sreda, 1. avgust 2012

Ideološka delitev Slovencev in feng shui

Nemški kolegici Angeli sem se po mailu tožila, kako razdiralno (zopet) deluje Janša. Že tako feng shui Slovenije nakazuje na težave s sprejemanjem preteklosti in razdore, zdaj pa imamo še takšne politike. Ali pa imamo razdiralne politike zaradi takšnega feng shuija? Vprašala sem jo, ker se veliko smuka okrog mojstra Chana, ali obstajajo načini, kako spremeniti feng shui države. Zelo sem radovedna, kaj bo odgovorila.

Lahko feng shui reši Slovenijo?

Ko sem v Maximarketu kupovala mehčalec, sem na pločniku videla obrise kegljev, ki so ostali od akcije za zaustavitev gradnje TEŠ3. Gradnja se bo nadaljevala in sicer zato, ker nimamo niti enega pogumnega vodilnega politika, ki bi se odkrito in učinkovito zavzel za ustavitev gradnje. Nimajo poguma! In niso suvereni; za njimi so vedno neki botri, ki jih vodijo z vidnimi in nevidnimi vrvicami. Veliko še bolj enostavnih zadev se ne razčisti in reši, ne da bi se skoraj dve milijardi vreden projekt.

Če bi bil moj partner politik, mu tudi ne bi pustila, da bi se boril proti gradnji, ker bi se mu hitro zgodila "nesreča".

Feng shui analiza Slovenije je objavljena tukaj.

Cesar Milan v svoji knjigi pravi, da bi moral vsak ameriški predsednik pokazati, da zna voditi psa. Pa ne samo enega, temveč cel trop, saj so tudi ZDA velika država in potrebujejo močnega voditelja. Ugotavlja, da že od Kennedyja ni bilo v Beli hiši večjih pasem psov, ampak samo manjše in pohlevne. Ker pes odraža značaj lastnika, si lahko mislimo, kam pes, pardon, Cesar Milan taco moli.

Članek o politikih in njihovih psih. Putin ima velikega ...

Od naših predsednikov vlad je imel samo Drnovšek veliko mrcino, celo dva psa iste pasme. Predvidevam, da je svojega psa znal obvladovati, tako kot svoje koalicijske partnerje in tekmece. Po mojih podatkih Janez Janša nima psa.

 (foto: www.rtvslo.si)

(foto: www.finance.si)

torek, 31. julij 2012

Kako uspešno preživeti rojstni dan

Vsaj malo je potrebno načrtovati. Čeprav sva midva šele ob 10. uri določila končno smer. In dobro izbrala. Šla sva mimo Kamnika, čez Podvolovljek proti Lučam. Približno 6 kilometrov pred Lučami sva zavila levo in dobri dve uri pešačila po široki poti skozi samotno dolino. Spremljal naju je hladen potoček, nad glavami pa krožil sokol, ki tam rad gnezdi. Šele, ko sva se vračala, sva opazila, kako visoko sva se povzpela.

Zjutraj, med načrtovanjem, sem Dominiku predlagala, da greva jest v Hišo Raduha v Luče. V redu, tvoj rojstni dan je, ti izberi. Ko pa sem mu povedala, da je to ena najboljših slovenskih gostiln in da jo priporoča tudi njegov prijatelj (= golfist, gurman in gurmanski kritik), so se mu zasvetile očke.

In, res je bilo tako! Vse je bilo zelo, zelo dobro. Ne samo jedi, tudi ambient, prezentacija jedi, postrežba. Sedela sva na terasi, vse je bilo umirjeno, hkrati pa ravno prav tekoče. K hrani sem pila najprej limonado, nato pa šebesa. Mljask, kako je bilo dobro.

Jedilnik sezonsko prilagajajo. Tokrat sem, kot predjed, naročila dimljeno postrv z belo omako (pasirana gomoljna zelenjava, vendar se ne spomnim, kakšna) in korenčkovim narastkom. Zraven pa malo marakuje - božansko. Za glavno jed sem izbrala teletino in dobila s korenčkom in drugo zelenjavo polnjen telečji zrezek, zraven krompir in omako. Še enkrat božansko.

To je res restavracija, kjer se vse ujema, tako po okusu, kot vizualno. Toplo priporočam.

Po glavni jedi je moj mož odšel na stranišče (le zakaj to piše, se boste vprašali - počakajte!). Ko se je vrnil, naju je natakarica vprašala, ali bova tudi sladico. Najprej sva rekla ne, potem pa le naročila čokoladno tortico. Moj mož je nato čez minuto znova vstal od mize in izjavil, da mora na stranišče.

Ojoj, sem zatarnala sama pri sebi, začele so se težave s prostato. Njegov mehur je namreč gromozanski, kot pri večini moških, zato hodim sama trikrat pogosteje lulat, kot on. V redu, potrebno se bo sprijazniti s staranjem in težavami, ki jih z leti pridejo. Tudi pri meni je zadnji hormonski test pokazal, da imam premalo progesterona, kar je znak za začetek menopavze. (Dominik se je ob tej moji izjavi samo smejal in rekel, da imam premalo progesterona zaradi stresa.)

Ko je prišla sladica, sem doživela prijetno presenečenje: natakarica je prinesla tortico in rojstno-dnevno svečko. Po moževem zadovoljnem režanju sem ugotovila, da je z njegovo prostato (še) vse v redu ...

Dan sva zaključila pri najini priljubljeni maserki Somsi v Thai centru in nato sladko zaspala.

Ker nisem naredila niti ene fotografije, se bom morala hitro vrniti v Hišo Raduho in ponoviti vse skupaj. Se strinjate?