četrtek, 9. julij 2020

Hranim čebele - rožice v Murglah

Sploh ne vem, kako bi opisala dosedanje mesece. Koliko se je zgodilo ... Mislim, da imamo vsi probleme s kitajskim letom podgane in vodo yang. Sem že napisala, da letos vlada kovinska podgana, kar pomeni, da je zelo močna, predvsem pa seka, čisti, prebira - in to kar brutalno. 

Zanimivo bo opazovati drugo polovico leta. Takrat bo podgana še bolj močna. 

Stalnica okrog mene so samo rožice (hahaha). Ampak, tudi z njimi je letos veliko dela in treba je biti pozoren, saj jim vreme ni naklonjeno. Zaenkrat vse dobro kaže, toča je klestila samo enkrat, pa še to malo. 

Rožice sem že dvakrat morala postriči. To je nujen opravek v mešanih zasaditvah, saj nekatere rastline rastejo hitreje in zadušijo tiste, ki so počasnejše. Upam, da jih pridno gnojite. Letos sem nabavila še en sod za vodo in sem super zadovoljna, saj so poti za nošenje vode krajše.

Objavljam nekaj fotografij iz Murgel - brez obdelav. Počasi se navajam na močne barve rožic, obiskovalci pa so navdušeni. Predstavljajte si, da je trava pokošena ... :) Letos imam tri grmičaste bazilike, ki, poleg deteljice v nepokošeni travi, množično privabljajo čebele. Zanimivo: vijolična bazilika bolj cveti in čebele jo imajo zato raje.