volitev politiki v svoji notranjosti pričakujejo nov začetek in napredek.

Karta št.30 (Zahod) predstavlja "odhod v pokoj", kot zahajajoče sonce se morajo "stari" politiki posloviti. Karta Voda ponavadi pomeni potovanje, tokrat pa v kombinaciji s karto Krap napove, da se nekateri politiki za dolgo poslavljajo. Primanjkovalo jim je modrosti in sodelovanja. Saj, če so ekstravagantni in zaverovani vase, ne morejo delovati drugače. Krap tudi napoveduje, da se bodo težave, ki nas že dolgo mučijo, uspešno rešile.

Kje so problemi?

Na tem mestu se pojavi karta Vhod, vendar so nam vrata v novo priložnost (življenje) zaprta, saj ni zaupanja. Nimamo nobenih vrednot, trajnih medsebojnih povezav (složno delovanje vseh Slovencev) in občutka za pravičnost. Rešitev za problem: uspeli bodo tisti, ki znajo trdo delati. Znova se pojavi voda, ki pa na tem mestu napoveduje "obiskovalca" iz tujine.

Rezultat volitev

Nova vlada si bo postavila nerešljive cilje, preveč bo ambiciozna. Karta Sedem zvezd to potrdi - koalicija bo stremela po nedosegljivem.

Zadnja karta v Mah Jonggu napove možen izzid pri zastavljenem vprašanju. Dobila sem karto Lotus, ki je dobra karta, saj napoveduje novo življenje. Sprijazniti se bo treba s preteklostjo in začeti drugače, potem bomo zadovoljni.

Povzetek

Mah Jongg nam svetuje, da volimo "nove" stranke. Voliti moramo tistega politika, ki zna trdo delati in deluje povezujoče. Časovni potek za avgust 2012 napoveduje obisk iz tujine. Mislim, da bodo to v prenesenem pomenu EU in tuje bančne institucije, ki bodo izvajale pritiske zaradi slabe finančne situacije države. Nova vlada bo nato septembra in oktobra preveč ambiciozna, postavila si bo nerešljive cilje. Lahko si kar predstavljamo, kaj bo to - odpor sindikatov, demonstracije in protesti ljudi, ko bo vlada začela močno varčevati. Karta Lotus napoveduje nov začetek, kar novembra zelo verjetno pomeni padec vlade ali nove volitve. Ampak, rezultat bo dober, tista nova vlada bo končno "prava". Prinesla nam bo trdne vrednote in stabilnost.

Moja odločitev za volitve

Volila bom stranko z levo usmeritvijo in edina, ki še ostane, vsaj tako kažejo trenutne javnomnenjske raziskave, je Jankovićeva Pozitivna Slovenija. Kakorkoli ne maram Jankovića (predvsem zaradi tržnice), je vedno deloval povezujoče in ni razdelil naroda na naše in vaše. Janša in Virant bosta zelo verjetno sklenila koalicijo in v parlamentu potrebujemo močno opozicijo. Možne so tudi druge koalicije, polne kompromisov, ki ne bodo mogle delovati. Kaj se bo dogajalo novembra 2012, bomo pozorno opazovali. Zanimivo je to, da je ponovne volitve po enem letu delovanja nove vlade, napovedala tudi prijateljica astrologinja.

Do 5.12.2011 sem na odpustu, vendar bom z veseljem prebirala vaše komentarje. Se vidimo po volitvah!

P.S.

Borut Pahor je za intervju v Mladini (11.11.2011) povedal:
"Ne izključujem možnosti, da bomo imeli znova hitre volitve. Še ene predčasne, bodisi zaradi neuspešnih političnih zavezništev bodisi zaradi hudega razočaranja javnosti."

A se tudi Borut Pahor ukvarja s prerokovanjem? Katero tehniko uporablja??

četrtek, 24. november 2011

Blog: Dobre prispevke opazijo tudi v reviji Jana

Moram se pohvaliti, da so moj blog omenili v aktualni reviji Jana. Povod je bil prispevek Lepo oblečeni in polni strupa, ki je zakrožil z elektronsko pošto in prišel tudi do Janinih novinark.

Objavljam prvo stran članka, ostalo pa si preberite v Jani:

torek, 22. november 2011

Zdravje: Izšla je prva številka E-revije Avita

Danes je izšla prva številka E-revije Avita. Kdor še ni pripravljal e-novic, ne ve, koliko dela je potrebno, preden lahko izidejo. Še najmanjši problem so besedila, vsaj pri nas, večji pa dizajn in tehnika v ozadju. Na srečo imam okrog sebe pomagače, ki so računalniško bolj pismeni, zato smo novice danes uspešno poslali.

