torek, 18. februar 2014

Tina Maze skozi kitajski horoskop

O horoskopu Tine Maze sem želela že večkrat pisati, danes pa je kar pravi dan, da ji posvetim nekaj stavkov. Ure rojstva nimam, zato bom zelo previdna z izjavami.

Njen osebni element je kovina yang, torej ima okrog sebe trden oklep, znotraj pa mehko in toplo sredico. Verjetno je prav njen trener in partner Andrea znal prebiti ta oklep in iz nje izvleči najboljše. On je s svojo ognjeno (italijansko) energijo stopil kovinsko zaščito. Seveda se je Tina pri tem uspešno upirala ...

V področju intelekta se to vidi: najprej je pridna in poslušna delavka, potem pa začne dvomiti in solirati. Si kar predstavljam, kako svojega trenerja muči z vprašanji, zakaj tak trening, kaj ji bo prinesel, a ne bi raje drugače. Ja, Tina se je morala naučiti podrejati in zaupati. Področje intelekta je povezano tudi s samopromocijo in izražanjem čustev - vemo, da tukaj nima (več) težav. Ker temu področju vlada element voda (komunikacija), je Tina dober retorik.

Na vseh ostalih področjih pa je, po podatkih, ki jih imam, bila premalo aktivna. Kar čakala je, da se nekaj zgodi. Verjetno ji je tudi tukaj pomagal trener in partner Andrea - včasih jo je "brcnil", da se je premaknila, včasih dal podporo, da si je pridobila samozavest.


Vir: www.slovenskenovice.si

Tinin horoskop kaže, da je za svoj uspeh nujno potrebovala nekoga "od zunaj". Kako močna je osebnostno, lahko samo ugibam, v veliko pomoč ji je zmaj (zemlja) v mesecu rojstva, ki podpira njeno kovino. Lahko si kar predstavljam, kako bruha ogenj, ko ji kaj ne paše! So pa zmajčki tudi zabavljači, dobrodušneži in kreativci - dokler so zadovoljni in siti.

Ne upam si napovedati, ampak mogoče bo morala Tina paziti pri telesni teži. No, bomo videli, kako bo čez nekaj let.

V sebi sanja, poleg zmag in uspehov, tudi o lepo urejenem, toplem domu, kjer se brezskrbno igrajo otroci in mačka/pes. Najbolj srečna bo, če bo v partnerski zvezi nosila hlače, zato se naj Andreja kar pazi - ko ne bo več trener, bo (moral biti) copata.

Na žalost nimam časa, da bi naredila podrobnejšo analizo, bo pa zanimivo opazovati, kaj bo še delala v življenju, predvsem po zaključku športne kariere.

Današnji dan je v znamenju kovinske yang opice, tudi Tina je kovina yang. Ji je ta presežek kovinske energije pomagal, da je osvojila zlato medaljo? Karkoli je bilo, ji od srca privoščim vse medalje, saj je za njih zelo garala.
------------
Dodano 11.3.2014 - izseki iz intervjuja s Tino Maze (časopis Dnevnik), ki potrjujejo mojo interpretacijo horoskopa:

Imate precej talentov. Mauro Pini pravi, da je prepričan, da boste našli nove po karieri. Kaj bi to lahko bilo oziroma kje še najdete kreativnost?

V veliko stvareh. V risanju, oblikovanju, glasbi, pisanju. Alpsko smučanje je lep šport za izražanje umetnosti in moči obenem.

Zasebni in profesionalni odnos z Andreo Massijem se prepletata, o čemer ne govorita veliko. Vam je težko?

Problem je, ker ni časa. Druge stvari so prioritetne. Ko nisva v športu, se zelo malo kregava. Prav želim si obdobja, ko bi bila skupaj brez športa. Toda nama ga ne uspe odklopiti. Jaz ga vidim kot trenerja, ki me priganja, on pa mene kot tekmovalko, ki mu nasprotuje, ko je težko. Zelo težko, skoraj nemogoče je to odklopiti med sezono pa tudi poleti. Toliko časa sva skupaj, toliko energije je vložene v šport, da na trenutke najin odnos trpi.

Če se prepirata, se le zaradi smučanja?

Ja ali pa zaradi stvari, povezanih s smučanjem.

Če športne dosežke pustite ob strani: kateri je vaš največji uspeh?

Ne vem, ali naj bom ponosna na to ali me prav to ubija: ogromno sem se morala spremeniti, da sem dosegla uspehe. To je izjemno težka zadeva, ki me utruja. Govorim o tem, koliko moraš spremeniti mišljenje, ohladiti čustva, gledati na stvari bolj površinsko.