petek, 18. marec 2011

Blog: Nova podoba

Ne, ste na pravem mestu, to je blog Osebno in zasebno. Za spremembo podobe bloga je kriv Google s svojimi posodobitvami, ki se niso več ujemale s prejšnjo predlogo (imela sem jo tri leta). Arhiv novic je postal oblikovno prav grd, pojavljali so se prazni prostori, kjer jih ne bi smelo biti, in celoten blog mi ni bil več všeč.

Upam, da vam je nova podoba všeč ali pa vsaj mislite, da zunanjosti ni pomembna, ampak vsebina.

sreda, 16. marec 2011

Potovanje: V nemški Maribor k tašči in tastu

Obisk pri tašči in tastu v Marburgu (univerzitetno mesto, ki leži približno 100 kilometrov severno od Frankfurta in je pobraten z našim Mariborom) je vedno prijeten. Tokrat je bila glavna tema sekanje in žaganje 200 let starega hrasta, ki je stal ob hiši. Napadla ga je posebna goba in so ga morali posekati. Moj tast se je odločil, da bo les obdržal, čeprav ga bo za 40 kubičnih metrov. Hrast je bil, na srečo, zaščiten, zato je stroške za njegovo odstranitev prevzela občina.

Vsi ostali smo mnenja, da bi moral vsaj del lesa prodati, ali pa si poiskati pomoč pri sekanju in žaganju.  Hrast je bil zelo velik, kar se vidi na slikah, zato bo delo zelo naporno. Ampak, moj skoraj 82-letni tast je vztrajen in trmast. Pravi, da mu je všeč malo razgibavanja na svežem zraku.

Mojo taščo je bolj zanimal feng shui, saj sem ji že po telefonu povedala, da bo moška stran hiše sedaj oslabljena. Padlo je nekaj predlogov za nova drevesa, vendar sem ji povedala, da mora zadnjo odločitev sprejeti njen mož, saj je to "njegova", moška stran. Moj tast se je ob teh besedah vidno zabaval in v mislih že odločal o jablani, ki jo bo tam posadil, čeprav sem mu svetovala "moško" drevo ...

V nedeljo smo se odpravili na izlet in sicer v 35 kilometrov oddaljeni Frankenberg. Zelo zanimivo mestece, najbolj znan je magistrat:


Obiskali smo tudi cerkev, oziroma najprej njeno kapelico, potem pa še osrednji del. Cerkev je protestantska, kar se je zelo izražalo pri arhitekturi. Vitraži so bili brez kičastega barvnega stekla, notranjost "čista", brez baročnih angelčkov in drugih odvečnih okraskov. S sabo sem imela kompaktni fotoaparat, zato sem lahko v cerkvi fotografira samo detajle (pri majhnih fotoaparatih je šum zelo velik in fotografije bi bile preveč zrnave).


Kosilo smo imeli v bližnji vasi, še prej pa smo se sprehodili po Frankenbergu. Odkrila sem zelo dobre kombinacije starega in novega. Najbolj všeč mi je zadnja fotografija.
ponedeljek, 14. marec 2011

Življenje: Šala za dober začetek tedna

Štiri dni sem se potepala po Nemčiji, zato sem v zaostanku z delom. S hujšanjem bomo nadaljevali, vi pa se medtem zabavajte ob branju te šale (bodite pozorni na odprtost in nevulgarno izrazoslovje Janeza in Micke):

Piše se leto 2222. Janez in Micka pristaneta na Marsu. Srečata Marsovski par in kmalu se zapletejo v prijeten klepet.


Janez povpraša, če je tudi na Marsu borza, kakšni so PC-ji in kako služijo denar. Končno Micka povpraša tudi po seksu.

"Kako pravzaprav to počnete?" vpraša."Podobno kot vi." odgovori marsovec.

Pogovor se nadaljuje in končno se para strinjata, da bodo to noč zamenjali in tako izkusili nekaj novega.

Micka in moški marsovec gresta v spalnico, kjer se marsovec sleče. Ima malega, drobcenega...

"Oh, ne vem, če bo tole šlo," pravi Micka! "Zakaj, je kaj narobe?" povpraša on.

"No," odgovarja Micka, "Ni ravno takšen, kot sem si ga predstavljala!"

"Ni problema," odgovori marsovec in se začne z roko tolči po čelu. Z vsakim udarcem postaja njegov ud daljši ... vse dokler ni kar impresiven.

"No, ja," pravi Micka, "Dolžina je OK, a vseeno je še precej tanek."

"Ni problema," odgovarja in se začne vleči za ušesa. Vsakič se njegov malo odebeli, dokler ne postane takšen, da je za Micko pravo veselje.

"Marija!!" vzklikne ona, ko padeta v posteljo in se potem celo noč vroče ljubita.

Naslednji dan se Micka pridruži Janezu in para se poslovita. Janez povpraša Micko,

"No, ali je bilo vredu?"

"Grozno mi je, ampak moram priznati, da je bilo odlično. Kako pa tebi?"

"Grozljivo," odgovarja on, "vse kar imam od te avanture je obupen glavobol...kar naprej me je klofutala in vlekla za ušesa!"