Glede na to, da smo naslove zbirali vsaj tri leta, je odjav in neobstoječih e-naslovov presenetljivo malo. Me veseli, da so nam prejemniki dali možnost, da se izkažemo. Dobila sem že nekaj komentarjev in vsi so pozitivni. Čeprav, bi mi prijatelj napisal, da so naše novice brez veze in izredno grde?



Vabim tudi vas, obiskovalci bloga Osebni in zasebno, da se prijavite na E-revijo Avita. Pošiljali jih bomo približno dvakrat mesečno in vsebina bo vedno zelo zanimiva. Najenostavneje se prijavite na spletni strani Avita, kjer v polje desno zgoraj vtipkate vaš e-naslov in pritisnete na povezavo Naročite se.

Če se boste prijavili v naslednjih dneh, vam bomo poslali aktualno številko z zanimivimi temami o krepitvi imunskega sistema pri odraslih in suhi koži, ki nas muči v hladnih dneh. Izvedeli boste tudi, o katerih temah bomo pisali v številki 2.

Lepo prosim, vsaj vi mi pošljite kakšne kritične komentarje o E-reviji, da se bomo lahko izboljšali!


ponedeljek, 21. november 2011

Življenje: Humor in ostala navodila, kako preživeti ponedeljek

Že ko sem vstala, sem začutila, da bo današnji dan zelo naporen. Feng shui je to potrdil, saj se današnji dan imenuje "Destroy" in je najslabši dan v mesecu. Dober je "samo" za odhod (iz zakona, podjetja) ...

Da pa ne bomo preveč "destroy", vam pošiljam malo humorja - zabavne stavke, ki nastanejo zaradi napačne uporabe slovenske slovnice.

- Prodam posteljo za ženo, ki je zložljiva.

- Prodam psa. Žre vse. Posebno rad ima otroke.

- Visoko kvalificiran čevljar izdeluje gojzarje, čevlje in sandale po naročilu in po meri. Tudi iz kože cenjenih strank.

- Lopov, ki mi je ukradel stopnice v hišo, naj mi jih takoj vrne, sicer se bom odločil za drugačne korake.

- Zaradi nepredvidenih razlogov je združenje jasnovidcev odložilo nocojšnji sestanek.

- Pogrebno društvo sporoča, da so odjemalci, ki smo jih postregli, naše najboljše priporočilo.

- Iščemo ljudi, ki znajo šteti do deset, da bodo preverjali število prstov v naši tovarni rokavic.

- Na vratih mesnice je mesar pustil listek: "Jutri bom klal. Postavite se pravočasno v vrsto."

- Na oglasni deski krajevne skupnosti je bilo sporočilo: "V soboto ob desetih bo streljanje rezervnih oficirjev. Kdor ne bo prišel, bo obešen na oglasni deski ."

- V vasi stoji razglas: "Tisti, ki tistega, ki je desko, ki pot, ki proti Zgornjim Ruknjam vodi, kaže, vzel, prijavi, bo dobil lepo nagrado."

- Torkova gledališka matineja ta teden izjemoma ne bo v četrtek zvečer, ampak v soboto popoldne."

- Opozorilo v restavraciji: "Direktor ni odgovoren za plašče, površnike in dežnike, ki jih ukradejo v tem prostoru, razen če ga zasačite pri dejanju."

- V prometni nesreči je bilo pet mrtvih, od tega dva huje.

- Oni je zapeljal levo, nato pa desno, potem spet levo, preden sem se lahko zaletel vanj.

- Povozil sem nekega moškega. Priznal je, da se mu je to že enkrat zgodilo.

- Pešec kratko malo ni vedel, kam hoče, in tako sem ga povozil.

- Moj avto je peljal naravnost, kar v ovinku na splošno povzroči zapuščanje cestišča.

- Neki pešec je stekel proti meni in brez besed izginil pod mojim avtomobilom.

- Še nikoli nisem pobegnil s kraja nesreče. Nasprotno: vedno so me morali odnesti .

- Vaš zavarovanec je treščil v moj frizerski salon. Med popravilom je bilo moje poslovanje omejeno. Stranke sem lahko strigel in bril samo zadaj.

Vir: Forum prevajalcev
A ne, da se že bolje počutite?