ponedeljek, 5. maj 2014

Prvomajske počitnice v Baški

Kako ste preživeli praznike? Najbolj pomembno je, da ste vsaj nekaj ur delali tisto, kar vas veseli. Sama sem se odločila za raziskovanje otroka Krka in zelo uživala. Vremenska napoved je bila za soboto sicer slaba, vendar je močan veter hitro prepodil dež. Bilo je zanimivo raziskovati otok, ki ga drugače poznam samo s poletnih počitnic.

Dolge hlače, čevlji, vetrovka ... ne pa kratke hlače, sandalčki in majica.

V Baški je še vedno tako kot je bilo; obiskala sem jo že petič in še vedno mi je všeč. Pomurske občine imajo v Baški počitniški dom, zato sem jo prvič spoznala kot otrok.

Od mojega zadnjega obiska (tako, po spominu, je minilo 4 - 5 let) so v Baški pridno delali in obnovili večino hotelov in restavracij. Baška je vizualno lepša, ponudba v restavracijah pa je nespremenjena. Pet vrst solat (tudi konec aprila ponujajo paradižnik in kumare), čevapčiči in ražnjiči, ribe in morski sadeži, pa še testenine in pice.

V vseh restavracijah visi enak jedilnik!

Tega kot podjetnica res ne razumem, saj je v poslu lažje uspeti, če se razlikuješ od konkurence. Potem pa se gostinci čudijo, ker so restavracije med prvomajskimi prazniki slabo obiskane. Seveda sem raje kuhala sama, ker znam narediti raznolike in bolj zdrave jedi. Na primer, ajdovo kašo s kolerabo, belgijski radič z rdečo čebulo in rožmarinom, enolončnico z brstičnim ohrovtom in testeninami, solate ...

Hrvati se bodo morali še veliko naučiti. Na žalost bodo šli po liniji najmanjšega odpora - jedilnike bodo spremenili šele takrat, ko se jim bo promet močno zmanjšal.












Poznate pešpot od Malinske do Njivic? Čudovita narava in mir, toplo priporočam.