sreda, 26. december 2012

Srečno 2013!

Drage bralke in bralci bloga Osebno in zasebno!

Zahvaljujem se vam za vaše zveste obiske v tem letu in vam želim v prihajajočem letu 2013 veliko sreče in uspehov. Ostanite zdravi in vsaj malo svojeglavi, drugače vam bo dolgčas. Ker bo v letu 2013 vladala zvita in mistična kača, mi ne bo zmanjkalo zanimivih tem.

Helena Golenhofen


Letos so moja darila bila lično zavita in izbrana v stilu - manj je več

*****
Treba je mnogo preprostih besed
kakor:
kruh,
ljubezen,
dobrota,
da ne bi slepi v temi
na križpotjih zašli
s pravega pota.
Treba je mnogo tišine, tišine
zunaj in znotraj nas,
da bi slišali glas,
tihi, plahi, pojemajoči glas
golobov,
mravelj,
ljudi,
src
in njih bolečine
sredi krivic in vojskà,
sredi vsega tegà,
kar ni
kruh,
ljubezen
in ne dobrota.
Tišine. Tišine. Srca samó
naj merijo čas,
kažejo pota.

 (Tone Pavček)

ponedeljek, 24. december 2012

Dopust Egipt Hurgada december 2012

Uživajte - ne bom komentirala fotografij, saj je vse jasno.


















Želim vam lepe božične praznike in ne pozabite si vzeti časa tudi zase. Le kako boste razdajali energijo drugim, če je  sami nimate?

nedelja, 23. december 2012

Priprave na praznike - v Egiptu

Čisto spontano sem se odločila, da se odpravim na dopust - v Egipt, kam drugam. Zvesti bralci spletnega dnevnika veste, da sem bila že velikokrat v Egiptu, saj je blizu in dovolj topel, ko je doma še mraz.

Prav to me je najbolj presenetilo - kako toplo je bilo v tednu pred božičem. Hotel je bil v redu, samo enkrat sem zamenjala sobo. Ponoči, ko so se umirile nemirne ruske nogice nad mano in nehal kričati ruski otrok v sobi nasproti moje, je bilo fantastično mirno. Slišala sem samo šumenje morja. Božansko! Hotel je bil na samem, zato nas ni motila glasba iz drugih hotelov. Lepa peščena plaža, zaščiten zaliv in čista voda.

Hrana na srečo ni bila preveč dobra, vendar je bila ponudba all inclusive v kombinaciji s PMS vseeno slaba kombinacija za moje dietne zaobljube. Presenetili so me animatorji: še nikoli nisem videla tako harmonične ekipe. Ogledala sem si celo tri njihove večerne predstave in vedno so bili prisrčni ter zabavni.

V ekipi je bil fant, ki je izstopal po svoji družabnosti. Bil je motor ekipe in z vsemi gosti se je dobro razumel. Ko je bil na plaži zadolžen za glasbo, je vedno vrtel tudi hrvaško glasbo. Ko sem prvič zaslišala hrvaška besedila, sem bila zelo presenečena. Nisem ga vprašala, od kod pozna takšno glasbo, vendar sem razumela, da je iz Romunije in očitno je v Nemčiji študiral, saj je zelo dobro govoril nemško. V Romuniji namreč živi nemška manjšina in veliko jih pride živet v Nemčijo. Na vsak način je bil visoko inteligenten, saj je goste premagoval v šahu in govoril je več jezikov. Me prav zanima, kaj bo postalo iz njega. Moje izšolano oko je zaznalo, da bi moral bolj paziti na svoje zdravje, da se ne bo prehitro izčrpal.

Eden najlepših trenutkov je bil, ko sem ob desetih dopoldne ležala na plaži in poslušala pesem Oliverja Dragojevića Moj lipi anđele. Sonce je že toplo božalo kožo, morje je bilo mirno in plaža je bila skoraj prazna. Božansko. Saj za srečo res ne potrebujemo veliko.



Oliver Dragojević:

Moj lipi anđele


Negdje još čuvam nešto za tebe,
kad dođu jutra puna nevoje.

I kad nam ništa ne ide,
pogledaj u mene.

Ako nas tužne jutrom probude.

I srce stisne se od nevoje
ja čuvam nešto za tebe,
pogledaj u mene.

To može dati samo onaj koji te
kad pođe po zlu voli više od sebe.

Moj lipi anđele, pogledaj u mene,
ako nas tužne jutrom probude,
ja čuvam osmijeh za tebe.


Naslednjič bom objavila še fotografije in povedala, kaj me je naredilo srečno - ponoči.